Στα σκαριά ηλεκτρικό supercar από τον Pininfarina;

Στα σκαριά ηλεκτρικό supercar από τον Pininfarina;

Στα σκαριά ηλεκτρικό supercar από τον Pininfarina;

O διάσημος οίκος σχεδίασης ετοιμάζει ένα γρήγορο αυτοκίνητο μηδενικών ρύπων, όπως αναφέρεται από δημοσιεύματα τις τελευταίες ώρες.   

Μετά την εξαγορά του μεγαλύτερου ποσοστού του Pininfarina από την Ινδική Mahindra, ο σχεδιαστικός οίκος δεν αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα και μπορεί να παρουσιάζει φιλόδοξα και εντυπωσιακά πρωτότυπα. Σύμφωνα με το Βρετανικό Autocar, αυτό που ετοιμάζει για την ώρα είναι ένα ηλεκτρικό supercar, το οποίο θα ανταγωνίζεται προτάσεις κορυφαίων κατασκευαστών. 

Αν το δημοσίευμα αποδειχθεί αληθές, το σχέδιο του εντυπωσιακού αυτοκινήτου θα προέρχεται από τον Pininfarina και η τεχνογνωσία από τη Mahindra, με την τελευταία να γνωρίζει καλά το συγκεκριμένο κομμάτι καθώς συμμετέχει και στη Formula E. Αυτή πάντως σίγουρα δεν θα είναι η πρώτη απόπειρα του οίκου για την παρουσίαση ενός οικολογικού supercar, καθώς πριν από λίγους μήνες είδαμε στην έκθεση της Γενεύης ένα ακόμη παρόμοιο πρωτότυπο, το H2 Speed Concept (φωτογραφίες). Αυτό δεν χρησιμοποιούσε ηλεκτρισμό για την κίνησή του αλλά υδρογόνο, με τη μοναδική σχεδίασή του να τραβά τα βλέμματα των επισκεπτών στην έκθεση της Ελβετικής πόλης. 

Best of internet