Ντούσκος: Ένα βήμα πριν από την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες

Δημήτρης Ντζάνης
Ο Στέφανος Ντούσκος προκρίθηκε στα ημιτελικά του σκιφ ανδρών στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του Βελιγραδίου

bet365

Ο Στέφανος Ντούσκος προκρίθηκε στα ημιτελικά του σκιφ ανδρών στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του Βελιγραδίου και είναι πλέον πολύ κοντά στην πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού.

Ακάθεκτος συνεχίζει την πορεία του o Στέφανος Ντούσκος στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ανδρών-γυναικών του Βελιγραδίου, με τον 26χρονο κωπηλάτη να βρίσκεται ένα βήμα μακριά από την πρόκριση στο σκιφ ανδρών στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού.

Ο Έλληνας ολυμπιονίκης του Τόκιο στο αγώνισμα ήταν νικητής στην 1η σειρά των προημιτελικών με 7:08.00 και εξασφάλισε θέση στα ημιτελικά του Σαββάτου (9/7), εκεί όπου θα διεκδικήσει την είσοδό του του στον τελικό και την απευθείας πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες, καθώς από τη διοργάνωση στη σερβική πρωτεύουσα δίνονται εννέα εισιτήρια στο σκιφ των ανδρών για το «Παρίσι 2024».

Στη 2η σειρά ο Γερμανός, Όλιβερ Ζάιντλερ με 7:06.01, στην 3η ο Ολλανδός, Σίμον φαν Ντορπ με 7:05.97 και ο Λευκορώσος, Γιαουχένι Ζάλατι με 7:06.90 ήταν οι μόνοι που σημείωσαν καλύτερο χρόνο από τις τέσσερις συνολικά προημιτελικές σειρές.

Εκτός ημιτελικών οι Δαλίδου και Φράγκου

Στο διπλό σκιφ γυναικών οι Σοφία Δαλίδου και Ευαγγελία Φράγκου δεν κατάφεραν να περάσουν στα ημιτελικά του παγκοσμίου πρωταθλήματος, καθώς τερμάτισαν στην 6η θέση στον επαναληπτικό αγώνα, καλύπτοντας τα 2.000μ. σε 7:16.92.

Όμως κέρδισαν σημαντικές εμπειρίες για το μέλλον που είναι όλο δικό τους αφού η Δαλίδου είναι μόλις 18 ετών και η Φράγκου 20 ετών και είναι η πρώτη διοργάνωση που αγωνίζονται μαζί ως πλήρωμα. Το ελληνικό πλήρωμα θα αγωνιστεί πλέον για τους ημιτελικούς Γ-Δ.


 

Τελευταία Νέα