Eurovision 2024: Η Ιταλική Rai μετέδωσε ζωντανά τα ποσοστά των ψήφων και οι Eurofans έμειναν άναυδοι με τα ποσοστά του Ισραήλ (vid)

Eurovision 2024: Η Ιταλική Rai μετέδωσε ζωντανά τα ποσοστά των ψήφων και οι Eurofans έμειναν άναυδοι με τα ποσοστά του Ισραήλ (vid)
Η Ιταλική Rai μετέδωσε ζωντανά τα ποσοστά των ψήφων και σόκαρε τους Eurofans.

Ο ιταλικός ραδιοτηλεοπτικός φορέας RAI σόκαρε τους οπαδούς της Eurovision, αφού φαίνεται ότι αποκάλυψε κατά λάθος τα στοιχεία της δημόσιας ψηφοφορίας του κοινού που έδιναν τεράστιο προβάδισμα στο Ισραήλ.

Η Eurovision δέχθηκε μεγάλες πιέσεις για να αποκλείσει το Ισραήλ από τον διαγωνισμό λόγω της συνεχιζόμενης επίθεσης στη Γάζα από τον Οκτώβριο, η οποία έχει οδηγήσει σε τουλάχιστον 35.000 θανάτους.

Καθώς αυξάνονται οι εκκλήσεις για μποϊκοτάζ του διαγωνισμού σε ένδειξη αλληλεγγύης προς την Παλαιστίνη, μια διαρροή από την τηλεόραση στην Ιταλία έδειξε ότι ο Eden εξακολουθεί να έχει μεγάλη υποστήριξη στην Ευρώπη.

Σε μια αναπάντεχη αποκάλυψη προχώρησε το βράδυ του δευτέρου ημιτελικού της Eurovision 2024, χθες Πέμπτη 9/05, η δημόσια ιταλική τηλεόραση Rai όταν μετέδωσε ζωντανά τα ποσοστά της ψηφοφορίας. Σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα, το Ισραήλ εμφανίστηκε να προηγείται με το 39% των ψήφων. Όπως τονίζει η La Repubblica «φαίνεται ότι τα αποτελέσματα που ανακοινώθηκαν αφορούν μόνο την ιταλική ψηφοφορία, αν και το σημείο αυτό είναι ασαφές».

Σχετικά με το επίμαχο απόσπασμα, το οποίο από χθες το βράδυ κυκλοφορεί ευρέως στα κοινωνικά δίκτυα, η La Repubblica καταλήγει τονίζοντας πως η Rai θα προβεί σε επίσημη ανακοίνωση.