Αντίδοτο στον καύσωνα (vid)

Πέτρος Πιτσίνης
Αντίδοτο στον καύσωνα (vid)
Ελάτε για μια γρήγορη βόλτα στη Φιλανδία, στη χώρα όπου έξι μήνες το χρόνο η θερμοκρασία φλερτάρει συνεχώς με τους -20 βαθμούς.

Αν σας ταλαιπωρεί η ζέστη, όπως άλλωστε συμβαίνει αυτή τη στιγμή στο μεγαλύτερο μέρος της Ευρώπης, αφήστε για λίγο το βλέμμα σας να περιπλανηθεί σε πολικές συνθήκες.

Μια βόλτα στη χώρα των 188.000 λιμνών, οι οποίες το χειμώνα είναι κατά βάση παγωμένες, είναι σίγουρα ανακουφιστική. Όχι φυσικά για όσους βιώνουν αυτές τις συνθήκες, όπου η θερμοκρασία είναι στο ίδιο επίπεδο με την κατάψυξη στο σπίτι μας, αλλά για εμάς που τις βλέπουμε από μακριά.

Ψυχολογικά σίγουρα βοηθάει το λευκό τοπίο και η αναπόληση του αφράτου χιονιού να αντιμετωπίσεις της θερμοκρασίες καύσωνα που μας επισκέφτηκαν και πάλι. Αλλά και από άποψη διασκέδασης, είναι υπέροχο να οδηγάς στον πάγο. Όχι φυσικά με λάστιχα χωρίς πέλμα και ηλικία χελώνας, αλλά με ειδικά ελαστικά που έχουν καρφιά και εξασφαλίζουν πολύ καλή, με δεδομένες τις συνθήκες, πρόσφυση.

Επίσης σε τέτοιες συνθήκες βοηθά να έχεις την τεράστια εμπειρία του τέσσερις φορές παγκόσμιου πρωταθλητή ράλι Γιούχα Κάνκουνεν και την τετρακίνηση του Seat Ateca, ώστε να μπορείς στην κυριολεξία να «ζωγραφίσεις» με το αυτοκίνητο πάνω στον πάγο. Μάλιστα κανείς δεν ανησυχεί εκεί για το νερό από κάτω, καθώς με πάχος περίπου 90 εκατοστά, το στρώμα του πάγου αντέχει μέχρι και τριαξονικό φορτηγό επάνω του.

Δείτε και μπείτε στο κλίμα, μην ξεχνάτε όμως ότι παρά του ολιγοήμερους καύσωνες, εμείς είμαστε οι τυχεροί που σε απόσταση λίγων λεπτών ή στη χειρότερη περίπτωση λίγων ωρών από τα σπίτια μας, έχουμε πρόσβαση σε μερικές από τις ομορφότερες παραλίες του κόσμου. Όχι οι Φιλανδοί.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!