Η ακριβότερη «μακαρονάδα» στον κόσμο

Πέτρος Πιτσίνης
Η ακριβότερη «μακαρονάδα» στον κόσμο
Μια BMW i3 ντυμένη ως μακαρονάδα με σάλτσα, κατάφερε να συγκινήσει Ελβετό συλλέκτη, που κατέβαλε το ποσό των 100.000€ για την αγορά της.

Καλή όρεξη… Τι άλλο να ευχηθεί κανείς, στον άνθρωπο που έβαλε βαθιά το χέρι στην τσέπη, πληρώνοντας το ισόποσο τριών καινούριων BMW i3 για μια μόνο και μάλιστα με όψη μακαρονάδας με σάλτσα.

Τουλάχιστον σου ανοίγει την όρεξη αυτή η i3, η οποία δημιουργήθηκε από τους εικαστικούς καλλιτέχνες Μαουρίτσιο Κατελάν και Πιερπάολο Φεράρι της εταιρείας Toiletpaper, για λογαριασμό της BMW Γαλλίας.

Με τη σειρά της, η γαλλική αντιπροσωπεία δώρισε το «έργο τέχνης» στο ετήσιο φιλανθρωπικό γκαλά του Leonardo DiCaprio Foundation (LDF), το οποίο για το 2017 πραγματοποιήθηκε στο Σεντ Τροπέ. Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν μεγάλα ονόματα της τέχνης, της πολιτικής και της επιστήμης και, εκτός των 100.000€ που έδωσε ό Ελβετός συλλέκτης για την i3 pasta, συγκεντρώθηκαν συνολικά 30.000.000€ για τους σκοπούς του ιδρύματος.

Στη διάρκεια του σχετικού γκαλά, στο οποίο εκτός από τον Ντι Κάπριο έκαναν την εμφάνισή τους δεκάδες αστέρες του Χόλιγουντ –ανάμεσά τους ο Σον Πεν, η Κέιτ Γουίνσλετ, η Έμα Στόουν, ο Τομ Χανκς και πολλοί άλλοι- τη διασκέδαση των διάσημων φίλων του LDF ανέλαβε ο Λένι Γκράβιτς και σε ρόλο guest έκπληξη, η Μαντόνα.

Πολλά ήταν τα έργα τέχνης που δημοπρατήθηκαν για τη συγκέντρωση του τεράστιου ποσού, ωστόσο σίγουρα ένα από τα πλέον ιδιαίτερα, πρέπει να ήταν η ιταλικής έμπνευσης i3 μακαρονάδα. Αξίζει να σημειώσουμε ότι αυτό το έργο τέχνης είναι πλήρως λειτουργικό, δηλαδή ο Ελβετός συλλέκτης μπορεί να χρησιμοποιεί κάλλιστα το νέο του απόκτημα για τις καθημερινές του μετακινήσεις. Ασχέτως αν κάποια στιγμή το βρει πασπαλισμένο με παρμεζάνα…

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!