Η συμβίωση δεν είναι ακριβώς το φόρτε μας

Η συμβίωση δεν είναι ακριβώς το φόρτε μας

Με τους γίγαντες της πολιτικής Βαγγέλη Μεϊμαράκη, Φώφη Γεννηματά, Λιάνα Κανέλλη. Αδωνι Γεωργιάδη, Αντώνη Σαμαρά, Κωνσταντίνο Καραμανλή να την έχουν πουλέψει από την ψηφοφορία το σύμφωνο συμβίωσης ψηφίζεται από την Ελληνική Βουλή με 193 ψήφους. Ο Αντώνης Πανούτσος βάζει το κείμενο και ο Magician τις φωτογραφίες.  

Για το σύμφωνο συμβίωσης έγραψα πρόσφατα. Η θέση μου είναι ίδια με του ευαγγελιστή Ματθαίου. Απόδοτε τα του Καίσαρος τω Καίσαρι και τα του Θεού τω Θεώ. Διαχωρισμός κράτους και εκκλησίας. Αν η εκκλησία θέλει να ονομάζει την σχέση ανθρώπων ιδίου φύλου γάμο δικαίωμα της. Αν η Βουλή θέλει να ψηφίσει νόμο για σύμφωνο συμβίωσης μεταξύ ομοφύλων δικαίωμα της. Laissez faire, live and let live ή όποια άλλη φράση στην λογική της αμοιβαίας συνύπαρξης μπορεί να προστεθεί.

Μερικά που έγιναν  πριν την ψήφιση του νόμου θα μπορούσαν να λείπουν. Οι δύο πιτσιρικάδες gay ντυμένοι παπαδάκια που φιλιόντουσαν έξω από την Μητρόπολη είχαν την ίδια λογική με την κυρία Λουκά όταν μάζευε τις θεούσες για να σταματάει τις προβολές των σινεμά. Από την άλλη η πανηγυρισμοί του gay community στην Βουλή ήταν προβλεπόμενοι. Μόνο η Ελλάδα και η Λιθουανία δεν αναγνώριζαν το δικαίωμα σύναψης συμβολαίου συμβίωσης ανάμεσα σε ομόφυλα ζευγάρια Από το 2008 που είχε ψηφιστεί στην Ελλάδα το σύμφωνο συμβίωσης ο Γρηγόρης Βαλλιανάτος είχε κάνει προσφυγή στο ευρωπαϊκό δικαστήριο. Το δικαστήριο έκρινε ότι δεν υπάρχει λόγος ο νόμος να εξαιρεί τα ζευγάρια του ιδίου φύλου, καταδίκασε κατ’ επανάληψη την Ελλάδα και επιδίκασε στους ενάγοντες πέντε χιλιάδες με τα έξοδα να βαρύνουν το ελληνικό κράτος. Οπότε κάποιοι πανηγυρισμοί στα θεωρεία της Βουλής ήταν μέσα στο πρόγραμμα. Άλλο που κάποιες φωτογραφίες είναι to see and to be seen, χτυπώντας κόκκινα στο ποζερόμετρο.

Υ.Γ Οι φωτογραφίες είναι προσφορά του Magician. Ξεχωρίζω εκείνη που τα αγόρια και τα κορίτσια στον εξώστη κοιτάνε σαν να περιμένουν να χτυπηθεί πέναλτι και μετά πανηγυρίζουν το γκολ. Επίσης την άλλη στην πλατεία που ο Παναγιώταρος συμβουλεύεται τις σημειώσεις έχοντας δίπλα του πολύτιμο υλικό έρευνας για να στοιχειοθετήσει τις κοινοβουλευτικές του αντιρρήσεις.