To Audi RS3 και... όλοι τους! (vid)

Πέτρος Πιτσίνης
To Audi RS3 και... όλοι τους! (vid)
Η αναβαθμισμένη κορυφαία έκδοση του Audi A3 κοντράρει όλο τον ανταγωνισμό, με κυριότερο «εχθρό» τη Mercedes-AMG A45!

Τα κορυφαία χάτσμπακ έχουν ξεφύγει από τις ιπποδυνάμεις των 220-250 αλόγων που «έπαιζαν» στο πρόσφατο παρελθόν και φλερτάρουν με τα 400, προσφέροντας επιδόσεις που άλλοτε θα ζήλευαν και supercars.

Το νέο Audi RS3 αποδίδει ακριβώς 400 ίππους από τον πεντακύλινδρο 2.5 TFSI, είναι φυσικά τετρακίνητο και αυτό το βίντεο παρακάτω, δείχνει αν είναι γρηγορότερο από τον ανταγωνισμό.

Η Mercedes-AMG A45 των 381 ίππων από το δίλιτρο μοτέρ της είναι ο βασικός της «εχθρός», καθώς είναι επίσης τετρακίνητη και ταχύτατη. Το Ford Focus RS με τον 2.3 EcoBoost είναι ιδίων χαρακτηριστικών αλλά υπολείπεται σε μέγιστη ισχύ (350 ίπποι), που σημαίνει ότι βρίσκεται στην «κόντρα» για συγκριτικούς σκοπούς και μια... άλλη μάχη δίνουν μεταξύ τους τα λιγότερο ισχυρά, το Volkswagen Golf R και το Honda Civic Type R.

Το ιαπωνικό χάτσμπακ κερδίζει το Golf στο χιλιοστό, «μαζεύοντάς» το από τη μέση και μετά, καθώς το τελευταίο είναι τετρακίνητο και πήρε «κεφάλι» στην εκκίνηση. Το Focus RS είναι βεβαίως πιο μπροστά και Mercedes-Audi μάχονται για την κορυφή. Το RS3 έκανε χρόνο 12,2 δευτερόλεπτα για να ολοκληρώσει το 400άρι, όμως ήταν γρηγορότερο από την A45; Η απάντηση στο βίντεο!

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!