Τσιτσιπάς: Αυτό είναι το αυτοκίνητο που θέλει (vid)

Τσιτσιπάς: Αυτό είναι το αυτοκίνητο που θέλει (vid)
Το πανάκριβο και εξαιρετικά σπάνιο Ares S1 Project αποτελεί τον επόμενο στόχο του Στέφανου Τσιτσιπά. Προς τιμή του όμως, δεν θα το αντάλλασσε με την αγαπημένη του Πάουλα Μπαντόσα.

Ένα νέο video στο twitter με πρωταγωνιστή το Στέφανο Τσιτσιπά μας αποκαλύπτει την πιο πρόσφατη αυτοκινητική του προτίμηση. Αυτή, μάλιστα, δεν είναι διόλου κοινότυπη και προφανής, καθώς έχει να κάνει με ένα από τα πλέον σπάνια hypercar του πλανήτη: το Ares S1 Project.

Το αυτοκίνητο που ονειρεύεται ο Στέφανος Τσιτσιπάς ίσως μείνει για πάντα ανεκπλήρωτος πόθος, καθώς σύμφωνα με τον κατασκευαστή του θα παραχθεί σε μόλις 24 αντίτυπα με κόστος που θα ξεπερνά κατά πολύ τα 500.000 ευρώ.

Ares S1 Project

O σχεδιαστικός και κατασκευαστικός ιταλικός οίκος Ares δημιούργησε το S1 Project ως φόρο τιμής στα αγωνιστικά πρωτότυπα της δεκαετίας του 70 και του 80, συνδυάζοντας πολύ χαμηλό βάρος με μεγάλη ισχύ και πλήρη απουσία ηλεκτρονικών βοηθημάτων οδήγησης. Βασίζεται σε ένα «ταπεινό» σπορ αυτοκίνητο, τη Chevrolet Corvette, χρησιμοποιώντας τον κινητήρα, το πλαίσιο και τις αναρτήσεις της. Από εκεί και πέρα όμως οι ρυθμίσεις των αναρτήσεων, το εξαιρετικά χαμηλό βάρος και η αύξηση της ισχύος του V8 κινητήρα των 6,2 λίτρων, συνθέτουν ένα εξαιρετικά ταχύ hypercar.

Με ισχύ που θα ξεπερνά τους 700 ίππους, η κίνηση μεταδίδεται στους πίσω τροχούς μέσω αυτόματου κιβωτίου 8 σχέσεων διπλού συμπλέκτη και οι επιδόσεις είναι εκρηκτικές, με την επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα να ολοκληρώνεται σε μόλις 2,7 δευτερόλεπτα.

Ένα τέτοιο αυτοκίνητο θα αποτελούσε το απόλυτο αντικείμενο πόθου για κάθε petrolhead. Ωστόσο ο Στέφανος Τσιτσιπάς δεν έβαλε σε δεύτερη μοίρα τη σύντροφό του Πάουλα Μπαντόσα για την τετράτροχη σειρήνα: στο δίλημμα που του τέθηκε από τον κάτοχο του τηλεφώνου που τον κατέγραφε αν θα προτιμούσε το Ares S1 Project έναντι της Μπαντόσα, ο Τσιτσιπάς απάντησε σοφά ότι προτιμά τη Μπαντόσα, κερδίζοντας αγκαλίτσες και τη διατήρηση της σωματικής του ακεραιότητας. Δείτε τις εικόνες του αυτοκινήτου στη gallery που ακολουθεί και αναλογιστείτε τη δική σας απόφαση.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!