Παγκόσμιο ρεκόρ με Μοντόγια για Chiron (pics)

Gazzetta team
Παγκόσμιο ρεκόρ με Μοντόγια για Chiron (pics)
Ο Χουάν Πάμπλο Μοντόγια μπήκε στο τιμόνι μίας Bugatti Chiron και έκανε παγκόσμιο ρεκόρ επιτάχυνσης από στάση σε 400 χλμ./ώρα.

Το ότι η Bugatti έχει δημιουργήσει ένα... υπερόπλο, τη Chiron, είναι γνωστό. Επίσης, γνωστός στο κοινό είναι και ο Χουάν Πάμπλο Μοντόγια. Οι δυο τους, λοιπόν, ένωσαν τις δυνάμεις τους, ώστε η Chiron να δείξει και στην άσφαλτο τα... δόντια της.

Με τον W16 κινητήρα 8.0 λίτρων με τετραπλό τούρμπο, ο οποίος αποδίδει 1479 ίππους και 1600 Nm ροπή, κάτω από το καπό, δε γίνεται να κρατηθεί και να μη... βρυχάται το λιοντάρι! Στόχος, λοιπόν, ήταν ένα ξεχωριστό ρεκόρ και αυτός επετεύχθη. Ο Κολομβιανός μπήκε στο τιμόνι και επιτάχυνε από στάση σε 400 χλμ./ώρα σε 41,96 δεύτερα για να σημειώσει παγκόσμιο ρεκόρ.

Επιδόσεις... εξωπραγματικές, αν αναλογιστεί κανείς ότι πιάνει τα 0-97 χλμ./ώρα σε 2,4 δεύτερα, τα 0-200 χλμ./ώρα σε 6,5 και τα 0-300 σε 13,6! Μάλιστα, ο 41χρονος, πλέον, Μοντόγια σταμάτησε στα 420 χλμ./ώρα, με αποτέλεσμα να σπάσει το προσωπικό του ρεκόρ μέγιστης ταχύτητας.

«Είναι ο πιο γρήγορος χρόνος που σημειώθηκε και μετρήθηκε επίσημα γι' αυτή την κίνηση για ένα όχημα παραγωγής σε όλο τον κόσμο. Είναι το πρώτο βήμα στον δρόμο για ένα νέο παγκόσμιο ρεκόρ ταχύτητας για οχήματα παραγωγής», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Bugatti. «Η Chiron είναι ένα super sports αυτοκίνητο, που απαιτεί την πλήρη προσοχή σου, όταν είσαι στο τιμόνι.

Την ίδια στιγμή, μου έδωσε μία αίσθηση ασφάλειας και αξιοπιστίας, ώστε να είμαι εντελώς χαλαρός και να απολαύσω τον εαυτό μου κατά τη διάρκεια των δύο ημερών με το αυτοκίνητο. «Ελπίζω η Bugatti να με προσκαλέσει στη νέα προσπάθεια για το παγκόσμιο ρεκόρ της με τη Chiron.

Όποια κι αν είναι η ημερομηνία, θα τη σημειώσω στο καλεντάρι μου», δήλωσε ο Μοντόγια, που έχει μετρήσει, 7 νίκες, 13 pole position και 30 πόντιουμ στη Formula1, 2 νίκες στο Indy 500 και 3 στις 24 Ώρες της Ντεϊτόνα, ενώ δεν έχει αποσυρθεί από τους αγώνες, καθώς τρέχει στα Verizon IndyCar.

Τέλος, να σημειωθεί ότι οι επιδόσεις της Chiron εγκρίθηκαν επίσημα από την SGS-TUV Saar, μία εταιρεία παγκοσμίου φήμης με ικανότητες στην επιθεώρηση, στις δοκιμές, στην επαλήθευση και στην πιστοποίηση αποτελεσμάτων, ενώ το εν λόγω ρεκόρ θα παρουσιαστεί επίσημα στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης, που ανοίγει της πύλες της αυτές τις μέρες.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!