WTA: Η Οσάκα θέλει το 2024 να είναι η... χρονιά της
26/11/2023
ΤΕΝΝΙΣ

WTA: Η Οσάκα θέλει το 2024 να είναι η... χρονιά της

Δημήτρης Οικονόμου

Το 2024 αποτελεί χρονιά επιστροφής για αρκετές τενίστριες, μεταξύ αυτών φυσικά της Ναόμι Οσάκα που θέλει να κάνει... θόρυβο όταν ξαναπατήσει στο κορτ.

Έχει περάσει διάστημα μεγαλύτερο του ενός έτους από το US Open του 2022. Τότε ήταν και η τελευταία φορά που η Ναόμι Οσάκα εμφανίστηκε στα κορτ για να ολοκληρώσει έναν αγώνα της. Η ήττα από την Ντανιέλε Κόλινς έχει σημαδευτεί ως το τελευταίο της κανονικό παιχνίδι τένις. Τον Σεπτέμβριο του 2022 στο Τόκιο η Ντάρια Σαβίλ εγκατέλειψε μετά από μόλις ένα game απέναντί της, ενώ στον δεύτερο γύρο η ίδια η Οσάκα αποσύρθηκε χωρίς να αγωνιστεί.

Αυτές είναι και οι τελευταίες φορές που θυμόμαστε την Οσάκα σε ένα τενιστικό κορτ. Από εκεί και έπειτα η πρώην Νο1 του κόσμου και κάτοχος τεσσάρων Grand Slam τα άφησε όλα πίσω, μιας και στην ηλικία των 25 ετών έγινε μητέρα. Η ανακοίνωση της εγκυμοσύνης της ήρθε λίγες μέρες πριν το Australian Open του 2023.

Στον τόπο δηλαδή που θέλει να επιστρέψει ακόμα πιο δυνατή, έναν χρόνο αργότερα. Ήδη η συμμετοχή της στο τουρνουά του Μπρίσμπεϊν, όπως ενημέρωσε άλλωστε η ίδια, έχει γεμίσει με αισιοδοξία τους φίλους της. Μπορεί να έμεινε περισσότερο από έναν χρόνο εκτός κορτ, όμως το τενιστικό brand name της παραμένει σημαντικό.

Η σύνδεση της παλιάς με τη νέα γενιά

Η Οσάκα έχει παρελθόν αλλά και μέλλον στο τένις. Μπορεί να επιστρέφει σε μία εποχή όπου κυριαρχεί η Ίγκα Σφιόντεκ μεταξύ άλλων, όμως το δύσκολο μονοπάτι το γνωρίζει πολύ καλά. Αυτήν αποκαθήλωσε τη Σερένα στο US Open, αυτήν έδωσε τις «μάχες» την εποχή όπου η Άσλεϊ Μπάρτι έπαιζε σε αδιανόητα επίπεδα.

Η Γιαπωνέζα έχει αντιμετωπίσει τόσο την παλιά, όσο και τη νέα γενιά. Ζώντας στο μεταίχμιο παρά την αποχή της για έναν χρόνο ένεκα της εγκυμοσύνης, που στην ουσία είναι μεγαλύτερο διάστημα αφού οι τραυματισμοί και η ανοιχτή κουβέντα για την ψυχική της υγεία την έφεραν πίσω αγωνιστικά.

Η αγωνιστική κατάσταση της Οσάκα για το Μπρίσμπεϊν

Το 2019 και το 2020 η Γιαπωνέζα βρέθηκε στα ημιτελικά του Μπρίσμπεϊν. Στο πλαίσιο της προετοιμασίας της για το Australian Open, το οποίο και έχει κατακτήσει δύο φορές. Παρέα με τον Γουίμ Φίσετ και πάλι, που άφησε την Κινγουέν Ζενγκ για την Οσάκα μόλις έγινε δημόσια η επιστροφή της το 2024.

Η 26χρονη πλέον αναζητά την επιστροφή της στο υψηλότερο επίπεδο, αφού θέλει να κάνει ξανά… ντόρο στα κορτ. Στο 500άρι του Μπρίσμπεϊν θα γίνει η αρχή, όμως το επίπεδό της όπως λέει ο περίγυρός της θα γίνει ξανά top μετά από λίγους μήνες. Ο στόχος της περίπου στις αρχές Μαρτίου και το Indian Wells να παίξει ξανά άκρως ανταγωνιστικό τένις.

Άλλωστε και πριν τα προβλήματά της, η Γιαπωνέζα δυσκολευόταν στην προσαρμογή τόσο στο χώμα όσο και στο γρασίδι, αλλά η κυριαρχία της στις σκληρές και γρήγορες επιφάνειες παραμένει χωρίς αμφισβήτηση. Το 2024 είναι μια χρονιά επιστροφής πολλών τενιστών, όπως ο Ράφα Ναδάλ, αλλά και τενιστριών, με την Οσάκα βέβαια στο επίκεντρο αυτών για το τουρ των γυναικών.

Το αν θα επιστρέψει σε τίτλους από νωρίς παραμένει άγνωστο αλλά και συνάμα πάρα πολύ δύσκολο. Δεδομένα όμως θα στρέψει πάνω της τα βλέμματα με την επιστροφή της, μετατρέποντας το 2024 στη… χρονιά της!

Ακολούθησε το GWomen στο instagram

Στείλε μας νέα, ιδέες, προτάσεις, απορίες για τον γυναικείο αθλητισμό στο [email protected]