Κανένας ανασχηματισμός δεν θα σώσει την Κυβέρνηση είπε η Φώφη Γεννηματά

Gazzetta team
Κανένας ανασχηματισμός δεν θα σώσει την Κυβέρνηση είπε η Φώφη Γεννηματά
«Η χώρα χρειάζεται εθνική γραμμή, εθνική συνεννόηση και αλλαγή των συσχετισμών, σήμερα στην κοινωνία και αύριο στη Βουλή», δήλωσε προσερχόμενη σε πολιτική εκδήλωση στον Βόλο, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά

«Η ιστορία έχει αποδείξει ότι κανένας ανασχηματισμός και καμιά αλλαγή προσώπων δεν μπορεί να σώσει μια κυβέρνηση που είναι πολίτικα χρεοκοπημένη και κοινωνικά απομονωμένη. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ έχει απομακρυνθεί από την ελληνική κοινωνία και δεν μπορεί με κανένα τρόπο να ξεπεράσει τα αδιέξοδα που δημιουργεί. Η χώρα χρειάζεται μια άλλη κυβέρνηση και μια άλλη πολιτική, αλλά σε καμία περίπτωση λύση δεν μπορεί να αποτελεί η παλινόρθωση της δεξιάς που επιδιώκει αυτή την στιγμή η ΝΔ», ανέφερε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Η Φώφη Γεννηματά τόνισε ότι «η Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ είναι οι δύο όψεις του ίδιου κάλπικου νομίσματος, που κράτησαν όσες φορές κυβέρνησαν τη χώρα σε ύφεση, δημιούργησαν χρέη σε αντίθεση με τη Δημοκρατική Παράταξη που πάντα έκανε το χρέος της απέναντι στη χώρα, είτε ως κυβέρνηση, είτε ως αντιπολίτευση.

Το μήνυμα, όμως, που θέλω να στείλω από εδώ, από τον Βόλο είναι αισιόδοξο, είναι ένα μήνυμα θετικό.

Η Ελλάδα έχει ανάγκη από μία νέα εθνική αυτοπεποίθηση. Και μαζί μπορούμε να δώσουμε λύση στα αδιέξοδα που έχουν δημιουργηθεί. Γιατί εμείς, η Δημοκρατική Παράταξη, ξέρουμε και μπορούμε να βγάλουμε την χώρα από την κρίση.

Η χώρα χρειάζεται αυτήν τη στιγμή μια εθνική γραμμή και χρειάζεται εθνική συνεννόηση, για αν διαμορφωθεί και να υλοποιηθεί. Είναι προφανές ότι αυτό απαιτεί την αλλαγή των συσχετισμών, σήμερα στην κοινωνία και αύριο στην Βουλή. Με την καθοριστική ενίσχυση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, για να μπορέσουμε να καθορίσουμε τις εξελίξεις, να παίξουμε πρωταγωνιστικό ρόλο στις πολιτικές εξελίξεις το επόμενο διάστημα, που θεωρώ ότι θα είναι ραγδαίες.

Εγώ θέλω να καλέσω όλα τα στελέχη μας και τα μέλη της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ και Κινήσεις Πολιτών, να δουλέψουμε συλλογικά, σε αυτήν την κοινή προσπάθεια, γιατί είναι χρέος μας να ανασυγκροτηθεί ο χώρος της Κεντροαριστεράς. Μακριά από πολιτικές στρατηγικές και επιδιώξεις, και, επιτέλους ας βάλουμε το "Εμείς" πάνω από το εγωιστικό και εντελώς αδιέξοδο "Εγώ"», κατέληξε η Φώφη Γεννηματά.



Πηγή: iefimerida.gr