Παρτίζαν - Ερυθρός Αστέρας 76-82: Ο Σφαιρόπουλος... σκούπισε τον Ομπράντοβιτς

Φάση από τον αγώνα Παρτίζαν - Ερυθρός Αστέρας.

bet365

Ο Ερυθρός Αστέρας... σκούπισε την Παρτίζαν (3-0), επιβλήθηκε με σκορ 82-76 και κατέκτησε το πρωτάθλημα της ABA Liga. Συνάμα θα είναι στη EuroLeague της επόμενης σεζόν.

Η κορυφή της ABA Liga διέφυγε μόνο για μία σεζόν από τον Ερυθρό Αστέρα. Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος όχι μόνο τους οδήγησε στην κούπα, αλλά το έκανε με έναν τρόπο που δεν είχε συμβεί ξανά στις αναμετρήσεις ανάμεσα στον Αστέρα και την Παρτίζαν.

Με... σκούπα (3-0). Στη «σκιά» του σοβαρού επεισοδίου ανάμεσα στον Τζέιμς Νάναλι και τον Στεφάν Λαζάρεβιτς, το οποίο οδήγησε τις δύο ομάδες σε ανταλλαγή ανακοινώσεων, ο Αστέρας έδειξε πως είναι ανώτερος για τρίτο συνεχόμενο ματς.

Από την αρχή μέχρι το τέλος είχε τον έλεγχο του αγώνα, δεν έμεινε ποτέ πίσω στο σκορ και έφτασε στη νίκη με σκορ 82-76. Το παιχνίδι κρίθηκε οριστικά με δύο βολές του Νέντοβιτς (8π.), 11 δεύτερα πριν το τέλος. Ικανές να κάνουν τον Γιάννη Σφαιρόπουλο να σφίξει τις γροθιές του και να πανηγυρίσει τη νίκη.

Η άμυνα του Αστέρα καθόρισε το τελικό αποτέλεσμα, αφού ο Πάντερ έμεινε στους 5 πόντους με 2/9 σουτ (!), ο Σμιθ είχε μόλις 6, ο ΛεΝτέι 4, ενώ ο Νάναλι δεν αγωνίστηκε λόγω του επεισοδίου.

Για τον Αστέρα, οι Γκιεντράιτις και Μίτροβιτς είχαν από 12 πόντους, ο Ντος Σάντος 11, ενώ οι Λάζιτς και Νταβίντοβατς μέτρησαν από 9.

Τα δεκάλεπτα: 18-20, 38-42, 52-59, 76-82.

Partizan - Cvrena stats

Partizan - Cvrena stats

@Photo credits: ABA League j.t.d./Dragana Stjepanovic
 

ABA LIGA Τελευταία Νέα