Ξιφασκία: Στο βάθρο του παγκοσμίου κυπέλλου η Γεωργιάδου

despina_georgiadou

bet365

Στο βάθρο του τελευταίου παγκοσμίου κυπέλλου της χρονιάς ανέβηκε η Δέσποινα Γεωργιάδου.

Με τον καλύτερο τρόπο ολοκλήρωσε τους αγώνες της στα παγκόσμια κύπελλα η Ελληνίδα πρωταθλήτρια της ξιφασκίας, Δέσποινα Γεωργιάδου, αφού επέστρεψε στο βάθρο κατακτώντας το χάλκινο μετάλλιο.

Η Δέσποινα Γεωργιάδου ανέβηκε στο τρίτο σκαλί του βάθρου στο παγκόσμιο κύπελλο της Βουλγαρίας και επιστρέφει στα μετάλλια μετά το χάλκινο μετάλλιο που είχε κατακτήσει το Νοέμβριο, στο παγκόσμιο κύπελλο του Αλγερίου. Η δευτεραθλήτρια κόσμου του 2023 νίκησε την κρίσιμη μάχη του προημιτελικού κόντρα στην Ουγαρέζα Λούκα Σουκς (FIE No51) με 15-8 και εξασφάλισε θέση στο βάθρο. Στον ημιτελικό που ακολούθησε απέναντι στη Γαλλίδα Σάρα Μπαλζέρ, το Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης, ηττήθηκε με 15-9 και έτσι κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο.

Παράλληλα, στη 10η θέση ολοκλήρωσε την εμφάνισή της η Δώρα Γκουντούρα. Στη μάχη του προημιτελικού κόντρα στην Ουγγαρέζα Λούκα Σουκς (FIE No51) η Ελληνίδα, που είναι μέλος τηςTeam Future της Bwin, έχασε τον τελευταίο και καθοριστικό πόντο για το 15-14 και έμεινε εκτός συνέχειας, δείχνοντας βέβαια γα ακόμα μία φορά ότι είναι μία από τις κορυφαίες ξιφομάχους του κόσμου. Επόμενος σταθμός είναι το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Βασιλείας.

@Photo credits: Despina Georgiadou, Facebook
 

Τελευταία Νέα