image

Νέο Opel Astra: Γεμάτο αυτοπεποίθηση

Με Bold & Pure σχεδιαστική φιλοσοφία, καινοτόμο τεχνολογία και μηχανικά μέρη που καλύπτουν κάθε απαίτηση, το νέο Opel Astra δείχνει το δρόμο στη νέα εποχή της αυτοκίνησης.

Η ολοκαίνουργια έκτη γενιά του bestseller της γερμανικής μάρκας, του Opel Astra, συνδυάζει τη σχεδιαστική πρωτοτυπία χάρη στο Opel Vizor, απόλυτη ελευθερία επιλογής συστημάτων κίνησης και ένα εσωτερικό προηγμένης ψηφιακής τεχνολογίας με πίνακα οργάνων Pure Panel και κορυφαία συστήματα υποστήριξης οδηγού για απόλυτη άνεση και ασφάλεια.

Για περισσότερα από 30 χρόνια, κάθε γενιά του Opel Astra αποτελεί πρότυπο της κατηγορίας C για την εποχή του και καθορίζει τις εξελίξεις. Η νέα έκτη γενιά δεν θα μπορούσε να αποτελεί εξαίρεση, τόσο αισθητικά όσο και μηχανολογικά, αποτελώντας το πρότυπο του συναρπαστικού μέλλοντος των συμπαγών πεντάθυρων hatchback.


Σχεδίαση που ηλεκτρίζει

Το νέο Opel Astra βασίζεται στην τρίτη γενιά της πολύ ευέλικτης πλατφόρμας EMP2, στην οποία το DNA της Opel έχει ενσωματωθεί πλήρως από την αρχή της εξέλιξης. Δυναμικό όσο ποτέ άλλοτε, το νέο Opel Astra εντυπωσιάζει με τη μινιμαλιστική και καθαρή αισθητική του, η οποία είναι πλήρως απαλλαγμένη από περιττές λεπτομέρειες και έχει ως κυρίαρχο στοιχείο το νέο πρόσωπο της μάρκας, το Opel Vizor.

Opel Astra 2022

Το νέο Astra έχει μήκος 4,374 μέτρα, πλάτος 1.860 μέτρα και σημαντικά αυξημένο μεταξόνιο κατά 1,3 εκατοστά σε σχέση με την προηγούμενη γενιά, στα 2.675 μέτρα. Με μικρούς προβόλους και ιδανικές αναλογίες, παραμένει συμπαγές και ταυτόχρονα πιο επιβλητικό από ποτέ. Τα στενά φωτιστικά σώματα εμπρός, τεχνολογίας Intelli-Lux LED  Pixel Light, αποτελούν μια σχεδιαστική και ταυτόχρονα τεχνολογική καινοτομία, που συναντάται μόνο σε μοντέλα μεγαλύτερων κατηγοριών.



Εσωτερικό που μαγνητίζει

Με το πλήρως ψηφιακό cockpit Pure Panel, τα αναλογικά όργανα αποτελούν πλέον παρελθόν και το εσωτερικό του νέου Opel Astra αποτελεί μια προβολή της αυτοκίνησης στο μέλλον. Ο οδηγός και οι επιβάτες μπορούν να διαχειρίζονται τις λειτουργίες του νέου Astra μέσω μεγάλων οθονών αφής, όπως σε ένα smartphone. Παράλληλα όμως, για μέγιστη εργονομία, βασικές ρυθμίσεις όπως ο έλεγχος του συστήματος κλιματισμού εξακολουθούν να γίνονται μέσω φυσικών διακοπτών.

Opel Astra 2022

Χαρακτηριστικό της Opel το οποίο συναντάμε και στο νέο Astra αποτελούν τα εμπρός καθίσματα με πιστοποίηση AGR (“Aktion Gesunder Rücken e.V.”), τα οποία χάρη στην εξαιρετική εργονομία τους εξασφαλίζουν ιδιαίτερη άνεση, κυρίως σε μεγάλα ταξίδια. Την ίδια στιγμή, ο οδηγός υποστηρίζεται από προηγμένα συστήματα υποβοήθησης, όπως το head-up display αλλά και το Intelli-Drive 1.0, που ενσωματώνει πολλές τεχνολογίες συμπεριλαμβανομένης της κάμερας 360⁰ Intelli-Vision.

Opel Astra 2022

Παρά τη μυώδη και επιβλητική του εμφάνιση, εσωτερικά το νέο Opel Astra είναι πρακτικό και ευρύχωρο, με πέντε άνετες θέσεις. Μεγάλος είναι και ο χώρος αποσκευών με το προσαρμοζόμενο πάτωμα, που εξασφαλίζει μέγιστη χωρητικότητα έως 1.339 λίτρα (Astra Hybrid 1.268 λίτρα) με τα πίσω καθίσματα αναδιπλωμένα.

Opel Astra 2022



Κινητήρες για κάθε ανάγκη

Το νέο Opel Astra ικανοποιεί κάθε προσδοκία τόσο σε επίπεδο συμβατικών, όσο και εναλλακτικών συστημάτων κίνησης. Αυτό άλλωστε είναι το πρώτο μοντέλο της Opel που προσφέρει τη δυνατότητα επιλογής αμιγώς ηλεκτρικής έκδοσης, plug-in υβριδικών αλλά και κινητήρων εσωτερικής καύσης. Η ισχύς των κινητήριων συνόλων κυμαίνεται μεταξύ 110 και 225 ίππων, με μέση κατανάλωση μικτού κύκλου: 5,8-1,0 λίτρα/100 χλμ. και εκπομπή CO2 131-22 γρ./χλμ.

 

Ο τρικύλινδρος βενζινοκινητήρας 1.2 λίτρων turbo άμεσου ψεκασμού με ισχύ 110 ίππων συνδυάζεται με 6-τάχυτο μηχανικό κιβώτιο, ενώ η έκδοση του ίδιου κινητήρα με 130 ίππους, προσφέρεται και με αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων.

Opel Astra 2022

Ο κινητήρας turbo diesel των 1,5 λίτρων έχει ισχύ 130 ίππων, πληθωρική ροπή 300 Nm από τις μόλις 1.750 σ.α.λ. και συνδυάζεται είτε με χειροκίνητο κιβώτιο έξι, είτε με αυτόματο 8 σχέσεων. Η μέση κατανάλωση καυσίμου είναι μόλις 4,5 - 4,3 λίτρα/100 χλμ., ενώ οι εκπομπές CO2 119 - 113 γρ./χλμ.

Opel Astra 2022

Το νέο Astra Hybrid αποδίδει 180 ίππους με μέγιστη ροπή της τάξης των 360 Nm και στην αμιγώς ηλεκτρική λειτουργία μπορεί να καλύψει έως 60 χιλιόμετρα με μηδενικούς ρύπους. Τη γκάμα συμπληρώνει μία ακόμα plug-in υβριδική έκδοση, που θα είναι διαθέσιμη σύντομα και η οποία προσφέρει εντυπωσιακή συνολική απόδοση που φτάνει τους 225 ίππους, με μέση κατανάλωση 1,4-1,1 λίτρα/100 χλμ. και εκπομπές CO2 31-24 γρ./χλμ. Από το 2023, τη γκάμα του μοντέλου θα ολοκληρώσει το αμιγώς ηλεκτρικό Astra-e, με μηδενική κατανάλωση καυσίμου και ρύπους.



Πλήρης εξοπλισμός και κορυφαία ασφάλεια

Πολυάριθμα προηγμένα συστήματα υποστήριξης οδηγού, όπως σύστημα αναγνώρισης επικείμενης σύγκρουσης (front collision warning) με αυτόματο φρενάρισμα έκτακτης ανάγκης, σύστημα ανίχνευσης πεζού, προειδοποίηση παρέκκλισης από τη λωρίδα κυκλοφορίας (lane departure warning), αναγνώριση σημάτων οδικής κυκλοφορίας (traffic sign recognition) και σύστημα αναγνώρισης κόπωσης οδηγού (driver drowsiness) περιλαμβάνονται στον βασικό εξοπλισμό όλων των εκδόσεων.

Opel Astra 2022

Επιπρόσθετα, τα οδικά χαρακτηριστικά του νέου Opel Astra έχουν βελτιωθεί, χάρη στην κατά 14% μεγαλύτερη ακαμψία του αμαξώματος και στη διαδικασία εξέλιξης Autobahnproof, που περιλαμβάνει προσεκτικές ρυθμίσεις για την αποδοτικότητα του αυτοκινήτου στις υψηλές ταχύτητες και στις απότομες επιβραδύνσεις.

 

Το ολοκαίνουριο Opel Astra προσφέρεται σε εκδόσεις εξοπλισμού Astra, Edition, Elegance, GS Line και Ultimate, με το κόστος να ξεκινά από τις 23.900 ευρώ. Σε συνδυασμό με τις πολλές επιλογές κινητήρων και κιβωτίων, κάθε οδηγός έχει πραγματικά αστείρευτες δυνατότητες να συνθέσει το ιδανικό Opel Astra, που θα ανταποκρίνεται απόλυτα στις ανάγκες του.