Τα 5 ωραιότερα καλοκαιρινά roadtrips στην Ελλάδα

Τα 5 ωραιότερα καλοκαιρινά roadtrips στην Ελλάδα

Έχοντας περάσει μια ολόκληρη χρονιά μπροστά στο τιμόνι και κολλημένοι στην κίνηση του Κηφισού, της Μεσογείων ή της Κηφισίας είναι λογικό πως πολλοί από εμάς το μόνο που χρειάζονται από τις διακοπές τους είναι λίγος χρόνος μακριά από το αυτοκίνητό τους. Ένα μέρος στο οποίο να μη χρειάζεται να μετακινούνται ούτε καν με τα πόδια και απλά να έχουν τη θάλασσα από κάτω από το δωμάτιό τους, να κάνουν μια βουτιά και να ανεβαίνουν ξανά πάνω για χαλάρωση.

Υπάρχουν όμως κι άλλοι τόσοι που τους αρέσει να παίρνουν το όχημά τους, να βγαίνουν στον αυτοκινητόδρομο και να εξερευνούν νέους προορισμούς και ενδιαφέρουσες διαδρομές, προτού φτάσουν στον τελικό τους προορισμό.

Η αλήθεια είναι πως τα roadtrips έχουν την τιμητική τους κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Φορτώνεις τα απαραίτητα στο πορτ μπαγκάζ, γεμίζεις το ρεζερβουάρ, τσεκάρεις όλες τις ανάγκες του αυτοκινήτου πριν το ταξίδι (σέρβις, ελαστικά, επισκευές) και είσαι έτοιμος για την πιο διασκεδαστική διαδρομή. Αν πάλι αγχώνεσαι για τα έξοδα της τελευταίας στιγμής, υπάρχει λύση: το wallet+ της Hellas Direct, με το οποίο ο οδηγός μπορεί να καλύψει όλα τα έξοδα του αυτοκινήτου και να τα αποπληρώσει αργότερα σε δόσεις.

Αν ανήκεις, λοιπόν, στην κατηγορία εκείνων που απολαμβάνουν τα roadtrips όσο τίποτε άλλο, σου έχουμε τα πέντε καλύτερα που μπορείς να κάνεις στην καλοκαιρινή σου άδεια.

image

Βόρεια Εύβοια

Ίσως ένα από τα καλύτερα και πιο κοντινά roadtrips που μπορείς να κάνεις από την Αθήνα. Η Βόρεια Εύβοια συνδυάζει τα πάντα και αποτελεί έναν άκρως καλοκαιρινό προορισμό. Ξεκινώντας από την πρωτεύουσα κατευθυνόμαστε προς τη Χαλκίδα. Εκεί είναι απαραίτητη μια στάση για καφέ και πρωινό. Στη συνέχεια βάζουμε στο GPS μας τη Λίμνη, ένα από τα ωραιότερα χωριά του νησιού.

Η Λίμνη είναι χτισμένη αμφιθεατρικά πάνω από τον συνήθως απάνεμο βόρειο Ευβοϊκό κόλπο και προσφέρει μοναδική θέα στο απέραντο γαλάζιο. Είναι γεμάτη με ουζερί, ταβέρνες και καφετέριες δίπλα στο κύμα, καλύπτοντας ακόμη και τους πιο απαιτητικούς. Μπαίνοντας ξανά στο αυτοκίνητο συνεχίζουμε για τις Ροβιές, ένα χωριό χτισμένο μέσα σε έναν ελαιώνα κι έπειτα φτάνουμε στην Αιδηψό. Πρόκειται για την μεγαλύτερη λουτρόπολη της Ελλάδας, με παράδοση αιώνων χάρη στις φημισμένες ιαματικές πηγές.

Αν συνεχίσουμε το roadtrip και στην βορειοανατολική πλευρά του νησιού θα περάσουμε από την Ιστιαία, ενώ μετά θα «τραβήξουμε» προς τα κάτω και την ξακουστή παραλία της Αγίας Άννας, η οποία αποτελεί all time classic καλοκαιρινό προορισμό διακοπών.

image

Πήλιο

Αν ψάχνεις ένα μέρος που να συνδυάζει εξαιρετικά βουνό και θάλασσα, τότε το roadtrip στο Πήλιο είναι must. Μιλάμε για μια φανταστική διαδρομή με το αυτοκίνητο, μέσα στην οποία θα συναντήσεις γραφικά χωριουδάκια, καταπράσινα σημεία, αλλά και γαλαζοπράσινες θάλασσες.

Πρώτη στάση είναι η Τσαγκαράδα, ένα πανέμορφο χωριό με τέσσερις συνοικίες (Άγιοι Ταξιάρχες, Αγία Παρασκευή, Άγιος Στέφανος και Αγία Κυριακή), πετρόχτιστα καλντερίμια και υπέροχες πλατείες. Στην ανατολική πλευρά του Πηλίου, θα έχεις θέα το Αιγαίο. Εκεί θα συναντήσεις εξωτικούς προορισμούς όπως ο Μυλοπόταμος, ο μικροσκοπικός κόλπος της Φακίστρας, η Νταμούχαρη (γνωστή από την ταινία Mamma Mia), η Πλάκα, ο Αϊ-Γιάννης, το Παπά Νερό, οι Άγιοι Σαράντα και το Χορευτό, οι οποίοι θα σε κάνουν να αναρωτιέσαι γιατί δεν τους είχες επισκεφτεί νωρίτερα.

Μην το σκέφτεσαι. Ρύθμισε όλες τις εκκρεμότητες του αυτοκινήτου σου με το wallet+, το οποίο απευθύνεται σε όλους, είτε έχουν το όχημά τους ασφαλισμένο στην Hellas Direct είτε όχι, πάρε την παρέα σου και ξεκίνα για ένα καλοκαιρινό roadtrip που θα το θυμάσαι για χρόνια.

image

Ηπειρωτική Ριβιέρα

Μπορεί οι περισσότεροι να έχουμε συνδέσει την Ήπειρο με τον χειμώνα, ωστόσο η θαλασσινή της πλευρά είναι εξίσου υπέροχη και εντυπωσιακή. Γραφικά χωριά, παραθαλάσσιες πόλεις σαν να βγήκαν από κάποιον πίνακα ζωγραφικής, αλλά και παραλίες που ξεχωρίζουν για τα πεντακάθαρα νερά τους και το μήκος της ακτογραμμής τους συνθέτουν το απόλυτο καλοκαιρνό σκηνικό.

Πρώτος προορισμός μας είναι η Πρέβεζα, η οποία προσφέρει όλα όσα χρειάζεται ένας επισκέπτης. Μεγάλη ποικιλία σε ταβέρνες, καφέ, μπαράκια και ξενοδοχεία. Στη συνέχεια κατευθυνόμαστε για τη «βασίλισσα» της δυτικής όχθης, την Πάργα. Μιλάμε για μια πόλη που δεν έχει τίποτε να ζηλέψει από τα διάσημα ελληνικά νησιά.

Η διαδρομή προς τα εκεί είναι μαγική. Στο δρόμο σας θα βρείτε ονειρεμένες παραλίες, όπως ο Βάλτος, ο Λύχνος και το Σαρακήνικο, ο οποίες σας περιμένουν για δροσιστικές βουτιές. Επόμενη στάση τα εξωτικά Σύβοτα. Δεν είναι τυχαίο πως για κάποιους αποτελεί την ελληνική εκδοχή της Καραϊβικής. Μη χάσετε επίσης την Πισίνα και την Μπέλα Βράκα, τις παραλίες-σταρ της περιοχής. Τέλος, αξίζει να κάνετε και μια στάση για βουτιά στο Μονολίθι, τη μεγαλύτερη παραλία με άμμο στην Ευρώπη!

image

Μάνη

Να κάνουμε και μια στροφή προς τα κάτω και να κατευθυνθούμε προς Πελοπόννησο; Άλλωστε αυτή η περιοχή του χάρτη κρύβει μερικούς από τους μεγαλύτερους «θησαυρούς» της χώρας. Ένας τέτοιος είναι και η Μάνη, η οποία μπορεί να σου προσφέρει ένα από τα καλύτερα roadtrips της ζωής σου.

Παίρνουμε το αμάξι, λοιπόν, και κατευθυνόμαστε προς το Γύθειο, την πρωτεύουσα της Λακωνικής Μάνης, ενώ στη συνέχεια πορευόμαστε προς την αρχοντική Αρεόπολη, όπου ολόκληρος ο παλιός οχυρωμένος οικισμός είναι γεμάτος από ταβέρνες και μπαράκια. Από εκεί τώρα, αν πάρουμε το δρόμο που οδηγεί στη θάλασσα, θα βγούμε στο μαγευτικό Λιμένι, ένας μέρος που εύκολα θυμίζει καρτ ποστάλ και που θα σας εντυπωσιάσει με τα διάφανα νερά του. Το κοντινό Οίτυλο είναι ακόμα ένας πανέμορφος παραδοσιακός οικισμός, που συνδυάζει αρμονικά βουνό και θάλασσα.

Έπειτα, αφού κάνετε μια στάση στα περίφημα Σπήλαια Διρού, συνεχίστε νοτιότερα για τον παραθαλάσσιο Γερολιμένα. Τελευταίος σταθμός της περιήγησης στη Μάνη, το νοτιότερο άκρο της ηπειρωτικής Ευρώπης: το ακρωτήριο Ταίναρο, όπου βρισκόταν, σύμφωνα με τη μυθολογία, η πύλη του Άδη.

image

Κρήτη

Αν αυτό το καλοκαίρι αποφασίσεις να περάσεις τις ημέρες των διακοπών σου στην Κρήτη δεν υπάρχει κάτι καλύτερο από το να τη γυρίσεις όλη! Θα μου πεις είναι δύσκολο να δεις ολόκληρο το νησί μέσα σε 10-15 ημέρες, αλλά με έναν σωστό προγραμματισμό, θα μπορέσεις να κάνεις τικ όλα τα sos σημεία της.

Απαραίτητη προϋπόθεση για να ξεκινήσουμε είναι να «κατεβάσεις» το αμάξι σου, προκειμένου να γλιτώσεις τα χρήματα της ενοικίασης κάποιου άλλου. Επίσης, για τη μέγιστη ασφάλεια, φρόντισε από πριν να έχεις κάνει σέρβις ή αλλαγή ελαστικών (αν χρειάζεται), χρησιμοποιώντας το wallet+ της Hellas Direct, που λύνει τα χέρια σε κάθε οδηγό.

Αφετηρία του ταξιδιού μας είναι το Ηράκλειο. Στρατηγικό σημείο, καθώς σου επιτρέπει να κινηθείς εύκολα προς κάθε κατεύθυνση. Εμείς θα επιλέξουμε τα ανατολικά και θα κινηθούμε προς Χερσόνησο, ένα μέρος αρκετά ζωντανό το καλοκαίρι και με ασυναγώνιστα νερά για βουτιές. Συνεχίζουμε προς Ελούντα και κάνουμε απαραίτητα ένα stop στη Σητεία, ένα από τα πιο διάσημα μέρη του νησιού. Επόμενη στάση θα είναι η Ιεράπετρα κι από εκεί θα κατευθυνθούμε δυτικά προς την Πρέβελη, τα Σφακιά, αλλά και τα Χανιά και το Ρέθυμνο. Σε όλη αυτή τη διαδρομή θα χορτάσεις φανταστικές διαδρομές, υπέροχα τοπία, πεντακάθαρες θάλασσες και κυρίως αυθεντικό καλοκαίρι!

Όποιο roadtrip κι αν επιλέξεις για φέτος, φρόντισε να κάνεις καλό προγραμματισμό, να έχεις τσεκάρει από πριν τους δρόμους, τα ξενοδοχεία που θα κοιμηθείς, καθώς φυσικά και τις ανάγκες που έχει το αυτοκίνητό σου, προκειμένου να μετακινηθείς με ασφάλεια.

Άντε και καλές διαδρομές!