image

Ford Mustang Mach-E: Η ηλεκτροκίνηση στην καλύτερη στιγμή της

Η αμιγώς ηλεκτρική Ford Mustang Mach-E προσφέρει την πρακτικότητα ενός SUV και τις δυναμικές επιδόσεις ενός σπορ coupe, σε ένα συναρπαστικό σύνολο με μηδενικές εκπομπές ρύπων.

Το εμβληματικό pony car, η Ford Mustang, δάνεισε το όνομά της σε ένα SUV -και μάλιστα αμιγώς ηλεκτρικό- διόλου τυχαία. Διότι μπορεί η Mustang Mach-E να κινείται αθόρυβα στους δρόμους, όμως τα χαρακτηριστικά της κάνουν ιδιαίτερα αισθητή την παρουσία της και απευθύνονται σε όσες και όσους απολαμβάνουν την οδήγηση.

Ford Mustang Mach-E

Παράλληλα η Mustang Mach-E διαπρέπει στους τομείς τόσο της ενεργητικής και παθητικής ασφάλειας όσο και σε αυτόν της ενεργειακής απόδοσης, όπως αποδεικνύεται στις δοκιμές των ανεξάρτητων οργανισμών Euro NCAP και Green NCAP.

H Mustang Mach-E είναι τώρα διαθέσιμη για παραγγελία. Μπορείτε να διαλέξετε από ένα μεγάλο απόθεμα καινούργιων αυτοκινήτων ή να διαμορφώσετε τη δική σας Mustang Mach-E.

Coupe δυναμισμός με χώρους και πρακτικότητα SUV

Η Mustang Mach-E είναι άμεσα αναγνωρίσιμη ως Mustang, διαθέτοντας πολλά από τα γνωστά στοιχεία ταυτότητας της οικογένειας Mustang: το μακρύ και δυναμικό καπό, τη σχεδίαση των ώμων του αμαξώματος, τους επιθετικούς εμπρόσθιουςπροβολείς και, το σήμα κατατεθέν, τα πίσω φώτα με τα τρία ανεξάρτητα στοιχεία.

Ford Mustang Mach-E

Ταυτόχρονα, χρησιμοποιώντας τη νέα, πλήρως ηλεκτρική πλατφόρμα της Ford που επιτρέπει την εγκατάσταση της μπαταρίας στο κάτω μέρους του αμαξώματος, οι μηχανικοί και οι σχεδιαστές της εταιρείας κατάφεραν να δημιουργήσουν ένα SUV το οποίο, εκτός του ότι ενσαρκώνει άριστα το σπορ πνεύμα της Mustang, μεγιστοποιεί ταυτόχρονα το χώρο για πέντε επιβάτες και τις αποσκευές τους.

Ford Mustang Mach-E

Συναρπαστική σε κάθε οδόστρωμα

Η αμιγώς ηλεκτρική Ford Mustang Mach-E με μπαταρία εκτεταμένης αυτονομίας (πλην της GT), διαθέτει αυξημένη στα 1.500 κιλά ικανότητα ρυμούλκησης με φρένα, επίδοση που είναι αρκετή για να μπορούν οι πελάτες να ρυμουλκήσουν ένα συμβατικό πολυεστερικό σκάφος.

Ford Mustang Mach-E

Επιπλέον, η Mustang Mach-E μπορεί να μεταφέρει στην οροφή της αντικείμενα για όλες τις αποδράσεις, όπως καγιάκ, ποδήλατα, εξοπλισμό σκι και μπαγκαζιέρες, με βάρος έως και 75 κιλά. Η μεγάλη απόσταση από το έδαφος και η δυνατότητα τετρακίνησης, επιτρέπουν την κίνηση σε κάθε οδόστρωμα, όσο δύσβατο και αν είναι, σε όλες τις καιρικές συνθήκες.

Εμβέλεια που απελευθερώνει

Η νέα Mustang Mach-E έρχεται να βάλει οριστικό τέλος στο άγχος αυτονομίας, μιας και η προηγμένη τεχνολογία της μπαταρίας επιτρέπει τη διάνυση αποστάσεων έως και 600 χλμ. με μία πλήρη φόρτιση (σύμφωνα με το πρωτόκολλο WLTP). Θέλοντας να προσφέρει μια ποικιλία επιλογών για όλες τις απαιτήσεις, η νέα Mustang Mach-E είναι διαθέσιμη στις εκδόσεις standard-range (μπαταρία ιόντων λιθίου χωρητικότητας 75,7 kWh) και extended-range (μπαταρία ιόντων λιθίου 98,8 kWh).

Ford Mustang Mach-E

Η μπαταρία της Mustang Mach-E μπορεί να φορτιστεί ταχύτατα με τη χρήση συνεχούς ρεύματος (DC 150 kW). Ως αποτέλεσμα, η διαδικασία φόρτισης 10-80% διαρκεί 45 λεπτά, ενώ μέσα σε μόλις 10 λεπτά η αυτονομία αυξάνεται έως 119 χλμ!

Σύστημα Intelligent Range

Το σύστημα Intelligent Range, αξιοποιώντας τη συνδεσιμότητα μέσω cloud σε πραγματικό χρόνο (live), έχει την δυνατότητα να υπολογίζει με μεγαλύτερη ακρίβεια την υπολειπόμενη αυτονομία του οχήματος ανά πάσα στιγμή. Και το κατορθώνει αναγνωρίζοντας τόσο τον τρόπο οδήγησης του κάθε χρήστη όσο επίσης λαμβάνοντας υπόψιν διαφόρους παράγοντες που επηρεάζουν την ηλεκτρική αυτονομία του οχήματος όπως την πρόβλεψη της εξωτερικής θερμοκρασίας του περιβάλλοντος, την υψομετρική διαφορά του προορισμού που έχει οριστεί στο σύστημα πλοήγησης, καθώς επίσης την κίνηση στους δρόμους σε πραγματικό χρόνο αξιοποιώντας μάλιστα ακόμα και δεδομένα από άλλα ηλεκτρικά οχήματα της Ford που προπορεύονται στο δρόμο.

Ford Mustang Mach-E

Το σύστημα συνεπώς, λαμβάνοντας δεδομένα από το περιβάλλον έχει την δυνατότητα να προβλέπει με ακρίβεια την κατανάλωση ενέργειας και την αυτονομία του οχήματος κρατώντας ενήμερο κάθε φορά τον οδηγό. Εάν η αυτονομία μεταβληθεί σημαντικά από κάποιους παράγοντες, σχετική ειδοποίηση επισημαίνει στον οδηγό τη νέα τιμή της αυτονομίας, ενημερώνοντας τον αντίστοιχα για την αιτία της αλλαγής.

Κορυφαία χαρακτηριστικά ασφάλειας και συστήματα υποβοήθησης οδήγησης

H νέα Mustang Mach-E προσφέρει ένα πλούσιο και ολοκληρωμένο πακέτο εξοπλισμού άνεσης και ασφάλειας εξασφαλίζοντας με τον τρόπο αυτό στους πελάτες, σε όλες τις διαθέσιμες εκδόσεις, την καλύτερη σχέσης αξίας/τιμής στην κατηγορία του.

Ford Mustang Mach-E

Ανάμεσα στα συστήματα ασφάλειας και υποβοήθησης της οδήγησης με τα οποία εξοπλίζεται η νέα Mustang Mach-E υποστηρίζοντας οδηγό και επιβάτες ξεχωρίζουν τα Adaptive Cruise Control (ACC), Speed Sign Recognition, Lane-Keeping System, Intelligent Speed Limiter, Local Hazard Information, 360ο κάμερα, Road Edge Detection, Pre-Collision Assist με Pedestrian και Cyclist Detection, Post-Collision Braking, Evasive Steering Assist και Wrong Way Alert.

One Pedal Drive

Άλλη μία νέα τεχνολογία που προσφέρει επίσης η νέα Mustang Mach-E είναι η δυνατότητα οδήγησης με ένα πεντάλ (One Pedal Drive) βοηθώντας έτσι στην ανάκτηση περισσότερης κινητικής ενέργειας προς την μπαταρία, για μεγαλύτερη αποδοτικότητα και οικονομία. Σε αυτή την περίπτωση, η επιτάχυνση και η επιβράδυνση ελέγχονται πιέζοντας ή αφήνοντας το πεντάλ του γκαζιού αντίστοιχα. Φυσικά, σε κάθε περίπτωση το πεντάλ του φρένου παραμένει ενεργό για περιπτώσεις όπου απαιτείται μεγαλύτερη ισχύ πέδησης.

Ford Mustang Mach-E

Το πλεονέκτημα της τεχνολογίας αυτής είναι ότι κάνει την οδήγηση περισσότερο ξεκούραστη καθώς ο οδηγός δεν χρειάζεται να χρησιμοποιεί συχνά το φρένο, ανατροφοδοτώντας κατά την οδήγηση συνεχώς την μπαταρία με ενέργεια. Ο τρόπος που ανταποκρίνεται η ανάκτηση της ενέργειας κάθε φορά επηρεάζεται από την λειτουργεία οδήγησης/Drive modes που έχουμε κάθε φορά επιλέξει.

Το κινητό τηλέφωνο είναι το «κλειδί» (PaaK)

Η πρόσβαση στο εσωτερικό του αυτοκινήτου γίνεται εύκολα και αβίαστα με την υιοθέτηση της τεχνολογίας «Phone As A Key» (PaaK), που κάνει το ντεμπούτο της στη γκάμα Ford με τη νέα Mustang Mach-E. Με τη χρήση της τεχνολογίας Bluetooth, το όχημα μπορεί να ανιχνεύει τα smartphone των ιδιοκτητών καθώς πλησιάζουν το όχημα ξεκλειδώνοντας τις πόρτες της Mach-E και επιτρέποντας την εκκίνηση χωρίς να χρειαστεί να βγάλουν το τηλέφωνό τους από την τσέπη ή να χρησιμοποιήσουν το κλειδί.

Ford Mustang Mach-E

Σε περίπτωση πλήρους αποφόρτισης ή απώλειας του κινητού τηλεφώνου, οι ιδιοκτήτες της Ford Mach-E μπορούν να εισάγουν εναλλακτικά έναν κωδικό ασφαλείας στο κρυφό πληκτρολόγιο αφής που βρίσκεται στην μεσαία κολόνα του οχήματος, καθώς και έναν ξεχωριστό επταψήφιο κωδικό στην κεντρική οθόνη αφής στο εσωτερικό για την εκκίνηση του αυτοκινήτου.

Εκδόσεις για κάθε χρήση και ανάγκη

Η Mustang Mach-E προσφέρεται σε πισωκίνητες (RWD) και τετρακίνητες εκδόσεις (AWD), με έναν και δύο ηλεκτροκινητήρες. H πρώτη από αυτές εφοδιάζεται με μπαταρία 75,7 kWh και η δεύτερη με αντίστοιχη 98,8 kWh. H έκδοση της Mustang Mach-E με κίνηση στους πίσω τροχούς και την standard range μπαταρία αποδίδει ισχύ 269 ίππων και μέγιστη ροπή 430 Nm, με την αντίστοιχη εκδοχή του μοντέλου με την extended range μπαταρία να αποδίδει 294 ίππους.

Ford Mustang Mach-E

Οι τετρακίνητες εκδόσεις της νέας Mustang Mach-E αποδίδουν 269 και 351 ίππους, με τη μέγιστη ροπή να διαμορφώνεται και στις δυο περιπτώσεις στα 580 Nm. Στην κορυφή των εκδόσεων βρίσκεται η τετρακίνητη έκδοση GT με 487 ίππους και 860 Nm ροπής.

Ford Mustang Mach-E

Πάντα συνδεδεμένη και ενημερωμένη

Η Mustang Mach-E προσφέρει επικοινωνία και ψυχαγωγία με σύνδεση μέσω cloud με οθόνη αφής 15,5 ιντσών, ασύρματες ενημερώσεις λογισμικού (over-the-air updates), αναγνώριση φωνής συνομιλίας, ασύρματη σύνδεση Apple CarPlay & Android Auto και απομακρυσμένη διαχείριση φόρτισης οχήματος. Επιπλέον, η προηγμένη πλοήγηση σχεδιάζει έξυπνα στάσεις φόρτισης σε ταξίδια μεγαλύτερης διάρκειας.

Ford Mustang Mach-E

Το SYNC4 προσφέρει επίσης την δυνατότητα της συνεχούς ενημέρωσης του οδηγού κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, συμβουλεύοντάς τον πού και πότε να φορτίσει, αλλά και ενημερώνοντάς τον σε πραγματικό χρόνο για τη διαθεσιμότητα σταθμού φόρτισης, καθώς και για το σχετικό κόστος αυξάνοντας την αυτοπεποίθηση του για την αυτονομία του αυτοκινήτου.

Ford Mustang Mach-E

Το ενσωματωμένο modem FordPass Connect μετατρέπει την νέα Mustang Mach-E σε κινητό WiFi hotspot με δυνατότητα σύνδεσης έως και 10 συσκευών. Το σύστημα επιτρέπει τον έλεγχο λειτουργιών άνεσης μέσω του FordPass mobile app, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται ο εντοπισμός του οχήματος και η κατάσταση του οχήματος, η οποία ελέγχει την αυτονομία του οχήματος, την κατάσταση του συναγερμού και άλλα ενώ παράλληλα, παρέχει τη δυνατότητα απομακρυσμένου κλειδώματος/ξεκλειδώματος των θυρών.

Απομακρυσμένος έλεγχος με το FordPass

Για πλήρη ξεγνοιασιά και ευκολία κατά την οδήγηση, η νέα Mustang Mach-E υποστηρίζεται μέσω της εφαρμογής FordPass από ένα κορυφαίο οικοσύστημα που προσφέρει ομαλή πρόσβαση σε όλα τα διαθέσιμα σημεία φόρτισης. Το διασυνδεδεμένο σύστημα πλοήγησης του αυτοκινήτου μπορεί να εντοπίζει τα σημεία που βρίσκονται οι δημόσιοι σταθμοί φόρτισης κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού παροτρύνοντας τους οδηγούς της νέας Mustang Mach-E να φορτίσουν στα πιο βολικά για αυτούς σημεία, ώστε να μην ανησυχούν για το υπόλοιπο της αυτονομίας.

Ford Mustang Mach-E

Η συνεισφορά της προηγμένης εφαρμογής FordPass επιτρέπει σε κάθε οδηγό να έχει κυριολεκτικά στα… χέρια του τη νέα Mustang Mach-E ελέγχοντας μέσω του κινητού του τηλεφώνου εύκολα και γρήγορα από απόσταση μια σειρά παραμέτρων του οχήματος – όπως είναι για παράδειγμα η κατάσταση φόρτισης της μπαταρίας. Την ίδια στιγμή, με το Intelligent Range το άγχος της αυτονομίας αποτελεί παρελθόν, καθώς το σύστημα υπολογίζει με μεγαλύτερη ακρίβεια την υπολειπόμενη αυτονομία με βάση το στυλ οδήγησης και την πρόγνωση του καιρού. Μάλιστα, το συγκεκριμένο σύστημα είναι σε θέση να αξιοποιήσει ακόμα και τη συνδεσιμότητα μέσω cloud για να προβλέψει την κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας στη συνέχεια του ταξιδιού.

Μεγάλο όφελος και εγγυημένη αξιοπιστία

H μπαταρία της Ford Mustang Mach-E, καθώς επίσης και όλα τα ηλεκτρολογικά παρελκόμενα υψηλής τάσης προστατεύoνται με εργοστασιακή εγγύηση Ford Protect 8 ετών ή 160.000 χλμ. Για όλα τα υπόλοιπα μέρη του οχήματος προσφέρεται εργοστασιακή εγγύηση 5 χρόνων. Παράλληλα, μέσω του προγράμματος «Κινούμαι Ηλεκτρικά 2», η αγορά της Ford Mustang Mach-E επιδοτείται με ένα σημαντικό ποσό, που ξεκινά από τις 8.000 ευρώ. Με ένα μόλις κλικ, δείτε τις διαθέσιμες Ford Mustang Mach-E ή δημιουργήστε τη δική σας.