image

Νέο Peugeot 2008: Το SUV, ακόμα καλύτερο

Το SUV Peugeot 2008 με τις δεκάδες διακρίσεις, τη μοναδική αισθητική, την προηγμένη τεχνολογία και την πληθώρα των εκδόσεων κινητήρων και εξοπλισμού, ανανεώθηκε για να συνεχίσει να αποτελεί την κορυφαία πρόταση στην κατηγορία του και να προσφέρει απόλυτη ελευθερία επιλογής.

Μοντέρνο, ποιοτικό, τεχνολογικά προηγμένο και πολυβραβευμένο. Το Peugeot 2008 – σταθερά στο βάθρο των πωλήσεων για τα Β-SUV της Ευρώπης – ανανεώθηκε ριζικά και αποτελεί μία ασυναγώνιστη πρόταση στην κατηγορία του. Διαθέσιμο και ως αμιγώς ηλεκτρικό στην έκδοση e-2008, προσφέροντας αυτονομία άνω των 400 χιλιομέτρων, το νέο 2008 αποτελεί την πιο ολοκληρωμένη πρόταση στα B-SUV.

Peugeot 2008

Αμάξωμα που προκαλεί, εσωτερικό που εντυπωσιάζει

Το νέο Peugeot 2008 διατηρεί τις ίδιες εξωτερικές διαστάσεις με τον προκάτοχό του (το μήκος των 4,30 μέτρων το καθιστά εξαιρετικά ευέλικτο στην πόλη). Η αισθητική έχει τύχει ιδιαίτερης προσοχής και το συνολικό αποτέλεσμα έχει πρωτοτυπία, δυναμισμό και επιβλητική παρουσία. Στη φαρδύτερη μάσκα κυριαρχεί το το νέο σήμα της Peugeot. Το οριζόντιο σχεδιαστικό μοτίβο ενώνεται με τους προβολείς και τονίζει την όψη αλλά και την έντονη προσωπικότητα του γαλλικού SUV.

Οι τρεις κάθετοι φωτεινοί «όνυχες» είναι ενσωματωμένοι στα μαύρα γυαλιστερά πλαίσια του προφυλακτήρα σε όλες τις εκδόσεις του νέου 2008, τονίζοντας την έντονη προσωπικότητα και το design ενός στιβαρού SUV.

Στις εκδόσεις GT, το εντυπωσιακό οπτικό αποτέλεσμα των τριών ονύχων επεκτείνεται για πρώτη φορά μέσω των full LED φωτιστικών σωμάτων με τις τριπλές μονάδες φωτισμού. Αυτό διακρίνει τις εκδόσεις GT από την υπόλοιπη γκάμα, δίνοντάς τους μια αποκλειστική υπογραφή στο εμπρός μέρος. Επανασχεδιασμένα είναι και τα LED πίσω φώτα σε όλες τις εκδόσεις του νέου 2008. Αποτελούνται από τρεις επάλληλες οριζόντιες διπλές λωρίδες, λεπτές και κομψές, που διευρύνουν οπτικά το πλάτος του αυτοκινήτου. Τα φώτα της όπισθεν και τα φλας είναι και αυτά τεχνολογίας LED.

Peugeot 2008

Ψηφιακό και πολυτελές, το εσωτερικό του νέου 2008 ξεχωρίζει για την άνεση, την ευρυχωρία για επιβάτες και αποσκευές (όγκος χώρου αποσκευών στα 434 λίτρα) και τις δυνατότητες συνδεσιμότητας. Όλες οι εκδόσεις του νέου SUV της Peugeot διαθέτουν ανανεωμένες υφασμάτινες ταπετσαρίες, που συντελούν στην αναβάθμιση της αντιληπτής ποιότητας, όπως οι νέες ταπετσαρίες από Alcantara, που διατίθενται προαιρετικά στις εκδόσεις GT.

Βασικό στοιχείο του εσωτερικού, που το ξεχωρίζει από κάθε άλλη πρόταση, αποτελεί το βραβευμένο Peugeot i-Cockpit. Έχοντας συμπληρώσει ήδη μία δεκαετία και περισσότερες από 10 εκατομμύρια πωλήσεις, είναι εκσυγχρονισμένο και βελτιωμένο στο νέο 2008 για ακόμα καλύτερη εργονομία και αισθητική και διαισθητικό χειρισμό.

Peugeot 2008

Η ψηφιακή του οθόνη με διαγώνιο 10 ιντσών έχει νέο σχεδιασμό και 3D απεικόνιση, στις εκδόσεις GT. Το χρώμα της οθόνης, η ιεράρχηση και η διάταξη των πληροφοριών, μπορούν να εξατομικευθούν πλήρως για να ταιριάζουν στις προτιμήσεις του κάθε οδηγού.

Δίνοντας έμφαση στην ψυχαγωγία και τη συνδεσιμότητα, η Peugeot εφοδιάζει το νέο 2008 με κεντρική οθόνη αφής 10 ιντσών. Μέσω αυτής ελέγχονται όλες οι λειτουργίες του ηχοσυστήματος και του τηλεφώνου ή της τελευταίας γενιάς των συστημάτων ψυχαγωγίας Peugeot i-Connect και Peugeot i-Connect Advanced. Κάτω από την κεντρική οθόνη, διατηρούνται τα πλήκτρα τύπου "piano", για γρήγορη πρόσβαση στις βασικές λειτουργίες.

Peugeot 2008

H αίσθηση πολυτέλειας στην καμπίνα των επιβατών ενισχύεται από τον προαιρετικό ατμοσφαιρικό φωτισμό στο εσωτερικό, ο οποίος μπορεί να προσαρμοστεί σε οκτώ διαφορετικές αποχρώσεις που ταιριάζουν με αυτές της κεντρικής οθόνης αφής και αλλάζουν ανάλογα με το επιλεγμένο πρόγραμμα οδήγησης.

Η πιο πλήρης και σύγχρονη γκάμα κινητήρων

Το νέο 2008 συνεχίζει να διαθέτει την πιο πλήρη γκάμα κινητήριων συνόλων στην κατηγορία του, συνδυάζοντας τη δύναμη και τις επιδόσεις με την μείωση της κατανάλωσης και τον περιορισμό των εκπομπών ρύπων. Highlight η αμιγώς ηλεκτρική έκδοση e-2008, με αυξημένη κατά 15% ισχύ και αυτονομία που ξεπερνά τα 400 χιλιόμετρα.

Στη βάση της γκάμας των διαθέσιμων συνόλων εσωτερικής καύσης βρίσκεται ο 3κύλινδρος βενζινοκινητήρας των 1,2 λίτρων με ισχύ 100 ίππων, ο οποίος διαθέτει σύστημα Stop & Start και συνδυάζεται με χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων. Ο κινητήρας PureTech 130 είναι επίσης 3κύλινδρος turbo 1,2 λίτρων με ισχύ 130 ίππων, διαθέτει σύστημα Stop & Start, και συνδυάζεται είτε με χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων, ή με αυτόματο κιβώτιο ΕΑΤ-8.

Peugeot 2008

Για τους λάτρεις των diesel υπάρχει ο κινητήρας BlueHDi 130 EAT8, 4κύλινδρος 1.5 λίτρων με ισχύ 130 ίππων και σύστημα Stop & Start. Αυτός συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο ΕΑΤ-8.

Η γκάμα θα διευρυνθεί ακόμα περισσότερο τους επόμενους μήνες, με την προσθήκη ενός νέου υβριδικού κινητήρα βενζίνης, με τεχνολογία 48V και ισχύ 136 ίππων.

Το νέο Peugeot 2008 εφοδιάζεται επίσης, προαιρετικά και ανάλογα με την έκδοση, με το σύστημα ελέγχου πρόσφυσης (Grip Control), το οποίο διαθέτει τρία προγράμματα οδήγησης: άμμος, λάσπη και χιόνι. Έτσι ανεξάρτητα από την επιφάνεια, ο οδηγός του Peugeot 2008 έχει τον απόλυτο έλεγχο σε όλες τις συνθήκες.

Peugeot e-2008: Η γοητεία της ηλεκτροκίνησης

Το νέο Peugeot e-2008 διαθέτει πλέον ηλεκτροκινητήρα που είναι ισχυρότερος κατά 15%, με ισχύ που ανέβηκε από τους 136 στους 156 ίππους. Η χωρητικότητα της μπαταρίας αυξήθηκε από τις 50 kWh στις 54 kWh, χαρίζοντας αυτονομία 406 χιλιομέτρων σε μεικτό κύκλο WLTP, που καλύπτει τις ανάγκες μετακίνησης και μακριά από την πόλη (από 345 χλμ. του προηγούμενου μοντέλου).

Peugeot 2008

Στο νέο Peugeot e-2008 έχει αναβαθμιστεί και η διαδικασία φόρτισης, καθώς διατίθεται με ενσωματωμένο φορτιστή 11 kW. Οι εκτιμώμενοι χρόνοι φόρτισης από 20 έως 80% είναι 30 λεπτά από δημόσιο σταθμό φόρτισης (100 kW), 3 ώρες και 10 λεπτά από ένα Wall Box (11 kW) και 11 ώρες και 10 λεπτά από μία ενισχυμένη οικιακή παροχή (3,2 kW). Ταυτόχρονα, το Peugeot Easy-Charge εξασφαλίζει την πρόσβαση σε διάφορες λύσεις φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων. Αξίζει να σημειωθεί τέλος ότι η μπαταρία του νέου Peugeot e-2008 καλύπτεται από εγγύηση 8 ετών ή 160.000 χλμ.

Απλοποιημένες εκδόσεις και κορυφαία ασφάλεια

Για να διευκολυνθεί η επιλογή, η γκάμα του νέου 2008 γίνεται πιο απλή, με τρεις εκδόσεις: ACTIVE, ALLURE και GT. Όλες διαθέτουν πληρέστατο εξοπλισμό όπως αυτόματο κλιματισμό, ζάντες ελαφρού κράματος, Active Safety Brake, κάμερα οπισθοπορείας, φώτα LED και όλες τις ηλεκτρικές ευκολίες, με τις Allure και GT να εστιάζουν στην πολυτέλεια και στο σπορ χαρακτήρα αντίστοιχα, με στοιχεία όπως οι μεγαλύτεροι τροχοί 17 ή 18 ιντσών, αναβαθμισμένο σύστημα πολυμέσων και επιπρόσθετα συστήματα υποβοήθησης της οδήγησης.

Peugeot 2008

Το νέο Peugeot 2008 είναι απολαυστικό στην οδήγηση και ταυτόχρονα ασφαλές για τους επιβάτες του. Η άνεση που προσφέρει η ανάρτηση είναι πολύ καλή, ενώ στις μεγάλες ταχύτητες η αίσθηση σταθερότητας εντυπωσιάζει. Στις στροφές οι κλίσεις είναι μικρές και η απόκριση στις εντολές του οδηγού ακριβής. Σε συνδυασμό με το στιβαρό αμάξωμα και την πολύ καλή ηχομόνωση, ο οδηγός έχει την αίσθηση ότι βρίσκεται σε μια κάψουλα απομόνωσης, ταυτόχρονα όμως διατηρεί τον απόλυτο έλεγχο και την επικοινωνία με το αυτοκίνητο.

Οι νέες μπροστινές και πίσω κάμερες υποβοήθησης στάθμευσης προσφέρουν τώρα εικόνα υψηλής ανάλυσης και προαιρετικά εικόνα 360° του χώρου γύρω από το αυτοκίνητο. Το Adaptive (προσαρμοζόμενο) Cruise Control με λειτουργία Stop and Go εξασφαλίζει αυτόματα ρυθμιζόμενη απόσταση από το προπορευόμενο όχημα, ενώ το αυτόματο φρενάρισμα κινδύνου με προειδοποίηση επικείμενης σύγκρουσης: αναγνωρίζει την παρουσία πεζών και ποδηλατών ημέρα και νύχτα, και λειτουργεί με ταχύτητες από 7 έως 140 χλμ./ ώρα.

Peugeot 2008

Υπάρχουν επίσης διευρυμένο σύστημα αναγνώρισης πινακίδων οδικής σήμανσης, ενεργό σύστημα προειδοποίησης εκτροπής από τη λωρίδα με επαναφορά στη λωρίδα, προειδοποίηση απόσπασης προσοχής οδηγού και σύστημα ελέγχου τυφλών σημείων.

Διαρκές Best Seller με αιτία

Πιο προηγμένο, πλήρες και αισθητικά προσεγμένο από ποτέ, το νέο Peugeot 2008 συνεχίζει να αποτελεί το πρότυπο στην κατηγορία των B SUV. Στιβαρό, άνετο, ευρύχωρο, δυναμικό στην οδήγηση και ταυτόχρονα οικονομικό, τεχνολογικά προηγμένο και με πλειάδα μηχανικών μερών και εκδόσεων για να μπορεί να επιλέξει κανείς αυτό που του ταιριάζει απόλυτα, δεν αφήνει κανένα περιθώριο στον ανταγωνισμό να αμφισβητήσει την υπεροχή του. Με κόστος που ξεκινά από τις 24.100 ευρώ είναι ταυτόχρονα και προσιτό, γεγονός που σφραγίζει την πιο πλήρη πρόταση στα συμπαγή SUV.

Photo Credits: Peugeot Media