BMW M 1000 RR: Αίσθηση MotoGP

Γιώργος Βαρίνος
BMW M 1000 RR: Αίσθηση MotoGP
Και να οδηγούσαμε στην Αθήνα μια BMW M 1000 RR δεν θα έβγαιναν σημαντικά συμπεράσματα. Ένα τέρας, που με πρώτη ταχύτητα θα μας έπαιρναν το δίπλωμα... Στην πίστα του Λοσάιλ όμως στο Κατάρ θα είχε νόημα. Ναι αλλά υπάρχει ένα πρόβλημα. Δεν μπορούμε να οδηγήσουμε μια BMW στην πίστα του Κατάρ. Αλλά... γνωρίζουμε κάποιον που όχι μόνο μπορεί, αλλά και οδήγησε την BMW M 1000 RR στο Λοσάιλ πριν τον 1ο αγώνα MotoGP της χρονιάς. Τον Δημήτρη Διατσίδη!

Πόσο πιο κοντά να βρεθείς στην αίσθηση του MotoGP, όταν βρίσκεσαι σε μια πίστα που είναι στην καλύτερή της μορφή στην οποία μπορεί να βρεθεί όλο τον χρόνο, αφού για τον Αγώνα του Παγκοσμίου όλα είναι στην εντέλεια, όταν σε αυτήν την πίστα μέχρι 5' λεπτά πριν μπεις έκαναν γύρους για της Ελεύθερες Δοκιμές 2, οι θεοί του αθλήματος και συ έχεις στα χέρια σου μια από τις καλύτερες μοτοσυκλέτες παραγωγής. Ναι, η BMW M1000RR δεν φοράει σλικ λάστιχα και δεν έχει κάρμπον φρένα και σε ιπποδύναμη υπολείπεται 70-80 άλογα, ενώ είναι και 25-30 κιλά βαρύτερη. Αλλά όλο το σκηνικό είναι το πιο κοντινό που μπορεί να υπάρξει.
Το δύσκολο της υπόθεσης είναι ότι πρέπει σε 3 ή 4 το πολύ γύρους να ζεστάνεις λάστιχα και το σώμα σου στον πρώτο, να θυμηθείς ή να μάθεις την πίστα, αν μπαίνεις για πρώτη φορά σε κάποια, να σπικάρεις και να οδηγείς ταυτόχρονα και τέλος να κάνεις τους γύρους με 110% ασφάλεια, γιατί η πτώση απαγορεύεται!
Όμως η αίσθηση τελικά είναι θαυμάσια και πέρα από την ευχαρίστηση που προσφέρει είναι ιδιαίτερα χρήσιμη εμπειρία γιατί ανακαλύπτεις τα δύσκολα σημεία της πίστας, τα ωραία, τα γρήγορα και τα αργά και μπορείς να καταλαβαίνεις πολύ καλύτερα τι έχουν να αντιμετωπίσουν οι οδηγοί, οπότε είσαι πιο έτοιμος για την περιγραφή του αγώνα.
Η BMW Motorrad ήδη λανσάρισε την επιτυχημένη φιλοσοφία εξαρτημάτων M στα τέλη του 2018 και για μοτοσικλέτες και από τότε, προσφέρει προαιρετικό εξοπλισμό και εξαρτήματα υψηλών επιδόσεων M. Η νέα BMW M 1000 RR – εν συντομία M RR – είναι το πρώτο μοντέλο M της BMW Motorrad και βασίζεται στην S 1000 RR (εν συντομία RR). Η BMW Motorrad ακολουθεί τη φιλοσοφία του ισχυρότερου γράμματος στον κόσμο: Το ‘M’ αποτελεί παγκόσμιο σύμβολο επιτυχίας στο μηχανοκίνητο αθλητισμό και της γοητείας των μοντέλων BMW υψηλών επιδόσεων και απευθύνεται...

Διαβάστε ολόκληρη τη δοκιμή εδώ!

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!