Τα 5 συστατικά που πρέπει να προσέχεις στα κοκτέιλ (pics)

Gazzetta team
Τα 5 συστατικά που πρέπει να προσέχεις στα κοκτέιλ (pics)
Όταν επιλέγουμε ένα cocktail από τη λίστα, καλό είναι να θυμόμαστε πως ο μπάρμαν δεν είναι πάντα και φαρμακοποιός.

Οι επιλογές στα cocktails έχουν αυξηθεί τόσο που φτάνεις στο σημείο να βρίσκεις ιδιαίτερα υλικά μέσα σε αυτά, όπως π.χ. το τυρί.

Καλό θα ήταν λοιπόν να είστε δεκτικοί σε νέες γεύσεις, αλλά ταυτόχρονα προσεκτικοί σε αυτά που επιλέγετε να δοκιμάσετε...

Ας δούμε, λοιπόν, τα 5 πιο ιδιαίτερα υλικά που θα πρέπει να σου χτυπήσουν ένα καμπανάκι όταν τα δεις στον κατάλογο.

Ενεργός άνθρακας

Η νέα μόδα θέλει τους bartenders να χρησιμοποιούν ενεργό άνθρακα, ώστε να δώσουν ένα μαύρο χρώμα στα κοκτέιλ τους. Τα τελευταία χρόνια η ιατρική κοινότητα χρησιμοποιεί το παραπάνω υλικό σε επείγουσες καταστάσεις, ώστε να σταματήσει το δηλητήριο και να μην το αφήσει να απορροφηθεί από το στομάχι. Η χρήση του όμως σε κοκτέιλ θα πρέπει να αποφεύγεται, καθώς ακόμα δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι για τις συνέπειες που έχει στο σώμα μας.

Καπνός

Τα τσιγάρα πάνε με τα κοκτέιλ, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι χωράνε απαραίτητα και… μέσα σε αυτά. Τα σιρόπια από καπνό – τις περισσότερες φορές homemade - αρχίζουν όμως να κάνουν την εμφάνισή τους. Ποιο είναι το πρόβλημα; Ο μπάρμαν δεν γίνεται πάντα να γνωρίζει πόση νικοτίνη περιέχει το κάθε σιρόπι που φτιάχνει...

Τόνικ

Το βασικό υλικό που δίνει γεύση στο τόνικ είναι η κινίνη, η οποία για πολλά χρόνια αποτελούσε το μοναδικό φάρμακο κατά της ελονοσίας. Σήμερα οι bartenders έχουν πρόσβαση στο φυτό από το οποίο βγαίνει η κινίνη, τον φλοιό του δέντρου κιγχόνη και το χρησιμοποιούν για να φτιάξουν homemade τόνικ. Όπως φαντάζεστε όμως, το να παίζεις με φάρμακα κατά της ελονοσίας, δεν είναι και το ασφαλέστερο πράγμα στον κόσμο…

Υγρό άζωτο ή ξηρός πάγος

Το υγρό άζωτο και ο ξηρός πάγος έχουν το ίδιο αποτέλεσμα στα κοκτέιλ. Παγώνουν γρήγορα τα υλικά του κοκτέιλ και το ποτήρι, ενώ ταυτόχρονα το κάνουν να… καπνίζει. Αν δεν τα αφήσεις να εξατμιστούν πλήρως προτού πιεις ένα ποτό, μπορείς να προκαλέσεις κρυοπαγήματα στο γαστρεντερικό σωλήνα σου! Δεν θες να το ρισκάρεις.

Φασόλια Tonka

Το συγκεκριμένο όσπριο έχει απαγορευθεί στις ΗΠΑ από το 1954, καθώς το κύριο συστατικό του είναι η κουμαρίνη, η οποία σε μεγάλες ποσότητες μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στο συκώτι και στα νεφρά. Ορισμένοι bartenders όμως αγνοούν τις παραπάνω προειδοποιήσεις και παραγγέλνουν τα φασόλια Tonka online με στόχο να δώσουν μια ξεχωριστή γεύση στα κοκτείλ τους.