image

Mercedes–EQ: Ηλεκτρική ανωτερότητα

Με μια εντυπωσιακή γκάμα συμπαγών και πολυτελών μοντέλων, η Mercedes - EQ δείχνει το δρόμο προς το συναρπαστικό μέλλον της ηλεκτροκίνησης.

Σε πολλούς τομείς, η Mercedes - Benz έχει ήδη φέρει το μέλλον, σήμερα: Με τη μεγάλη γκάμα των αμιγώς ηλεκτρικών της μοντέλων EQ η αποδοτικότητα μεγιστοποιείται και ταυτόχρονα o πλανήτης επιβαρύνεται λιγότερο. Με στόχο ένα ουδέτερο αποτύπωμα άνθρακα, η Mercedes – EQ χρησιμοποιεί υλικά εξοικονόμησης πόρων, όπως επενδύσεις από ανακυκλωμένο νήμα.

Συνολικά η Mercedes - Benz λειτουργεί με οικολογικά υπεύθυνο τρόπο σε ολόκληρη την αλυσίδα παραγωγής, από την ανάπτυξη και το δίκτυο προμηθευτών έως τη συναρμολόγηση και τη μεταφορά των οχημάτων.

Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας Ambition 2039, η Mercedes-Benz δημιουργεί μια νέα γκάμα μοντέλων με ουδέτερο αποτύπωμα άνθρακα. Παράλληλα, από το 2030 στοχεύει περισσότερα από τα μισά αυτοκίνητα που διαθέτει στην αγορά να έχουν ηλεκτρικά συστήματα κίνησης- πλήρως ηλεκτρικά οχήματα και plug-in υβριδικά.

Τα αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα της Mercedes-EQ διαθέτουν εντυπωσιακά χαρακτηριστικά, που αξίζει να δούμε αναλυτικά.


Mercedes-EQ EQA

Στον πλήρως ηλεκτρικό κόσμο των οχημάτων Mercedes-EQ, η EQA αποτελεί την πιο προσιτή και συμπαγή εκδοχή. Το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό μέλος των συμπαγών μοντέλων της Mercedes-Benz εξασφαλίζει έναν εξαιρετικό λόγο απόδοσης - κόστους, αποτελώντας την ιδανική πρώτη εμπειρία στο θαυμαστό νέο κόσμο της ηλεκτροκίνησης

EQA:

 

Ως EQA 250 το μοντέλο έχει ισχύ 190 ίππων και εμβέλεια κίνησης με μια πλήρη φόρτιση των μπαταριών του 429 χιλιόμετρα. Η κίνηση γίνεται μέσω των εμπρός τροχών ενώ στις εκδόσεις EQA 300 4MATIC και EQA 350 4MATIC η ισχύς ανεβαίνει στους 228 και 292 ίππους, με την προσθήκη ενός ακόμα ηλεκτρικού κινητήρα και στο πίσω άξονα, ο οποίος εξασφαλίζει τη μετάδοση σε όλους τους τροχούς. Οι EQA 300 4MATIC και EQA 350 4MATIC έχουν εμβέλεια κίνησης με μια πλήρη φόρτιση της μπαταρίας τους, έως 438 χιλιόμετρα. Στους σταθμούς ταχείας φόρτισης η Mercedes – Benz EQA μπορεί να φορτίζει με ισχύ έως 100 kW, που σημαίνει ότι σε μόλις 30 λεπτά ανακτά ενέργεια από το 10 έως το 80% της χωρητικότητας των μπαταριών της.

Mercedes - - EQ EQA

 

Η χαμηλή αντίσταση στον αέρα σημαίνει υψηλή απόδοση – κάτι που είναι ιδιαίτερα σημαντικό με τα ηλεκτρικά οχήματα. Η EQA έχει αεροδυναμικό συντελεστή Cd 0,28, χάρη στις αεροδυναμικά αποδοτικές μπροστινές και πίσω ποδιές, ένα πολύ ομαλό, σχεδόν πλήρως κλειστό κάτω μέρος, ειδικά βελτιστοποιημένους τροχούς Aero και ειδικά προσαρμοσμένες αεροτομές εμπρός και πίσω τροχών.

Mercedes - EQ EQA

Η αποτελεσματικότητα ήταν το κλειδί και κατά το σχεδιασμό της θερμικής αρχιτεκτονικής. Χάρη στην αντλία θερμότητας που τοποθετείται στάνταρ, η απορριπτόμενη θερμότητα από το ηλεκτρικό σύστημα μετάδοσης κίνησης μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη θέρμανση του θαλάμου επιβατών. Αυτό μειώνει δραστικά την κατανάλωση ενέργειας της μπαταρίας για το σύστημα θέρμανσης, αυξάνοντας έτσι την εμβέλεια.

 

Παρά την οπτική της συγγένεια με την GLA, η EQA διαθέτει τη χαρακτηριστική αισθητική Progressive Luxury, με μάσκα ψυγείου «Black Panel» και τη χαρακτηριστική οριζόντια λωρίδα φωτός οπτικών ινών μπροστά και πίσω, που συνδέει τα Full Led φωτιστικά σώματα. Επίσης χαρακτηριστικές των Mercedes-EQ είναι οι μπλε λωρίδες στους προβολείς.

Mercedes - EQ EQA

Το ευρύχωρο και άνετο εσωτερικό είναι πλήρως ψηφιακό και με το MBUX, που σημαίνει Mercedes-Benz User Experience, ο χειρισμός της EQA γίνεται έξυπνα και διαισθητικά μέσω των μεγάλων οθονών υψηλής ανάλυσης. Η πλοήγηση με Electric Intelligence υπολογίζει ως αυτονόητο τη διαδρομή που θα σας φτάσει στον προορισμό σας πιο γρήγορα, λαμβάνοντας υπόψη τους χρόνους φόρτισης, αφαιρώντας έτσι το άγχος του σχεδιασμού διαδρομής για τον οδηγό.

 

Ως γνήσια Mercedes η EQA διαθέτει έξυπνα συστήματα υποβοήθησης οδήγησης. Στο βασικό εξοπλισμό περιλαμβάνονται το Active Lane Keeping Assist και το Active Brake Assist, ενώ προαιρετικά το DISTRONIC με ECO Assist. Για την παθητική ασφάλεια φροντίζει η στιβαρή δομή του αμαξώματος, αερόσακοι μετωπικοί, πλευρικοί και παραθύρων, καθώς και αερόσακος γονάτων οδηγού.

Mercedes - EQ EQA

Πολύ πλούσιος είναι και ο εξοπλισμός άνεσης, από τη βασική ακόμα έκδοση, καθώς περιλαμβάνει χαρακτηριστικά όπως προβολείς LED υψηλής απόδοσης με Adaptive High Βeam Assist, πίσω πόρτα EASY-PACK με ηλεκτρικό άνοιγμα και κλείσιμο, ζάντες ελαφρού κράματος 18 ιντσών, ατμοσφαιρικό φωτισμό με 64 χρώματα, πολυτελή καθίσματα με ρυθμιζόμενη οσφυϊκή στήριξη σε τέσσερις κατευθύνσεις, κάμερα οπισθοπορείας για μεγαλύτερη άνεση και καλύτερη επισκόπηση κατά τους ελιγμούς και δερμάτινο σπορ τιμόνι πολλαπλών λειτουργιών.

Mercedes - - EQ EQA

Με τιμές που ξεκινούν από 49.590 ευρώ -χωρίς το όφελος του προγράμματος Κινούμαι Ηλεκτρικά 2 που προβλέπει επιδότηση έως 8.000 ευρώ- η νέα Mercedes –  EQ EQA αποτελεί το ιδανικό συμπαγές ηλεκτρικό SUV. Εξαιρετικές επιδόσεις, πρωτόγνωρη ευκολία οδήγησης, μοναδικά χαμηλό κόστος χρήσης και δυνατότητα κίνησης επί παντός εδάφους, κάνουν την ηλεκτροκίνηση πιο συναρπαστική παρά ποτέ.



Mercedes–EQ EQB

Η Mercedes – EQ EQB απογειώνει την πολυχρηστικότητα των premium συμπαγών SUV, καθώς διαθέτει πέντε θέσεις επιβατών στη βασική της έκδοση και προαιρετικά επτά. Αυτό το χαρακτηριστικό την καθιστά μοναδική στην κατηγορία. Επιπλέον, η EQB είναι εξαιρετικά φιλική για την οικογένεια, καθώς υπάρχουν συνολικά τέσσερις βάσεις στερέωσης παιδικών καθισμάτων, με πιστοποιητικό ISOFIX, στη δεύτερη και τρίτη σειρά καθισμάτων, διευκολύνοντας ιδιαίτερα την ασφαλή τοποθέτησή τους.

EQB:

 

Η νέα EQB συνδυάζει τα χαρακτηριστικά αισθητικά στοιχεία της Mercedes-EQ με μια εκφραστική εμφάνιση όπου κυριαρχούν οι έντονες γωνίες και ο περιπετειώδης χαρακτήρας. Διαθέτει τη χαρακτηριστική μαύρη γρίλια Mercedes-EQ και το ξεχωριστό σχεδιαστικό χαρακτηριστικό όλων των ηλεκτρικών οχημάτων Mercedes, που είναι η συνεχής φωτεινή λωρίδα μπροστά και πίσω.

Mercedes - EQ EQB

Η γκάμα των διαθέσιμων εκδόσεων ισχύος περιλαμβάνει την EQB 250 και τις EQB 300 4Matic και ΕQB 350 4Matic. Η πρώτη έχει ισχύ 190 ίππων και μετάδοση της κίνησης στους εμπρός τροχούς, ενώ οι δύο επόμενες ισχύ 228 και 292 ίππων και μετάδοση της κίνησης σε όλους τους τροχούς, χάρη σε έναν επιπλέον ηλεκτρικό κινητήρα, τοποθετημένο στον πίσω άξονα. Η μπαταρία ιόντων λιθίου υψηλής τάσης προσφέρει ωφέλιμη ενέργεια 66,5kWh και μπορεί να ανακτήσει το 80% της ενέργειάς της σε φορτιστή 100 kW, σε μόλις 32 λεπτά.

Mercedes - EQ EQB

Με το ευφυές σύστημα διαχείρισης θερμοκρασίας και την αντλία θερμότητας, η EQB προσφέρει υψηλή άνεση κλιματισμού και παράλληλα υψηλή αποδοτικότητα και μεγάλη αυτονομία. Η μέγιστη εμβέλεια της EQB 250 με μια πλήρη φόρτιση φτάνει στα 474 χιλιόμετρα, ενώ των EQB 300 4Matic και ΕQB 350 4Matic στα 423 χιλιόμετρα.

Mercedes - EQ EQB

Με μήκος 4,684 μέτρα και μεγάλο μεταξόνιο 2.,829 μέτρα, η Mercedes – EQ EQB προσφέρει όγκο χώρου αποσκευών από 495 έως 1.710 λίτρα. Οι πλάτες των καθισμάτων της δεύτερης σειράς είναι ρυθμιζόμενες σε κλίση, ενώ προαιρετικά το μεσαίο κάθισμα μπορεί να μετακινείται κατά 140 χιλιοστά σε μήκος. Στο εσωτερικό της νέας EQB επικρατεί η ψηφιακή τεχνολογία, με δύο μεγάλες οθόνες 10,25 ιντσών, που δημιουργούν ένα προσαρμοζόμενο από τον οδηγό κέντρο ελέγχου. Προηγμένα συστήματα υποβοήθησης οδήγησης εξασφαλίζουν τον έλεγχο ακόμη και σε αγχωτικές καταστάσεις, ενώ ένα πλήρες πακέτο αερόσακων, ζωνών ασφαλείας με προεντατήρες και σημείων στήριξης παιδικών καθισμάτων, προσφέρουν κορυφαία παθητική ασφάλεια.

Mercedes - EQ EQB

Η πλοήγηση με ηλεκτρική νοημοσύνη (Navigation with Electric Intelligence) υπολογίζει την ταχύτερη διαδρομή προς τον προορισμό, λαμβάνοντας υπόψη τη μέγιστη ισχύ φόρτισης και τη διάρκεια των πιθανών στάσεων φόρτισης.

Mercedes - EQ EQB

Η νέα Mercedes – EQ EQB αποτελεί μια μοναδική πρόταση στην κατηγορία των ηλεκτρικών συμπαγών SUV, με κορυφαία χαρακτηριστικά πρακτικότητας, άνεσης, ασφάλειας αλλά και αποδοτικότητας. Η πολυετής εγγύησης 8 ετών για τις μπαταρίες προσφέρει την ηρεμία που επιζητεί κάθε οδηγός, ενώ με τις τιμές να ξεκινούν από τις 54.970 ευρώ χωρίς την επιδότηση του προγράμματος «Κινούμαι Ηλεκτρικά 2», η νέα Mercedes – Benz EQB, δείχνει το δρόμο προς το μέλλον των οικογενειακών SUV, σήμερα.



Mercedes–EQ EQE

Η Mercedes - EQ EQE είναι το δεύτερο μοντέλο που βασίζεται στο πλαίσιο για μεγάλα ηλεκτρικά οχήματα (EVA2). Η κλιμακωτή αυτή πλατφόρμα εγγυάται μοναδικά χαρακτηριστικά απόδοσης, με εμβέλεια που φτάνει στα 654 χιλιόμετρα.

EQE:

 

H EQE διαθέτει επιβλητική αλλά και σπορ αισθητική, με όλα τα χαρακτηριστικά στοιχεία της Mercedes-EQ. Η καθαρότητα των γραμμών αντανακλάται σε επιφάνειες ρευστές, με μειωμένους αρμούς και ομαλή διαδοχή των όγκων. Οι μικροί πρόβολοι και οι τροχοί 19 έως 21 ιντσών, μαζί με τους τονισμένους θόλους τροχών, συνθέτουν έναν αθλητικό χαρακτήρα.

Mercedes - EQ EQE

Η γκάμα της EQE περιλαμβάνει πολλές επιλογές ισχύος και μετάδοσης, με βασική την EQE 300 με ισχύ 245 ίππων και μετάδοση στους πίσω τροχούς. Για πιο δυναμικές επιδόσεις, υπάρχουν οι EQE 350 και EQE 350+ με 292 ίππους, η δεύτερη με εμβέλεια έως και 654 χιλιόμετρα! Η EQE 350 4MATIC έχει επίσης ισχύ 292 ίππους αλλά μετάδοση σε όλους τους τροχούς, όπως επίσης και η EQE 500 4MATIC με ισχύ 408 ίππων. Οι κορυφαίες Mercedes-AMG EQE 43 4MATIC αποδίδουν 476 ίππους, ενώ η Mercedes-AMG EQE 53 4MATIC το εντυπωσιακό νούμερο των 625 ίππων.

Mercedes - EQ EQE

Στην EQE οι εσωτερικές διαστάσεις ξεπερνούν ακόμη και αυτές της σημερινής E-Class, ενώ ο όγκος του χώρου αποσκευών είναι 430 λίτρα. Η σχεδίαση και ο εξοπλισμός βασίζονται ξεκάθαρα στην EQS, με την MBUX Hyperscreen και το σύστημα τετραδιεύθυνσης, για παράδειγμα, να διατίθενται ως προαιρετικά στοιχεία εξοπλισμού ανάλογα με το μοντέλο.

Mercedes - EQ EQE

Τις εντυπώσεις κλέβουν οι ψηφιακές οθόνες του συστήματος infotainment MBUX, ενώ προαιρετικά διατίθεται η hyperscreen MBUX. Τρεις οθόνες φιλοξενούνται πίσω από ένα ενιαίο γυάλινο κάλυμμα και φαίνεται να συγχωνεύονται σε μία. Η οθόνη OLED 12,3 ιντσών με ξεχωριστή διεπαφή κάνει το ταξίδι πιο ενδιαφέρον και διασκεδαστικό για τον συνοδηγό. Στην Ευρώπη και σε έναν αυξανόμενο αριθμό χωρών, ο συνοδηγός μπορεί να παρακολουθεί δυναμικό περιεχόμενο, όπως ροή βίντεο ή τηλεόραση, ενώ το όχημα είναι εν κινήσει.

 

Η πλοήγηση με Electric Intelligence είναι ένα ακόμα στοιχείo ευκολίας αλλά και καλύτερης διαχείρισης της ενέργειας, καθώς σχεδιάζει την ταχύτερη και πιο βολική διαδρομή, συμπεριλαμβανομένων των στάσεων φόρτισης, βάσει πολλών παραγόντων και αντιδρά δυναμικά στην κυκλοφοριακή συμφόρηση ή στην αλλαγή του τρόπου οδήγησης.

Mercedes - EQ EQE

Η ύπαρξη φίλτρυ HEPA (High Efficiency Particulate Air) παγιδεύει λεπτά σωματίδια, μικροσωματίδια, γύρη και άλλες ουσίες που εισέρχονται στην καμπίνα, για κορυφαία ποιότητα αέρα στο εσωτερικό. Μια επίστρωση ενεργού άνθρακα μειώνει το διοξείδιο του θείου και τα οξείδια του αζώτου καθώς και τις οσμές, με πιστοποίηση «OFI CERT» ZG 250-1 από το Αυστριακό Ινστιτούτο Έρευνας και Δοκιμών

 

Ο κάτοχος της EQE έχει στη διάθεσή του την τελευταία γενιά συστημάτων υποβοήθησης οδήγησης, που περιλαμβάνουν έως και προειδοποίηση microsleep από το ATTENTION ASSIST (σε συνδυασμό με την υπεροθόνη MBUX). Επίσης, το αυτοκίνητο έχει τη δυνατότητα αυτόνομης οδήγησης επιπέδου 3.

Mercedes - EQ EQE

Εκθαμβωτική αισθητικά και λειτουργικά, η EQE αποτελεί υπόδειγμα στην κατηγορία των luxury business sedan για την ποιότητα, την πληρότητα, την ασφάλεια, τις επιδόσεις και την οικονομία που εξασφαλίζει στον κάτοχό της. Με τιμές που ξεκινούν από 78.370 ευρώ, σηματοδοτεί το μέλλον, αποτελώντας ταυτόχρονα μια απόλυτα ανταγωνιστική πρόταση στα μοντέλα της κατηγορίας με κινητήρες εσωτερικής καύσης.



Mercedes-EQ EQS

Η EQS είναι το πρώτο πλήρως ηλεκτρικό πολυτελές μοντέλο της Mercedes-EQ και επίσης το πρώτο, που βασίζεται στη σπονδυλωτή αρχιτεκτονική για πολυτελή και ηλεκτρικά οχήματα ανώτερης κατηγορίας. Συνδυάζοντας τεχνολογία, σχεδιασμό, λειτουργικότητα και συνδεσιμότητα, η EQS είναι το ίδιο απολαυστική τόσο για τους οδηγούς όσο και τους επιβάτες.

 

Η EQS, παρότι αποτελεί το ηλεκτρικό alter ego της νέας S-Class, είναι κατασκευασμένη σύμφωνα με μια πλήρως ηλεκτρική αρχιτεκτονική. Η νέα φιλοσοφία στη σχεδίαση είναι εμφανής από τα fastback στοιχεία στο πίσω μέρος και ορίζεται από τις εκφράσεις Sensual Purity και Progressive Luxury. Με μια προσεκτική ματιά, είναι εντυπωσιακές οι ρευστές, σμιλεμένες επιφάνειες, με τους σχεδόν αόρατους αρμούς των θυρών και την αβίαστη μετάβαση ανάμεσα στους όγκους.

Mercedes - EQ EQS

Στην πολυτελή κατηγορία η αποδοτικότητα μπορεί να μην είναι το ζητούμενο, η EQS όμως αλλάζει και σε αυτό τον τομέα τα δεδομένα. Με σχολαστική προσοχή σε κάθε λεπτομέρεια, οι αεροδυναμιστές και οι σχεδιαστές της Mercedes-EQ κατάφεραν να επιτύχουν την καλύτερη τιμή αεροδυναμικού συντελεστή, cd 0,20, στη νέα EQS, δημιουργώντας το πιο αεροδυναμικό αυτοκίνητο παραγωγής στον κόσμο. Η εμβέλεια επωφελείται ιδιαίτερα από αυτό, ενώ χαρακτηριστικό είναι το πολύ χαμηλό επίπεδο θορύβου του ανέμου στις μεγάλες ταχύτητες.

Mercedes - EQ EQS

Η EQS σηματοδοτεί επίσης την υιοθέτηση μιας νέας γενιάς μπαταριών με σημαντικά υψηλότερη ενεργειακή πυκνότητα. Η μεγαλύτερη από τις δύο διαθέσιμες μπαταρίες έχει χρήσιμο ενεργειακό περιεχόμενο 107,8 kWh. Ταυτόχρονα, το καινοτόμο λογισμικό διαχείρισης μπαταρίας επιτρέπει ενημερώσεις μέσω του αέρα (OTA). Με αυτόν τον τρόπο, το σύστημα διαχείρισης ενέργειας παραμένει ενημερωμένο καθ' όλη τη διάρκεια του κύκλου ζωής του.

 

Η EQS μπορεί να φορτιστεί σε σταθμούς γρήγορης φόρτισης με συνεχές ρεύμα έως και 200 kW. Η ισχύς που χρειάζεται για 300 χιλιόμετρα ανακτάται έτσι σε μόλις 15 λεπτά. Στο σπίτι ή σε δημόσιους σταθμούς φόρτισης με εναλλασσόμενο ρεύμα, η EQS μπορεί να φορτιστεί έως και με 22 kW, χρησιμοποιώντας τον ενσωματωμένο φορτιστή.

Mercedes - EQ EQS

Με εμβέλεια έως 784 χιλιόμετρα και ισχύ έως 408 ίππους (και έως 639 στις εκδόσεις AMG), το σύστημα μετάδοσης κίνησης της EQS είναι καινοτόμο και πρωτοποριακό. Όλα τα μοντέλα διαθέτουν σύστημα μετάδοσης κίνησης (eATS) στον πίσω άξονα, ενώ οι εκδόσεις με τετρακίνηση 4MATIC διαθέτουν επίσης eATS στον εμπρός άξονα. Το νέο πλαίσιο δίνει και τη δυνατότητα ενεργητικής τετραδιεύθυνσης, στοιχείο που επιτρέπει στο μεγάλο αμάξωμα μήκους 5,216 μέτρων να ελίσσεται με εντυπωσιακή ευκολία και να στρίβει με εξαιρετική σταθερότητα.

 

Ως πρότυπο πολυτέλειας, η νέα EQS διαθέτει ένα πρωτοποριακό εσωτερικό και καινοτόμα στοιχεία εξοπλισμού που εντυπωσιάζουν. Η hyperscreen MBUX είναι το απόλυτο highlight. Αυτή η μεγάλη, κυρτή μονάδα οθονών εκτείνεται σχεδόν σε όλο το πλάτος του ταμπλό. Τρεις οθόνες συγχωνεύονται οπτικά σε μία. Μια οθόνη OLED 12,3 ιντσών είναι αποκλειστικά διαθέσιμη για τον συνοδηγό. Με το προηγμένο λογισμικό, το MBUX προσαρμόζεται πλήρως στον χρήστη του και κάνει εξατομικευμένες προτάσεις για πολλές λειτουργίες.

Mercedes - EQ EQS

Το EQS είναι η πρώτη Mercedes που προσφέρει την επιλογή ενεργοποίησης εντελώς νέων λειτουργιών μέσω ενημερώσεων over-the-air. Σε αυτές περιλαμβάνονται ήδη δύο ειδικά προγράμματα οδήγησης για νέους οδηγούς και το προσωπικό σέρβις, παιχνίδια και το πρόγραμμα επίδειξης «The Best or Nothing».

 

Με το ENERGIZING AIR CONTROL PLUS, η Mercedes-Benz υιοθετεί μια ολοκληρωμένη προσέγγιση για την ποιότητα του αέρα στην EQS, ενώ στα μοναδικά χαρακτηριστικά εξοπλισμού περιλαμβάνουν προαιρετικά, αυτόματες πόρτες άνεσης μπροστά και πίσω. Όταν ο οδηγός πλησιάζει το αυτοκίνητο η πόρτα του οδηγού ανοίγει αυτόματα, ενώ το αυτόματο άνοιγμα μπορεί να το επιλέξει ο οδηγός και για τις πίσω. Το πρόγραμμα χαλάρωσης ENERGIZING COMFORT διαθέτει τρία προγράμματα ENERGIZING NATURE, τα Forest Glade, Sound of the Sea και Summer Rain. Αυτά παρέχουν μια καθηλωτική και εντυπωσιακά ρεαλιστική εμπειρία ήχου. Αυτοί οι χαλαρωτικοί ήχοι δημιουργήθηκαν σε συνεννόηση με τον οικολόγο Gordon Hempton.

Mercedes - EQ EQS

Η τελευταία γενιά συστημάτων υποβοήθησης της οδήγησης περιλαμβάνει πολλές νέες λειτουργίες υποστήριξης του οδηγού. Για παράδειγμα, την πρόσθετη προειδοποίηση μικροϋπνίας από το ATTENTION ASSIST, που αναλύει τις κινήσεις των βλεφάρων του οδηγού μέσω μιας κάμερας στον ψηφιακό πίνακα οργάνων. Ως εξαιρετικά έξυπνο όχημα, η EQS διαθέτει έως και 350 αισθητήρες, ανάλογα με τον εξοπλισμό, ώστε τίποτα να μην αφήνεται στην τύχη.

Mercedes - EQ EQS

Η κορυφαία ηλεκτρική limo Mercedes-EQ EQS είναι διαθέσιμη στις εκδόσεις EQS 350 με 286 ίππους και κίνηση πίσω, EQS 450 + με 333 ίππους, EQS 450 4MATIC με ισχύ 360 ίππων και τετρακίνηση, EQS 500 4MATIC με ισχύ 449 ίππων και μετάδοση σε όλους τους τροχούς και EQS 580 4MATIC με ισχύ 523 ίππων και τετρακίνηση. Η κορυφαία Mercedes AMG EQS 53 4MATIC αποδίδει 639 ίππους και προσφέρει καταιγιστικές επιδόσεις. Οι τιμές ξεκινούν από τις 125.200 ευρώ, σηματοδοτώντας όχι μόνο την ηλεκτρική ανωτερότητα στην πολυτελή κατηγορία, αλλά και το εξαιρετικά ανταγωνιστικό κόστος, που συνοδεύεται από ελάχιστα έξοδα χρήσης και συντήρησης.