Πάλη: Αποκλεισμός για τον δις χρυσό Ολυμπιονίκη Σαντουλάεφ

Πηνελόπη Γκιώνη
sadulaev1

bet365

Αποκλείστηκε ο δύο φορές χρυσός Ολυμπιονίκης της πάλης, Αμπντουλρασίντ Σαντουλάεφ και χάνει τους Ολμυπιακούς του Παρισιού.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της παγκόσμιας ομοσπονδίας πάλης (UWW) ο Ρώσος δύο φορές χρυσός Ολυμπιονίκης (86κ και 97κ), Αμπντουλρασίντ Σαντουλάεφ δεν πληροί τις προϋποθέσεις της αρμόδιας αρχής για να έχει δικαίωμα να αγωνίζεται αφού δεν καλύπτει τα κριτήρια για τους Ρώσους που επιθυμούν να αγωνίζονται ως ανεξάρτητοι.

Πιο συγκεκριμένα, δεδομένου του αποκλεισμού των Ρώσων αθλητών από τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή, όσοι και όσες επιθυμούν να αγωνίζονται θα πρέπει να το κάνουν υπό ανεξάρτητο καθεστώς κια χωρίς να φορούν το εθνόσημό της Ρωσίας και αυτό ακριβώς συνέβαινε και με τον Σαντουλάεφ. Ωστόσο, ένα από τα κριτήρια είναι οι αθλητές να μην υποστηρίζουν τον εν ενεργεία πόλεμα της Ρωσίας προς την Ουκρανία. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ομοσπονδίας, υπάρχουν νέες πληροφορίες πως ο Σαντουλάεφ υποστηρίζει τον πόλεμο και πως είναι ακόμη μέλος του συλλόγου Dynamo.

Έτσι ο πέντε φορές Παγκόσμιος πρωταθλητής, που είναι πάντα φαβορί σε όποιον αγώνα κι αν βρίσκεται, δεν θα λάβει μέρος στο ερχόμενο προ-Ολυμπιακό τουρνουά όπου και θα διεκδικούσε την Ολυμπιακή του πρόκριση και ως αποτέλεσμα θα μείνει εκτός Ολυμπιακών Αγώνων.

@Photo credits: United World Wrestling
 

Τελευταία Νέα