image

Η χρονιά των scooter

Τα scooter αναμένεται για μια ακόμα χρονιά να «διαλύσουν» τον ανταγωνισμό στην ελληνική αγορά.

Η Ελλάδα μέχρι και τη δεκαετία του 2000 ήταν η χώρα του «παπιού». Η προφανής λύση αστικής μετακίνησης για τους περισσότερους μοτοσικλετιστές ήταν το δημοφιλές «παπί» το οποίο μονοπωλούσε την αγορά των δύο τροχών. Οι καιροί όμως άλλαξαν και οι προτιμήσεις των δικυκλιστών έχουν αλλάξει κάνοντας στροφή στα πρακτικότερα scooter.

Scooter

Τόσο το 2021 όσο και το 2022 στην πρώτη εικοσάδα των μοντέλων με τις μεγαλύτερες πωλήσεις η συντριπτική πλειοψηφία ανήκει στα scooter. Κάτι ανάλογα αναμένεται να συμβεί και το 2023 με τα scooter για μια ακόμα φορά να απολαμβάνουν της εμπιστοσύνης των φίλων των δύο τροχών.

Scooter

Υπάρχουν δύο λόγοι που έχουν κάνει τα scooter τόσο δημοφιλή. Ο ένας είναι η πρακτικότητα-άνεση-οικονομία που προσφέρουν στις καθημερινές μετακινήσεις και ο δεύτερος είναι η τεράστια ποικιλία επιλογών πλέον που υπάρχει στη συγκεκριμένη κατηγορία. Από μοντέλα 50 κ.εκ. μέχρι 600 κ.εκ. ο πελάτης έχει τρομακτικές επιλογές, ιδιαίτερα το 2023 όπου σχεδόν διπλάσια νέα scooter θα κάνουν την εμφάνισή τους στην αγορά.

Scooter

Στις μεγαλύτερες μοτοσικλέτες, η κατηγορία των χρηστικών all-around crossover έχει κερδίσει τη μάχη της αγοράς. Και σε αυτήν την κατηγορία ο αναβάτης έχει σπουδαίες επιλογές οι οποίες εμπλουτίζονται κάθε χρόνο με νέα μοντέλα. Εδώ μπαίνουν δυναμικά στο παιχνίδι και οι κατασκευαστές από την Ασία με τα μοντέλα της Voge, της CFMoto, της Daytona και της Benelli να προσφέρουν εξαιρετικές επιλογές και τη χρονιά που μας έρχεται. Το 2023 θα είναι και πάλι η χρονιά των scooter με τις χρηστικές μοτοσικλέτες να ακολουθούν από κοντά.