Ηλεκτρική Barchetta από τον Pininfarina

Κώστας Παστρίμας
Ηλεκτρική Barchetta από τον Pininfarina
Η Automobile Pininfarina παρουσίασε στην Καλιφόρνια την ηλεκτρική και ανοιχτή, Barchetta B95

Πολλά και σημαντικά συμβαίνουν στην Καλιφόρνια τον Αύγουστο κατά τη διάρκεια του Monterey Car Week. Η ιδιαίτερη αυτή συνάντηση των φίλων του αυτοκινήτου έγινε το σημείο αποκάλυψης του πρώτου ηλεκτρικού open-top αυτοκινήτου το οποίο επιμελήθηκε η Automobile Pininfarina.

Η Barchetta B95 είναι ένα αμιγώς ηλεκτρικό supercar το οποίο συνδυάζει το απίθανο ιταλικό στυλ του θρυλικού Pininfarina με την υψηλή τεχνολογία της σύγχρονης εποχής της ηλεκτροκίνησης. Η φιλοσοφία που ακολουθήθηκε για το B95 είναι η PU+RA Vision την οποία έχουμε συναντήσει στην αναγέννηση της Lancia και ουσιαστικά συνδέει το παρελθόν με το παρόν και το μέλλον των σπορ αγωνιστικών αυτοκινήτων.

Piaggio

Μόλις 10 μοντέλα B95 θα κατασκευαστούν και θα είναι εξοπλισμένα με τέσσερις ηλεκτροκινητήρες συνολικής απόδοσης 1.900 ίππων. Η μπαταρία είναι υγρόψυκτη και προστατεύεται από ανθρακονημάτινο κέλυφος με χωρητικότητα 120 kWh. Οι επιδόσεις από την άλλη είναι ακραίες με τα 0-100Km/h να επιτυγχάνονται σε λιγότερο από 2 δευτερόλεπτα και την τελική ταχύτητα να ξεπερνάει τα 300 Km/h.

pininfarina

Η Barchetta B95 είναι εξοπλισμένη επίσης με σύγχρονα συστήματα όπως πέντε επιλογές οδήγησης και τεχνολογία κατανομής της ροπής Full Torque Vectoring κάνοντας την οδηγική εμπειρία μοναδική σε πίστα και δρόμο. Από την άλλη, το αυτοκίνητο έχει και... περιβαλλοντική συνείδηση με τις επιφάνειες στο εσωτερικό να είναι από βιώσιμα υλικά και ανακυκλώσιμο δέρμα. Η τιμή της Pininfarina Barchetta B95 δεν έγινε γνωστή.

pininfarina

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!