image

Η εποχή της περιπέτειας

Όπως και το 2022, έτσι και το 2023 η μόδα των μοτοσικλετών περιπέτειας θα συνεχιστεί με εκρηκτικό ρυθμό.

Όλα ξεκίνησαν δειλά-δειλά πριν από μερικά χρόνια όταν έκανε την εμφάνισή του το Tenere 700 από τη Yamaha. Οι Ιάπωνες έχοντας δει κάποιο όραμα για το πως θα εξελιχθούν τα πράγματα τα επόμενα χρόνια, άνοιξαν μια πόρτα που έμελλε να έχει εκρηκτική πορεία μέχρι τις μέρες μας.

Adventure

Πλέον, όλα τα μεγάλα εργοστάσια διαθέτουν στην γκάμα τους μοντέλα της κατηγορίας Off-Road με έμφαση στην περιπέτεια. Το 2023 η συγκεκριμένη «μόδα» συνεχίζει τον καλπασμό της με ακόμα πιο σημαντικά και εξελιγμένα μοντέλα αφού έχουν μπει στο παιχνίδι μεγάλοι «παίχτες».

Adventure

Το 2023 θα μας απασχολήσει σίγουρα το νέο Honda Transalp, το οποίο έρχεται να τα βάλει με το σημείο αναφοράς της κατηγορίας που είναι το Yamaha Tenere 700. Η Aprilia συνεχίζει να ραφινάρει το Tuareg 660, ενώ το 2023 μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και η Suzuki με το V-Strom 800DE.

Adventure

Ανεβαίνοντας στα πιο premium σκαλοπάτια θα συναντήσουμε το αναβαθμισμένο Ducati DesertX και το πιο πολυαναμενόμενο MV Agusta Lucky Explorer 9.5. Στην ασιατική πλευρά, που είναι και η πιο προσιτή, επίσης επικρατεί πυρετός στη συγκεκριμένη κατηγορία και μάλιστα με σημαντικά μοντέλα. Η Voge το 2023 θα φέρει το 900DS, η Benelli το TRK702 και η CFMoto το 800MT. Το 2023 θα είναι και πάλι η χρονιά των adventure με τις επιλογές πλέον να γίνονται περισσότερες και ποιοτικότερες.