BMW Motorrad: Περήφανη για την αναγνώριση

Νίκος Βιτσιλάκης
BMW Motorrad: Περήφανη για την αναγνώριση
Καταξιωμένος ο Βαυαρός κατασκευαστής στο πέρασμα των ετών, δεν σταματά να κερδίζει βραβεία κάθε χρόνο.

Με νίκες στις κατηγορίες Sports Bikes, Crossover, Power Naked, Adventure Touring και Tourers/Sport Tourers, καθώς και μια δεύτερη και τρεις τρίτες θέσεις, η BMW Motorrad πέτυχε ακόμα ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα στην επιλογή των αναγνωστών του γερμανικού περιοδικού Motorrad για τη «Μοτοσικλέτα της Χρονιάς 2024».


«Μαζί με όλη την ομάδα της BMW Motorrad, είμαι πολύ χαρούμενος με αυτά τα εννέα βραβεία και τις πέντε αξιοσημείωτες νίκες. Το γεγονός ότι τρία μοντέλα M κατέλαβαν την πρώτη θέση στην ψηφοφορία των αναγνωστών δικαιώνει με τον καλύτερο τρόπο την απόφαση μας να φέρουμε μοντέλα M στη BMW Motorrad. Εκ μέρους όλων, θα ήθελα να ευχαριστήσω τους αναγνώστες του περιοδικού για την αμέριστη υποστήριξή τους. Αυτά τα βραβεία αποτελούν επίσης μια μεγάλη επιβεβαίωση της επιθυμίας μας να εμπνεύσουμε τους πελάτες και τους φίλους της μάρκας με τις καλύτερες προτάσεις σε διάφορες κατηγορίες με μια ιδιαίτερα ελκυστική γκάμα προϊόντων και να εδραιώσουμε περαιτέρω την ηγετική μας θέση στην αγορά των πολυτελών μοτοσικλετών», δήλωσε ο Μάρκους Φλας, επικεφαλής της BMW Motorrad, σχολιάζοντας τα αποτελέσματα της φετινής επιλογής των αναγνωστών.

Markus Flasch
Μάρκους Φλας.

Σχεδόν μόνιμη νικήτρια η BMW M 1000 RR

Στην άκρως ανταγωνιστική κατηγορία Sports Bikes, η BMW M 1000 RR παραμένει κυρίαρχος για τέταρτη συνεχή χρονιά. Με ένα μοναδικό συνδυασμό σπορ συμπεριφοράς σε επαρχιακούς δρόμους, κορυφαίων επιδόσεων στην πίστα και υπερσύγχρονων συστημάτων ασφάλειας κατά την οδήγηση, καθώς και με τον ιδιαίτερα συναισθηματικό σχεδιασμό της, βρίσκεται και πάλι στην πρώτη θέση στην προτίμηση των αναγνωστών για το 2024.

BMW M1000R
BMW M1000RR

Η ασυμβίβαστα δυναμική BMW M 1000 R είναι το δεύτερο μοντέλο M της BMW Motorrad που κατακτά την πρώτη θέση. Με την απαράμιλλη τεχνολογία πλαισίου και την αεροδυναμική της, η BMW M 1000 R εγκαινιάζει μία διάσταση δυναμικής οδήγησης που μέχρι πρότινος αποτελούσε προνόμιο των καθαρόαιμων superbike της κατηγορίας της, καταλαμβάνοντας το υψηλότερο σκαλί του βάθρου στην κατηγορία "Power Naked". Η BMW R 1250 R - με τον έντονο χαρακτήρα της - κατέλαβε επίσης την τρίτη θέση σε αυτή την κατηγορία.

BMW M1000 XR
BMW M1000 XR

Με τη νέα πανίσχυρη σπορ μοτοσικλέτα μεγάλων αποστάσεων BMW M 1000 XR, ένα τρίτο μοντέλο M της BMW Motorrad πρωτοπορεί τώρα για πρώτη φορά στα χρονικά. Με κινητήρα απόδοσης 201 ίππων, βάρος χωρίς υγρά μόλις 223 κιλά και τεχνολογία πλαισίου και αεροδυναμική σχεδιασμένη για υψηλές επιδόσεις στον ανοιχτό δρόμο, σε μακρινές διαδρομές και σε γρήγορους γύρους στην πίστα, η BMW M 1000 XR αποτελεί το νέο σημείο αναφοράς στην κατηγορία της διεκδικώντας άμεσα την πρώτη θέση στην κατηγορία "Crossover".

BMW R 1300 GS
BMW R 1300 GS

Η νέα BMW R 1300 GS, η οποία λανσαρίστηκε με μεγάλη επιτυχία, εδραίωσε περαιτέρω το cult status των μοντέλων BMW Boxer GS κατακτώντας την πρώτη θέση στην κατηγορία "Adventure Touring". Με τη νέα σχεδίαση, το νέο ισχυρό χαρακτήρα του κινητήρα, την εξαιρετική οδική συμπεριφορά και τα πειστικά χαρακτηριστικά οδήγησης τόσο εντός όσο και εκτός δρόμου, η νέα BMW R 1300 GS επιβεβαίωσε εκ νέου τη βαυαρική κυριαρχία σε αυτή την ιδιαίτερα ανταγωνιστική κατηγορία.


Η BMW R 1250 RS είναι ένας ακόμα “κατά συρροή” νικητής. Μετά τις ξεκάθαρες νίκες των προηγούμενων ετών, είναι και πάλι η νικήτρια στην κατηγορία "Tourer/Sporttourer". Χάρη στις εξαιρετικές all-round ιδιότητές της στους τομείς της δυναμικής οδήγησης, της σπορ συμπεριφοράς και της καταλληλότητας για μακρινά ταξίδια, κατάφερε να κρατήσει τον ισχυρό ανταγωνισμό μακριά για άλλη μια φορά.

BMW R 12 nineT
BMW R 12 nineT

Στην κατηγορία Modern Classics, η νέα BMW R 12 nineT, η οποία συνδυάζει την κλασική, καθαρή σχεδίαση με τη σύγχρονη τεχνολογία και τον θρυλικό αεροελαιόψυκτο κινητήρα boxer με το νέο φιλτροκούτι, κατέλαβε τη δεύτερη θέση.


Ένας άλλος στενός συγγενής από την κατηγορία Heritage, η BMW R 18, σημείωσε επίσης καλή βαθμολογία. Στην τρίτη θέση της κατηγορίας "Chopper/Cruiser", η BMW R 18 ξεχωρίζει χάρη στην αυθεντική και συναισθηματική σχεδίασή της και το μοναδικό boxer των 1800 κ.εκ. Στην κατηγορία "Scooter", το ηλεκτροκίνητο CE 04 ανέβηκε στο βάθρο.

BMW CE04
BMW CE04

Η τελετή απονομής πραγματοποιήθηκε στις 18 Μαρτίου 2024 στη Στουτγάρδη. Στην επιλογή των αναγνωστών ανάμεσα σε 26 προτάσεις για τη «Μοτοσικλέτα της Χρονιάς 2024», η οποία θεωρείται η σημαντικότερη ψηφοφορία αναγνωστών μοτοσικλετών και σκούτερ στην Ευρώπη, συμμετείχαν 49.707 αναγνώστες.

Image credit: BMW Motorrad

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!