Formula 1: Έντονη φημολογία για επιστροφή της Ford, σε συνεργασία με τη Red Bull

Πάνος Σεϊτανίδης
Formula 1: Έντονη φημολογία για επιστροφή της Ford, σε συνεργασία με τη Red Bull
Το σενάριο αφορά στο νέο κύκλο κανονισμών της F1 σχετικά με τις υβριδικές μηχανές που θα ξεκινήσει το 2026.

Τι κι αν τελείωσε το παγκόσμιο πρωτάθλημα Formula 1 του 2022; Τι κι αν φέτος ξέρουμε από νωρίς τους είκοσι οδηγούς που θα παραταχθούν στο grid της νέας σεζόν; Να που η κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού εξακολουθεί να προσφέρει μεγάλες ανατροπές.

Ενώ λοιπόν ακόμα δεν έχει κάτσει καλά-καλά η σκόνη από τα πέρα-δώθε των διευθυντών των ομάδων στην μεγαλύτερη ανακατάταξη σε αυτούς τους ρόλους εδώ και πολλά χρόνια, έρχεται μία φήμη να βάλει… φωτιά στα paddock.

Ford Logo

Αφορά στη Ford, η οποία φέρεται να ετοιμάζει τη μεγάλη επιστροφή στη Formula 1, εκμεταλλευόμενη τη νέα εποχή σε ό,τι αφορά στους κανονισμούς των κινητήρων που θα ισχύσουν από το 2026! Το σενάριο που κυκλοφορεί θέλει το μπλε οβάλ να ενώνει δυνάμεις με τη Red Bull Racing, η οποία είναι ως γνωστόν μετέωρη.

Η συμφωνία με την Porsche ναυάγησε την τελευταία στιγμή, κατά πάσα πιθανότητα λόγω της επιθυμίας των Γερμανών να μπλέξουν για τα καλά στα πόδια της διοίκησης των «ταύρων» και να αποκτήσουν σημαντικό μέρος των μετοχών της ομάδας. Αντίθετα, η Ford φέρεται να προτιμά μία πιο… light συνεργασία, με ανταλλαγή τεχνολογίας αλλά προτεραιότητα την προβολή!

Μαξ Φερστάπεν

Κοινώς, ένα σενάριο όπου η Red Bull Powertrains προχωρά κανονικά τη στελέχωση και ανάπτυξή της, η RB κατασκευάζει μόνη της τους κινητήρες της (με αρωγό τη Ford) αλλά τοποθετεί σε αυτούς το σήμα της αμερικανικής εταιρείας.

Εδώ προκύπτει το ερώτημα: και με τη Honda, τι θα γίνει; Οι Ιάπωνες ενίσχυσαν την προβολή τους από το ιαπωνικό Grand Prix και μετά, όμως ακόμα, δηλώνουν επίσημα απόντες από την F1 – άσχετα αν είναι δικές τους οι μονάδες με τις οποίες αγωνίζονται οι πρωταθλήτρια Red Bull Racing και η Scuderia AlphaTauri.

Honda F1

Και κάπου εδώ μπαίνουν κάποια κομμάτια του παζλ στη θέση τους, διότι είχε φανεί παράξενη η επιλογή της Honda να δηλώσει την επίσημη συμμετοχή της ως κατασκευαστής για το 2026 και τη νέα εποχή κινητήρων – ξεχωριστά από τη Red Bull Powertrains. Κοινώς, μείνετε συντονισμένοι γιατί έχουμε να δούμε και να ακούσουμε πολλά τις επόμενες ημέρες!

Όσο για τη Ford, παρείχε κινητήρες στην ομάδα του Μίλτον-Κινς την περίοδο 2000-2004, όταν αυτή αγωνιζόταν ακόμα ως Jaguar.

Έντι Ιρβάιν

Φωτογραφίες: Red Bull Content Pool, Ford

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!