image

Επταθέσια αυτοκίνητα: Ιδανικά ακόμα και για την πενταμελή οικογένεια

Κάθε οικογενειάρχης λατρεύει τα ευρύχωρα αυτοκίνητα και ιδίως αυτά που προσφέρουν δυνατότητες διαμόρφωσης του εσωτερικού.

Τα παλιά οικογενειακά αυτοκίνητα είχαν μεγάλες εξωτερικές διαστάσεις, με μέτριους χώρους στο εσωτερικό τους. Πλέον, οι αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν βρει τρόπους (το λεγόμενο packaging) να εκμεταλλεύονται κάθε διαθέσιμο εκατοστό στην καμπίνα προς όφελος των επιβατών.

Ακόμα και στην compact (μικρομεσαία) κατηγορία συναντάμε μοντέλα που φιλοξενούν με άνεση 4 ή 5 επιβάτες με τις αποσκευές τους. Τι γίνεται όμως αν μία οικογένεια διαθέτει 6 ή 7 μέλη; Σε αυτή την περίπτωση η επιλογή 7θέσιων επιβατικών (πολυμορφικών, station ή SUV) αποτελεί μονόδρομο.

οικογενειακό αυτοκίνητο εσωτερικό

Τα επταθέσια οικογενειακά μοντέλα διαθέτουν μεγαλύτερο μεταξόνιο από τα συμβατικά 5 θέσεων, προκειμένου να φιλοξενηθεί η τρίτη σειρά καθισμάτων. Μάλιστα σε αρκετές περιπτώσεις τα δύο τελευταία καθίσματα είναι πλήρως αναδιπλούμενα στο χώρο αποσκευών ή και αφαιρούμενα. Έτσι δεν καταλαμβάνουν χώρο στο πορτμπαγκάζ σε περίπτωση που χρειάζεται να μεταφερθούν ογκώδη αντικείμενα.

Αρκετές οικογένειες με πέντε μέλη επιλέγουν πλέον 7θέσια μοντέλα, καθώς ο επιπλέον χώρος στην καμπίνα τους «λύνει τα χέρια» και αποτελεί εναλλακτική στην τοποθέτηση μπαγκαζιέρας για μακρινά ταξίδια.

οικογενειακό αυτοκίνητο εσωτερικό

Φωτογραφίες: Dacia