Ξύλο του καλού καιρού (vid)

Πέτρος Πιτσίνης
Ξύλο του καλού καιρού (vid)
Ο τίτλος δεν είναι μεταφορικός. Σύμφωνα με την αστυνομία του Σίδνεϊ στην Αυστραλία, για τα φαινόμενα βίας στο δρόμο φταίει η λιακάδα!

Είναι ήδη αρκετά ανόητο και ανούσιο να πλακώνεσαι στο ξύλο για μια παραχώρηση προτεραιότητας ή για μια χειρονομία κατά τη διάρκεια της οδήγησης. Πόσο όμως περισσότερο απίστευτο είναι, όταν τέτοια φαινόμενα η αστυνομία τα αποδίδει στην καλοκαιρία;

Κι όμως, δύο απανωτά επεισόδια βίας στο δρόμο, όπως αυτό που θα δείτε στη συνέχεια, έδωσαν το έναυσμα στην αστυνομία του Σίδνεϊ στην Αυστραλία να αναζητήσει τα αίτια. Τα οποία αποδίδει στις καλές συνθήκες που δημιουργεί ο καιρός το τελευταίο διάστημα και αυτές με τη σειρά τους δίνουν την ψευδαίσθηση στους οδηγούς ότι μπορούν να κινηθούν πιο εύκολα και πιο γρήγορα. Έτσι, όταν αυτό δεν είναι εφικτό, αντιδρούν βίαια.

Οποιοδήποτε εγχειρίδιο ψυχολογίας ωχριά εμπρός στην εξήγηση των αστυνομικών αρχών της Ωκεανίας, που πραγματικά μας αφήνει άναυδους. Δείτε αυτούς τους κρετίνους, που ενόσω βιάζονται να φτάσουν στον προορισμό τους, στήνουν μια τρικούβερτη μάχη στη μέση του δρόμου, με κίνδυνο να μην καταλήξουν σε αυτόν, αλλά στο νοσοκομείο.

Για τα φαινόμενα βίας στο δρόμο φταίνε πολλά, μα κυρίως η έλλειψη σεβασμού και το έλλειμμα αξιοπρέπειας, τα οποία δεν μεταβάλλονται με τον… καιρό.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!