image

Jeep Renegade & Compass e-hybrid: Υβριδική υπεροχή

Τα θρυλικά Jeep Renegade και Compass περνούν στη νέα εποχή της υβριδικής τεχνολογίας, με το πρωτοποριακό σύστημα e-Hybrid.

Τα νέα Jeep Renegade e-Hybrid και Jeep Compass e-Hybrid εξοπλίζονται πλέον με ένα νέο και πρωτοποριακό σύστημα υβριδικής κίνησης. Για πρώτη φορά η τεχνολογία 48V δίνει τη δυνατότητα και για αμιγώς ηλεκτρική κίνηση υπό συνθήκες, με τον ηλεκτρικό κινητήρα να κινεί χωρίς τη βοήθεια του θερμικού συνόλου το αυτοκίνητο, όπως για παράδειγμα στην κίνηση με χαμηλές ταχύτητες ή στους ελιγμούς στάθμευσης.

Το βασικό στοιχείο του Jeep e-Hybrid είναι ένας νέος turbo βενζινοκινητήρας 1,5 λίτρων που λειτουργεί στον κύκλο Miller και αποδίδει 130 ίππους ισχύος και 240 Nm ροπής. Ο θερμικός κινητήρας -που σχεδιάστηκε ειδικά για υβριδικά συστήματα- συνεργάζεται με ένα επίσης νέο αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη 7 σχέσεων, το οποίο ενσωματώνει και έναν ηλεκτροκινητήρα 48V, απόδοσης 15 kW.

Την ενέργεια αποθηκεύει και παρέχει μια υγρόψυκτη μπαταρία των 48V, ενώ ένας ηλεκτρικός κινητήρας-δυναμό BSG συνεισφέρει ώστε το e-Hybrid να προσφέρει κορυφαίο επίπεδο άνεσης και αποδοτικότητας, αλλά κυρίως δυνατότητες κίνησης μόνο με τη χρήση του ηλεκτροκινητήρα. Έτσι, για πρώτη φορά στην κατηγορία, χάρη στο e-Hybrid, τα Jeep Renegade και Compass έχουν τη δυνατότητα:

  1. Αθόρυβης εκκίνησης (Silent Start) χωρίς τη χρήση του θερμικού κινητήρα

  2. Κίνησης αμιγώς ηλεκτρικά σε συνθήκες κυκλοφοριακής συμφόρησης (e-Queuing)

  3. Κίνηση σε χαμηλές ταχύτητες αμιγώς ηλεκτρικά απλά αφήνοντας το φρένο (e-Creeping)

  4. Ολοκλήρωση ελιγμών στάθμευσης χωρίς τη χρήση του θερμικού κινητήρα (e-Parking)

Συνδυαστικά με τις παραπάνω λειτουργίες, το e-Hybrid προσφέρει ανάκτηση ενέργειας κατά την επιβράδυνση (με ή χωρίς τη χρήση φρένου) και ενίσχυση της απόδοσης του θερμικού κινητήρα (e-Boosting), ώστε ο πρώτος να λειτουργεί πάντα στο βέλτιστο επίπεδο αποδοτικότητας του.

Τα χαρακτηριστικά του νέου συστήματος e-Hybrid ενισχύουν περαιτέρω την ασφάλεια και την άνεση που προσφέρουν τα προηγμένα συστήματα υποβοήθησης της οδήγησης (ADAS) με τα οποία εφοδιάζονται τα Jeep Renegade και Compass. Με δυνατότητα αυτόνομης οδήγησης επιπέδου 2, τα νέα Renegade και Compass e-Hybrid ανοίγουν ένα νέο δρόμο στην εξηλεκτρισμένη κίνηση.


Jeep Renegade e-Hybrid

Με ένα συμπαγές αμάξωμα μήκους 4,23 μέτρων αλλά άπλετους χώρους για πέντε επιβάτες και 341 λίτρα αποσκευών, το Jeep Renegade e-hybrid είναι ένα πραγματικά πολυτάλαντο SUV. Η ικανότητά του να ελίσσεται στην πόλη, να καλύπτει με άνεση μεγάλες αποστάσεις αλλά και να διαπρέπει εκτός δρόμου, είναι μοναδική στην κατηγορία.

Η εμβληματική σχεδίαση του Renegade εισάγει τις νέες σχεδιαστικές καινοτομίες, όπως νέα δίχρωμη βαφή, μπρονζέ λεπτομέρειες και αποκλειστικές γυαλιστερές μαύρες ζάντες αλουμινίου.

Jeep Renegade e-Hybrid

Η ευρυχωρία, η άνεση και το στυλ είναι τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν τη φιλοσοφία των εσωτερικών χώρων του νέου Jeep Renegade e-Hybrid. Η καμπίνα είναι ευρύχωρη και φιλόξενη, ενώ το ταμπλό φιλοξενεί το σύστημα ψυχαγωγίας Uconnect με οθόνη έως 8,4" και ψηφιακή οθόνη πίνακα οργάνων εως 7". Τα εσωτερικά χαρακτηριστικά συμπληρώνονται από ύφασμα και premium δερμάτινες επενδύσεις, μαλακά υλικά και ραφές αντίθεσης.

Jeep Renegade e-Hybrid

Ο ιδιοκτήτης του Jeep Renegade e-Hybrid έχει τη δυνατότητα να συνδεθεί εξ' αποστάσεως με το αυτοκίνητο μέσω της εφαρμογής Jeep app για παρακολούθηση λειτουργικών παραμέτρων, συλλογή σημαντικών δεδομένων και χρήση συστημάτων υποβοήθησης ανά πάσα στιγμή. Χάρη στις λειτουργίες Apple CarPlay και Android Auto που είναι ενσωματωμένες στο σύστημα Infotainment, όλα τα δεδομένα του κινητού έρχονται στην οθόνη του αυτοκινήτου.

Jeep Renegade e-Hybrid

Η τεχνολογία Jeep e-Hybrid βασίζεται στο νέο κινητήρα βενζίνης 1,5 Turbo, που αποδίδει 130 ίππους και μεταφέρει την κίνηση στους εμπρός τροχούς. Υποστηρίζεται από έναν ηλεκτροκινητήρα 48V ικανό να αυξήσει την απόδοση έως και 15 kW (20 ίππους) σε διάφορες φάσεις της οδηγικής εμπειρίας. Σε αντίθεση με άλλα αυτοκίνητα Mild Hybrid, το σύστημα Jeep e-Hybrid είναι πραγματικά ικανό να εγγυηθεί μια αμιγώς ηλεκτρική οδήγηση.

Jeep Renegade e-Hybrid

Το νέο σύστημα μετάδοσης κίνησης e-Hybrid συνεργάζεται άψογα με το νέο κιβώτιο ταχυτήτων διπλού συμπλέκτη 7 σχέσεων, με τον ηλεκτροκινητήρα P2 να είναι ενσωματωμένος στο περίβλημα του κιβωτίου ταχυτήτων. Οι μικρότεροι χρόνοι αλλαγής ταχυτήτων και η άνετη οδηγική εμπειρία αποτελούν βασικά χαρακτηριστικά του, ενώ η 7η ταχύτητα εγγυάται μέγιστη απόδοση κατά τη διάρκεια των ταξιδιών στον αυτοκινητόδρομο.

Jeep Renegade e-Hybrid

Με κατανάλωση 6,1 – 5,7 λίτρα/100 χλμ. και 139 - 130 γρ/χλμ. εκπομπές CO2, το Jeep Renegade e-Hybrid έχει έως και 13% λιγότερη κατανάλωση καυσίμου και εκπομπές CO2 σε σύγκριση με τον προηγούμενο κινητήρα turbo βενζίνης 1,3 150 ίππων (συνδυασμένος κύκλος WLTP), ενώ διατηρεί το ίδιο επίπεδο απόδοσης.



Jeep Compass e-Hybrid

Το νέο Jeep Compass e-Hybrid αποτελεί το πλέον προηγμένο μοντέλο που παρουσίασε ποτέ η θρυλική αμερικανική μάρκα στην Ευρώπη, με έμφαση στην τεχνολογία, τη συνδεσιμότητα και τις ανάγκες των Ευρωπαίων αγοραστών.

Η ανανεωμένη εξωτερική εμφάνιση με καθαρές γραμμές και δυναμικό χαρακτήρα, παραπέμπει σε ένα αυθεντικό Jeep. Tα νέα φωτιστικά σώματα τεχνολογίας Full-LED, αλλά και η χαρακτηριστική μάσκα με τις 7 γρίλιες, συνθέτουν μια απόλυτα εμβληματική, σύγχρονη και αναγνωρίσιμη εικόνα.

Jeep Compass e-Hybrid

Το εντελώς ανασχεδιασμένο εσωτερικό ακολουθεί την ίδια φιλοσοφία, δίνοντας έμφαση στην πολυτέλεια, την τεχνολογία, αλλά και την πρακτικότητα που περιμένει κανείς από ένα premium SUV. Ο οδηγός έχει στη διάθεση του έναν πλήρως ψηφιακό πίνακα οργάνων, τον οποίο μπορεί να διαμορφώσει σύμφωνα με τις ανάγκες του, με οθόνη TFT 10,25, ενώ το προηγμένο σύστημα πολυμέσων UConnect 5, το οποίο βρίσκεται στο βασικό εξοπλισμό όλων των εκδόσεων, προσφέρει ασύρματη λειτουργία mirroring, φωνητικές εντολές, αλλά και συμβατότητα με δίκτυα 5G. Το υψηλό τεχνολογικό υπόβαθρο του νέου Jeep Compass e-Hybrid, επεκτείνεται και στο επίπεδο των προηγμένων συστημάτων υποβοήθησης της οδήγησης (ADAS), τα οποία καθιστούν ικανό το νέο μοντέλο να προσφέρει δυνατότητα αυτόνομης οδήγησης επιπέδου 2.

Jeep Compass e-Hybrid

Το νέο Compass διατίθεται στην ελληνική αγορά με μια πλήρη γκάμα κινητήρων, συστημάτων μετάδοσης, αλλά και επιπέδων εξοπλισμού, ικανών να καλύψουν κάθε απαίτηση που έχουν οι αγοραστές των μοντέλων της κατηγορίας των premium C-SUV. Η οικονομία και η φιλικότητα προς το περιβάλλον των κινητήρων εσωτερικής καύσης του νέου Compass, επιβραβεύεται από την ελεύθερη πρόσβαση όλων των εκδόσεων του μοντέλου στο Δακτύλιο, αλλά και τη χαμηλή καταβολή τελών κυκλοφορίας. Ειδικότερα, η νεότερη έκδοση e-Hybrid με το πρωτοποριακό σύστημα ήπιας υβριδικής υποβοήθησης, πληρώνει τέλη από μόλις 82,56 ευρώ.

Jeep Compass e-Hybrid

Η τεχνολογία Jeep e-Hybrid και στην περίπτωση του Compass, χρησιμοποιεί ως κινητήρα βενζίνης τον προηγμένο 1,5 Turbo, που αποδίδει 130 ίππους και μεταφέρει την κίνηση στους εμπρός τροχούς. Ένας ηλεκτροκινητήρας 48V 20 ίππων υποβηθά το έργο του κινητήρα εσωτερικής καύσης εξασφαλίζοντας μεγαλύτερη ισχύ αλλά και μικρότερη κατανάλωση, ενώ και εδώ, το σύστημα Jeep e-Hybrid είναι ικανό να εγγυηθεί αμιγώς ηλεκτρική οδήγηση σε ελιγμούς χαμηλής ταχύτητας.

Jeep e-hybrid

Τα νέα Jeep Renegade e-Hybrid και Jeep Compass e-Hybrid είναι διαθέσιμα στην Ελληνική αγορά με τις τιμές από 26.800 και 32.300 ευρώ αντίστοιχα, ενώ όπως όλα τα μοντέλα της Jeep, καλύπτονται με 4ετη εργοστασιακή εγγύηση με ισχύ έως 160.000χλμ. και αντίστοιχης διάρκειας υπηρεσία οδικής βοήθειας.