H Kawasaki Versys 650 είναι πασπαρτού!

Γιώργος Βαρίνος
H Kawasaki Versys 650 είναι πασπαρτού!
Tο Versys 650 είναι μια από τις πιο ολοκληρωμένες και πολυδιάστατες μοτοσυκλέτες της αγοράς. Ποιοτικό, απολαυστικό στην οδήγηση και «εύκολο» είναι έτοιμο να κυριαρχήσει στην κατηγορία με 300€ χαμηλότερη τιμή από τον βασικό του ανταγωνιστή.

Tο νέο Kawasaki Versys 650 SE 2017, ακολουθεί την γνωστή συνταγή που ξέρουμε από το 2015, μιας εύκολης απολαυστικής στην οδήγηση μοτοσυκλέτας με μεγάλες δυνατότητες. Αν και εμφανισιακά πρόκειται για μια χορταστική στο μάτι μεγάλου μεγέθους μοτοσυκλέτα με εντυπωσιακά χαρακτηριστικά όπως το ορατό αμορτισέρ της πίσω ανάρτησης, η κρυμμένη εξάτμιση και οι δίσκοι μαργαρίτες, στην πράξη το Versys 650 μοιάζει σε αίσθηση με ένα 250 ή με ένα 300. Τόσο εύκολο και ελαφρύ δείχνει και αυτό πιστεύω είναι το βασικό του προσόν. Η ευκολία. Είναι εύκολο σε όλα.
Οι νέες επιλογές χρωμάτων και η νέα ενσωματωμένη στον πίνακα πληροφοριών ένδειξη ταχύτητας κάνουν το νέο Versys των προδιαγραφών Euro 4 να διαφοροποιείται από το προηγούμενο μοντέλο.
Παρατηρώντας το σταματημένο, δεν γίνεται να μην εντυπωσιαστείς από το τεράστιο χυτό αλουμινένιο πίσω ψαλίδι και τα μαύρα ανεστραμένα πηρούνια εμπρος.
Μόλις παραλάβαμε την πράσινη μοτοσυκλέτα από την Kawasaki, αμέσως νιώσαμε άνετα μαζί της σαν να την οδηγούσαμε χρόνια. Και το χρώμα... Νομίζω πως το πιο πετυχημένο χρώμα για την Versys 650 πρέπει να είναι το πράσινο. Είναι ξεκάθαρο πως οδηγείς μια Κawasaki από χιλιόμετρα μακρυά. Βολευτήκαμε αμέσως στην σέλα ύψους 840 χλστ. και εντυπωσιαστήκαμε με το πόσο υλικό έχει και ο συνεπιβάτης, κάνοντας την άνετη και για αυτόν ακόμα και σε μακρυνά ταξίδια. Το σκαλοπάτι της σέλας βοηθά τον οδηγό και τον στηρίζει στην βάση της σπονδυλικής στήλης του ξεκουράζοντάς τον και κρατώντας τον στην σωστή θέση..
Ο συμπλέκτης είναι προοδευτικός και η μανέτα του μαλακή στη χρήση. Η απόκριση του γκαζιού είναι ομαλή και προοδευτική κάνοντας την απόδοση του κινητήρα...

Διαβάστε εδώ ολόκληρη τη δοκιμή.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!