image

Hyundai Tucson: Πρότυπο SUV και «Αυτοκίνητο του 2022»

Το Hyundai Tucson τέταρτης γενιάς αλλάζει τα δεδομένα στην κατηγορία των SUV με την πρωτοποριακή αισθητική αλλά και την καινοτόμο τεχνολογία του.

Δεκάδες βραβεύσεις με αποκορύφωμα τον τίτλο του «Αυτοκινήτου της χρονιάς 2022» για την Ελλάδα, πιστοποιούν με τον πιο εμφατικό τρόπο την αρτιότητα του νέου Hyundai Tucson. Το ολοκαίνουριο Hyundai Tucson αποτελεί το νέο πρότυπο των SUV. Εξηλεκτρισμένες εκδόσεις κινητήρων βενζίνης και diesel, υβριδικές και plug in υβριδικές, δίνουν την απάντηση σε κάθε ερώτημα και την ιδανική λύση σε κάθε δίλημμα.


Εντελώς νέο, αισθητικά και μηχανολογικά

Χωρίς να το συνδέει τίποτα με το παρελθόν, παρά μόνο η αποδεδειγμένη αξιοπιστία της μάρκας, το ολοκαίνουριο Hyundai Tucson έχει εξελιχθεί με κέντρο το σύγχρονο άνθρωπο και τις ανάγκες του.

Σε επίπεδο απόδοσης, το καινοτόμο σύστημα CVVD  ων κινητήρων SmartStream βενζίνης και diesel μεταβάλλει συνεχώς το βύθισμα αλλά και το χρονισμό των βαλβίδων, με αποτέλεσμα απαράμιλλη ισχύ και ροπή, σε συνδυασμό με κορυφαία ποιότητα λειτουργίας και αποδοτικότητα. Η ήπια υβριδική υποβοήθηση 48V έρχεται να βελτιώσει την εμπειρία οδήγησης και να μειώσει την κατανάλωση, ενώ η πλήρως υβριδική έκδοση είναι η πρώτη παγκοσμίως με συνδυασμό κινητήρα turbo και ηλεκτρικού. Τέλος, η plug-in υβριδική έκδοση του Tucson δίνει τη δυνατότητα της κίνησης αμιγώς ηλεκτρικά, χωρίς το άγχος της αυτονομίας.

Hyundai Tucson

Στο νέο Hyundai Tucson με κινητήρες diesel η αποδιδόμενη ισχύς ξεκινά από τους 136 ίππους, ανεβαίνει στους 150 και 180 ίππους στις εκδόσεις με κινητήρες βενζίνης. Το πρωτοποριακό, πλήρως υβριδικό σύστημα κίνησης, παράγει συνδυαστική ισχύ 230 ίππων και ροπή 350Νm από κινητήρα 1.6 λίτρων, ενώ στην Plug-in Hybrid εκδοχή του η ιπποδύναμη ανεβαίνει στους 265 ίππους, με κατανάλωση 1,38 λίτρα/100 χλμ!

Hyundai Tucson PHEV

Το πρωτοποριακό χειροκίνητο κιβώτιο iMT, με τον αυτόματο συμπλέκτη που επιτρέπει τη λειτουργία coasting εξασφαλίζει ένα επιπλέον όφελος οικονομίας, ενώ τα αυτόματα κιβώτια 7 και 6 σχέσεων τα επιπρόσθετα οφέλη της ευκολίας και της άνεσης. Τα προαιρετικά συστήματα έξυπνης τετρακίνησης HTRAC, σε συνδυασμό με τα προγράμματα Terain Mode Selector και την ηλεκτρονικά ελεγχόμενη ανάρτηση, συνθέτουν ένα σύνολο με απαράμιλλη ενεργητική ασφάλεια.



Ποιότητα και τεχνολογία απογειώνουν την άνεση

Τα προηγμένα συστήματα υποβοήθησης της οδήγησης SmartSense προσφέρουν 18 λειτουργίες, στις οποίες περιλαμβάνονται από ευφυές Cruise Control που προσαρμόζει την ταχύτητα του αυτοκινήτου με βάση και τις πληροφορίες από το σύστημα πλοήγησης, έως ειδοποίηση για επερχόμενο όχημα την ώρα που κάποιος επιβάτης ανοίγει την πόρτα του. Για πρώτη φορά μάλιστα στην κατηγορία των C SUV, στους έξι αερόσακους για την προστασία των επιβατών, προστίθεται ένας έβδομος ανάμεσα στα εμπρός καθίσματα.

Hyundai Tucson

Τη μοναδική εμπειρία στο νέο Hyundai Tucson απογειώνουν οι ψηφιακές τεχνολογίες, που προσφέρουν μοναδικές δυνατότητες σε οδηγό και επιβάτες. Ο πίνακας οργάνων με την οθόνη υψηλής ευκρίνειας των 10,25 ιντσών αλλάζει ανάλογα με το πρόγραμμα οδήγησης (Eco, Normal, Sport) που έχει επιλεγεί, ενώ προβάλλει κατά προτεραιότητα σημαντικά μηνύματα, εικόνες ή ειδοποιήσεις.

Hyundai Tucson

Το σύστημα πολυμέσων, με τη μεγάλη οθόνη 8 ή 10,25 ιντσών, ενσωματώνει κάθε πιθανή σύνδεση (Apple CarPlay και Android Auto, δυνατότητα ελέγχου δύο τηλεφώνων μέσω bluetooth, 4 θύρες USB) και επιπλέον, με την εφαρμογή BlueLink δίνει την ευχέρεια να επικοινωνεί ο οδηγός με το αυτοκίνητο μέσω κινητού και με φωνητικές εντολές, ώστε να γνωρίζει τη θέση του, να ενημερώνεται για βασικές λειτουργίες και ρυθμίσεις, ακόμα και να το μετακινεί σε πολύ στενούς χώρους στάθμευσης, στην έκδοση plug-in hybrid.

Hyundai Tucson

Για την απόλυτη άνεση των επιβατών, μια νέα τεχνολογία Multi Air Mode διαχέει ιδανικά τον αέρα από τους κλασικούς αλλά και κρυφούς αεραγωγούς περιμετρικά στο εσωτερικό, ενώ ο κλιματισμός τριών ζωνών σε συνδυασμό με τα αεριζόμενα και θερμαινόμενα καθίσματα προσφέρουν ιδανικές συνθήκες μετακίνησης.

Διαθέσιμο σε δεκάδες διαφορετικούς συνδυασμούς κινητήρων – εξοπλισμών στην ελληνική αγορά, το νέο Hyundai Tucson διατίθεται και με το επίπεδο εξοπλισμού N-Line, το οποίο προσθέτει δυναμισμό και σπορ στιλιστικά στοιχεία στο ήδη εντυπωσιακό αμάξωμα και εσωτερικό.

Hyundai Tucson

Με πέντε χρόνια εργοστασιακή εγγύηση χωρίς όριο χιλιομέτρων και τιμές που ξεκινούν από τις 27.590 ευρώ, το νέο Hyundai Tucson αποτελεί το πρότυπο των οικογενειακών SUV, σε κάθε επίπεδο.