Oργώνει ο…Pininfarina (video)

Πέτρος Πιτσίνης
Oργώνει ο…Pininfarina (video)
O διάσημος ιταλικός σχεδιαστικός οίκος μπαίνει –στην κυριολεξία- σε ξένα…χωράφια, καθώς το νέο του δημιούργημα δεν είναι κάποιο supercar, αλλά ένα ‘’σούπερ τρακτέρ’’.

Όταν ακούμε για κάποιο καινούριο πρωτότυπο δια χειρός Pininfarina, ο νους μας πηγαίνει αμέσως σε ένα μοντέλο με κομψές γραμμές, συναρπαστικές καμπύλες και σπορ χαρακτήρα. Αυτή τη φορά όμως, ο ιταλικός οίκος επέλεξε να παρουσιάσει αντί ενός supercar ένα πρωτότυπο…τρακτέρ με την ονομασία Zetor.

Και αν δεν σας λέει τίποτα το όνομα, μην στενοχωριέστε. Γιατί ούτε και εμείς γνωρίζαμε μέχρι σήμερα, ότι πρόκειται για μία τσέχικη εταιρεία κατασκευής τρακτέρ, που ανέθεσε στον οίκο Pininfarina, να σχεδιάσει ένα εντυπωσιακό αγροτικό ‘’εργαλείο’’, για να γιορτάσει τα 70 χρόνια ζωής της. Η Zetor πέτυχε απόλυτα τον σκοπό της, που ήταν να τραβήξει με το πειραματικό τρακτέρ τη γενική προσοχή στην έκθεση αγροτικών μηχανημάτων ‘’Agritechnica’’ στο Ανόβερο της Γερμανίας.

Εκπρόσωπος της τσέχικης εταιρείας δήλωσε, ότι τα μελλοντικά τρακτέρ της θα υιοθετήσουν αρκετά σχεδιαστικά στοιχεία του τολμηρού Zetor by Pininfarina, ωστόσο δεν θέλησε να αποκαλύψει ούτε μία λεπτομέρεια από τις τεχνικές προδιαγραφές του πρωτότυπου.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!