Ολυμπιακός: Το «κλειδί» που θα... ξεκλειδώσει τα ατού της Φενέρμπαχτσε κρύβεται στους μπακ (vid)

ελλαδα

bet365

Το Gazzetta λαμβάνει ως παράδειγμα το πρώτο παιχνίδι του Ολυμπιακού κόντρα στη Φενέρμπαχτσε και σας εξηγεί γιατί οι δύο ακραίοι μπακ θα παίξουν κύριο ρόλο για να έρθει η ιστορική πρόκριση.

Ραντεβού με την ιστορία έχει ο Ολυμπιακός στην τοποθεσία «Κωνσταντινούπολη». Εκεί οι Πειραιώτες θα πρέπει να προστατέψουν το προβάδισμα που πήραν στο Φάληρο κόντρα στη Φενέρμπαχτσε (3-2) και ώστε να κλείσουν μία θέση στα ημιτελικά του Conference League.

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ και οι παίκτες γνωρίζουν ότι βρίσκονται όλο και πιο κοντά στον μεγάλο τελικό της 29ης Μαϊου στην OPAP Arena ωστόσο μέχρι τότε, η πρώτη στάση είναι στην Τουρκία και ο πρώτος στόχος για εκείνο το ματς, είναι να «καταστραφούν» τα μεγάλα ατού των Τούρκων.

Το Gazzetta ρίχνει το βάρος του στους δύο ακραίους μπακ και συγκεκριμένα στους Ροντινέι και Ορτέγα που αναμένεται να βρεθούν στο βασικό σχήμα για το ματς.

Η ποιότητα του Καχβετσί και η εμπειρία του Τάντιτς

Ας σταθούμε στο πιο... απλό. Η Φενέρμπαχτσε έχει εξαιρετικούς παίκτες στη θέση του εξτρέμ και το απέδειξαν στο πρώτο παιχνίδι. Βέβαια ο Ντούσαν Τάντιτς δεν έδωσε όσα θα... περιμέναν οι Τούρκοι όμως ο Καχβετσί αποτέλεσε τη μόνιμη πηγή κινδύνου και αμφότεροι σκόραραν κιόλας.

Δεν τυχαίο το γεγονός ότι η Φενέρ εστιάζει στην επιθετική ανάπτυξη από τα πλάγια, καθώς εκεί βρίσκεται το ποιοτικό στοιχείο της ομάδας και αυτό το μαρτυρούν και οι αριθμοί των παικτών στη φετινή σεζόν.

Μπορεί ο Μπατσουαγί με τον Τζέκο να... πυροβολούν αλλά ο Τάντιτς και ο Καχβετσί έχουν εξαιρετικούς αριθμούς και στις ασίστ. Συγκεκριμένα, ο πρώτος σε 49 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις, έχει πετύχει 15 γκολ και 13 ασίστ ενώ ο δεύτερος μετράει 42 ματς με 15 τέρματα και 12 ασίστ σε όλες τις διοργανώσεις.

Τα overlap των ακραίων μπακ και η «τροφοδότηση» του Τζέκο

Δεν είναι μόνο οι εξτρέμ που μπορούν να κάνουν... ζημιά στον Ολυμπιακό αλλά και οι φουλ μπακ που έχουν κάνει συνήθεια το overlap στις επιθέσεις.

Από τη στιγμή που μπήκε ο Καντιόγλου αντί του τραυματία Οοστερβόλντε, ο Ροντινέι είχε συνεχώς δύο «πονοκεφάλους» αφού ο Τούρκος μπακ έπαιρνε συνεχώς μέτρα στον αγωνιστικό χώρο.

Από τον 24χρονο αμυντικό ήρθε η σέντρα, όπου ο Σιμάνσκι έστρωσε στον Καχβετσί για το 3-2 της Φενέρ στο Φάληρο.

Από την άλλη πλευρά, τα πράγματα δεν ήταν καλύτερα για τον Ορτέγα, αφού ο Οσαγί δεν σταμάτησε να φεύγει στην πλάτη του Καχβετσί και ήταν εκείνος που κέρδισε το πέναλτι για να γίνει το 3-1 από τον Τάντιτς. Πάμε στην ουσία. Σχεδόν κάθε επιθετική ενέργεια από τους ακραίους, είχαν ως κύριο στόχο τον Έντιν Τζέκο στην περιοχή.

Ο Βόσνιος φορ είναι ο παίκτης που αν βρει έστω και μία ευκαιρία, θα βρει δίχτυα, οπότε η Φενέρ προτιμά να χτίζει από τα άκρα με στόχο μία σέντρα ή μία παράλληλη πάσα προκειμένου να βρεί τον διεθνή επιθετικό.

Κάθε επίθεση της τουρκικής ομάδας έγινε από τα άκρα και όχι από τη μεσαία γραμμή. Ακόμα και όταν μπήκε ο Φρεντ στο 62' και η Φενέρ πήρε τον έλεγχο του άξονα, συνέχισα να χτυπά με επιθέσεις από τα πλάγια τον Ολυμπιακό.

@Photo credits: eurokinissi
 

EUROPA CONFERENCE LEAGUE Τελευταία Νέα