Το «δαιμονισμένο» Smart που διαλύει τα χρονόμετρα! (vid)

Πέτρος Πιτσίνης
Το «δαιμονισμένο» Smart που διαλύει τα χρονόμετρα! (vid)
Αυτό το ForTwo πρώτης γενιάς διαφέρει πολύ από τα «κοινά» αδερφάκια του, χάρη στον πετρελαιοκινητήρα των 1.9 λίτρων και των 230 ίππων που έχει τοποθετηθεί στο πίσω μέρος του!

Οι γρήγορες εκδόσεις των Smart είναι παραδοσιακά οι Brabus, όμως όποιο εργοστασιακό μοντέλο κι αν βάλουμε πλάι στο συγκεκριμένο ForTwo, σίγουρα θα βγει χαμένο! Το αυτοκίνητο έχει δεχθεί βελτιώσεις σε όλους τους τομείς και συμμετέχει σε αγώνες dragster. Ο κινητήρας του έχει αντικατασταθεί από τον 1.9 TDI της Volkswagen, ο οποίος είναι γνωστός για τα μεγάλα περιθώρια βελτίωσης που έχει και στη συγκεκριμένη περίπτωση, η απόδοση έχει φτάσει τους 230 ίππους.

Σε συνδυασμό με το χαμηλό βάρος του αυτοκινήτου, ολοκληρώνει το 400άρι σε μόλις 13,1 δευτερόλεπτα με ταχύτητα εξόδου κοντά στα 170 χλμ./ώρα, τιμές οι οποίες αντιστοιχούν σε μοντέλα με αρκετά ισχυρότερα μοτέρ. Σίγουρα όμως, οι αντίπαλοι τρώνε εκτός από τη σκόνη του και την κάπνα του. Δείτε το βίντεο και θα καταλάβετε αμέσως τι εννοούμε, αφού το μικρό Smart σε κάποια φάση χάνεται μέσα στο τεράστιο ντουμάνι που έχει βγάλει από την εξάτμισή του ο βελτιωμένος TDI.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!