Μόνη στην κορυφή!

Γιώργος Βαρίνος
Μόνη στην κορυφή!
H μεγάλη Adventure μοτοσυκλέτα της Ducati αποτελεί αναφορά στην κατηγορία και απευθύνεται σε αυτούς που θέλουν ταυτόχρονα τέσσερεις μοτοσυκλέτες.

H ίδια η Ducati αναφέρει πως η νέα Μultistrada 1200S είναι 4 μοτοσυκλέτες σε μία, καθώς τα 4 προγράμματά που διαθέτει, Sport, Touring, Urban και Enduro μεταμορφώνουν αντίστοιχα τον χαρακτήρα της μοτοσυκλέτας. Η Μultistrada 1200S είναι η πλούσια έκδοση της Multistrada και διαθέτει την ενεργητική ανάρτηση Skyhook. H Ducati Μultistrada 1200S, είναι μια από τις 5 καλύτερες μοτοσυκλέτες όλων των εποχών. Τα πάντα επάνω της, ακτινοβολούν την ποιότητα και το μοναδικό στυλ της κορυφαίας ιταλικής κατασκευάστριας εταιρίας μοτοσυκλετών από το Borgo Panigale. H Μultistrada είναι μια μεγάλη μοτοσυκλέτα σε διαστάσεις. Οι μικρόσωμοι αναβάτες κάτω από το 1.70, δεν θα νοιώθουν άνετα αλλά αυτό ήταν ένας αναγκαίος συμβιβασμός για τις απόλυτες επιδόσεις που δίνει ο καταπληκτικός V2 κινητήρας με τους 160 ίππους! Ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά της Μultistrada 1200S είναι φυσικά είναι ο κινητήρας.
Πρόκειται για έναν υγρόψυκτο Testastretta DVT 1200 κυβικών εκατοστών με το πατενταρισμένο σύστημα δεσμοδρομικής κίνησης βαλβίδων της Ducati, με δύο εκκεντροφόρους, 4 βαλβίδες και δύο μπουζι στον κύλινδρο που αποδίδει 160 ίππους στις 9.500 στροφές με ροπή 136 Nm στις 7.500 στροφές.

Το σύστημα DVT (Ducati Variable Timing) είναι ένα σύστημα μεταβλητού χρονισμού των βαλβίδων που επεμβαίνει στους εκκεντροφόρους και μεταβάλει τον χρονισμό τους κάνοντάς τους άγριους ή ήρεμους ανάλογα το οδηγικό πρόγραμμα που έχει επιλέξει ο οδηγός. Η Μultistrada 1200S βρίθει ηλεκτρονικών συστημάτων με την αριστερή πλευρά του τιμονιού να είναι φορτωμένη με πολύπλοκα κουμπιά και διακόπτες που χρειάζεσαι λίγο χρόνο για να καταλάβεις και να αφομοιώσεις. Η μοτοσυκλέτα λόγω της μεγάλης ιπποδύναμης και της εκρηκτικής συμπεριφοράς διαθέτει συστήματα που «κόβουν» την απόδοση για λόγους ασφάλειας. Έτσι εκτός από το γνωστό ABS, βρίσκουμε το DTC, το Ducati Traction Control αλλά και το DWC, το Ducati Wheelie Control που επιτρέπει ή δεν επιτρέπει τις σούζες μιας και η μοτοσυκλέτα με το γκάζι της σηκώνει εύκολα τον εμπρός τροχό. Τα συστήματα ρυθμίζονται σε 8 στάδια και επιτρέπουν την παραμετροποίηση της απόδοσης της μοτοσυκλέτας στα μέτρα του ιδιοκτήτη της. Κατά την διάρκεια της οδήγησης, η οπτική επαφή που έχει ο οδηγός με την μοτοσυκλέτα είναι το μεγάλο πολυόργανο, το οποίο προβάλει όλες τις λειτουργίες.
Μάλιστα μπορεί να συνδεθεί μέσω bluetooth με το τηλέφωνό σας ώστε να βλέπετε στο όργανο, τις κλήσεις ή τα μηνύματα του τηλεφώνου σας.
Η εργονομία είναι σε υψηλά επίπεδα, η ζελατίνα ρυθμίζεται σε ύψος, ενώ το ίδιο συμβαίνει και με την σέλα ώστε να μπορούν να βρουν την ιδανική θέση οδήγησης πολλαπλά αναστήματα.
Ακόμα η Μultistrada 1200S έρχεται εφοδιασμένη με δύο παροχές ρεύματος και μια θύρα USB. Στο δρόμο η Μultistrada 1200S είναι μια απόλαυση.
Χάρις το μεγάλο τιμόνι, το βάρος των 232 κιλών εξαφανίζεται σε κίνηση και ο έλεγχος γίνεται παιχνίδι. Ο μη έμπειρος αναβάτης θα επιλέξει το πρόγραμμα οδήγησης που επιθυμεί και απολαύσει την ασφάλεια που προσφέρουν τα συστήματα ελέγχου της πρόσφυσης, του περιορισμού της σούζας και του αντιμποκαρίσματος των τροχών στο φρενάρισμα. Αντίστοιχα, ο έμπειρος αναβάτης θα απολαύσει τη μεγάλη ισχύ των 160 ίππων, θα απενεργοποιήσει ή θα ρυθμίσει στα μέτρα του τα ενεργητικά συστήματα ασφαλείας, θα εκμεταλευτεί την ενεργητική ανάρτηση για να ντροπιάσει κάθε σπορ μοτοσυκλέτα που θα τον πλησιάσει. Βεβαίως η μοτοσυκλέτα έχει και τουριστικό χαρακτήρα. Με 20 λίτρα τεπόζιτο με λογικές ταχύτητες και την επιλογή Touring στο πρόγραμμα οδήγησης η αυτονομία φτάνει τα 350 χιλιόμετρα. Με τιμή που ξεκινά από τα 20.950 ευρώ, η μοτοσυκλέτα είναι μια από τις ακριβότερες της αγοράς. Εφόσον είναι μια από τις καλύτερες δεν γινόταν να ήταν διαφορετικά. H Μultistrada 1200S είναι κάτι περισσότερο από μια κορυφαία μοτοσυκλέτα. Είναι μια δήλωση επαγγελματικής καταξίωσης, βαθιάς μοτοσυκλετικής γνώσης και μεγάλων ποσοτήτων αισθητικής. Μαζί της θα σας θαυμάζουν στα φανάρια, θα σας ζηλεύουν στους αυτοκινητόδρομους καθώς θα χάνεστε εμπρός τους, θα προβληματίζουν τους οδηγούς soupersport μοτοσυκλετών αφου θα μπορείτε με ευκολία να είστε δίπλα τους ενώ η πιο μεγάλη ανταμοιβή θα είναι η δική σας ικανοποίηση, απολαμβάνοντας την ποιότητα κύλισης, τα υπερμοντέρνα συστήματα ασφάλειας και τα gadgets με τα οποία έρχεται φορτωμένη αυτή η τόσο ξεχωριστή μοτοσυκλέτα. Η παροιμία «Ότι πληρώσεις παίρνεις» έχει την απόλυτη εφορμογή της στην αγορά της κορυφαίας ίσως μοτοσυκλέτας της ελληνικής αγοράς.

Διαβάστε εδώ την δοκιμή με ακόμα περισσότερα σχόλια, πολλές φωτογραφίες και video.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!