image

Volvo XC60 & XC90 Recharge: Κανένας συμβιβασμός

Στον ουρανό των premium plug-in υβριδικών SUV, τα Volvo XC60 & XC90 Recharge αποτελούν δύο από τα πιο φωτεινά αστέρια.

Η Volvo παρουσίασε ένα νέο, ακόμα πιο προηγμένο Recharge plug-in υβριδικό σύστημα μετάδοσης κίνησης στα μοντέλα της Σειράς 90 και 60, επεκτείνοντας σημαντικά την ηλεκτρική αυτονομία, μειώνοντας τις εκπομπές CO2, αυξάνοντας τις επιδόσεις και βελτιώνοντας παράλληλα την απόλαυση της οδήγησης.

Το νέο και εξελιγμένο υβριδικό σύστημα μετάδοσης κίνησης της Volvo επιτρέπει την πλήρως ηλεκτρική αυτονομία έως και 90 χιλιόμετρα με μία μόνο φόρτιση. Με το μέσο όρο χιλιομέτρων που πραγματοποιεί ένας ιδιοκτήτης αυτοκινήτου ειδικά σε αστικό κύκλο να είναι λιγότερα από 50 κάθε μέρα, οι περισσότεροι οδηγοί Volvo θα μπορούν να κινούνται καθημερινά, αποκλειστικά με ηλεκτρική ενέργεια.

Volvo Recharge plug-in hybrid 2022

Οι κύριες βελτιώσεις περιλαμβάνουν μια νέα μπαταρία μεγαλύτερης χωρητικότητας, που διαθέτει μια τρίτη συστοιχία κυψελών για αύξηση της ονομαστικής ενέργειας από 11,6 kWh σε 18,8 kWh και έναν πιο ισχυρό πίσω ηλεκτροκινητήρα που αποδίδει τώρα 145 ίππους. Η πρόσθετη ηλεκτρική ισχύς έχει ως αποτέλεσμα συνολική συνδυασμένη ισχύ 350 ίππων για τα μοντέλα Recharge T6 και 455 ίππων για τα μοντέλα Recharge T8, καθιστώντας τα τελευταία τα πιο ισχυρά μοντέλα της Volvo που έχουν κατασκευαστεί ποτέ.

Volvo Recharge plug-in hybrid 2022

Η αυξημένη χωρητικότητα της μπαταρίας και το νέο σύστημα μετάδοσης κίνησης μειώνει τις εκπομπές CO2 έως και κατά περίπου 50% στον κύκλο οδήγησης WLTP. Ο νέος και βελτιωμένος ηλεκτροκινητήρας αυξάνει την ισχύ στους πίσω τροχούς κατά 65%, βελτιώνοντας την απόδοση και την οδηγική ικανότητα σε όλα τα σενάρια. Επίσης εξασφαλίζει μεγαλύτερη ικανότητα τετρακίνησης, που μπορεί να αποδειχθεί ιδιαίτερα χρήσιμη σε χαμηλές ταχύτητες, κατά τη ρυμούλκηση ή κατά την οδήγηση σε ολισθηρούς δρόμους που απαιτούν πρόσθετη πρόσφυση και σταθερότητα.


Volvo XC60 Recharge

Ανανεωμένο και πολυτάλαντο, το Volvo XC60 Recharge αποτελεί το premium μεσαίο SUV που επαναπροσδιορίζει τις δυνατότητες των plug-in hybrid αυτοκινήτων. Σε εκδόσεις Τ6 με 350 και Τ8 με 455 ίππους, αποτελεί ένα τεχνολογικό θαύμα αποδοτικότητας, το οποίο δεν θυσιάζει ούτε τις επιδόσεις, ούτε τον οικολογικό του χαρακτήρα.

Volvo XC60 Recharge

Με λειτουργία οδήγησης με ένα πεντάλ (one pedal drive) και τετρακίνηση, το Volvo XC60 Recharge συνδυάζει τις επιδόσεις με ευελιξία, παρέχοντας άνετο έλεγχο και ομαλή, δυναμική οδήγηση. Με το νέο ενσωματωμένο φορτιστή 6,4kW, το XC60 Recharge θα αναπληρώσει την ενέργειά του γρηγορότερα, φορτίζοντας από το 0% έως το 100% σε μόλις τρεις ώρες, επιτρέποντας ακόμα περισσότερες διαδρομές με καθαρή ηλεκτρική ενέργεια.

Volvo XC60 Recharge

Στο εσωτερικό η σκανδιναβική σχεδιαστική ευφυΐα βρίσκεται στο απόγειό της και συνδυάζεται με βιώσιμα υλικά κορυφαίας πολυτέλειας και ποιότητας, χωρίς τη χρήση δέρματος.Η έξυπνη σχεδίαση συμπληρώνεται από μοναδικά στοιχεία εξοπλισμού, όπως οι ενσωματωμένες υπηρεσίες Google. Το Google Assistant, το Google Maps και πολλές άλλες εφαρμογές από το Google Play, εξασφαλίζουν μια εξατομικευμένη και απρόσκοπτη εμπειρία οδήγησης.

Volvo XC60 Recharge

Ταυτόχρονα, ένα πλήρες πακέτο ψηφιακών υπηρεσιών, προσφέρουν απομακρυσμένες υπηρεσίες μέσω της εφαρμογής Volvo Cars. Το προηγμένο Air Purifier είναι ένα μοναδικό σύστημα ελέγχου ποιότητας του αέρα αποτρέπει την εισχώρηση επικίνδυνων σωματιδίων PM 2.5 στην καμπίνα σε ποσοστό έως και 95%, ενώ το head-up display, το Assisted Safety με τα προηγμένα συστήματα υποβοήθησης της οδήγησης και το προαιρετικό ενεργό σασί του αυτοκινήτου με αερανάρτηση, χαρίζουν ένα μοναδικό επίπεδο ασφάλειας και απόλαυσης της οδήγησης. Ένα προηγμένο ηχοσύστημα της Bowers & Wilkins με 15 ηχεία και subwoofer ρυθμισμένα με ακρίβεια στην αρχιτεκτονική της καμπίνας, εξασφαλίζουν συναρπαστικό ήχο και μοναδικό επίπεδο απόλαυσης και χαλάρωσης για όλους τους επιβάτες.

Volvo XC60 Recharge

Με κόστος που ξεκινά από τα 69.634 ευρώ και με μοναδικές δυνατότητες εξατομίκευσης, το νέο Volvo XC60 Recharge είναι το πιο έξυπνο και αποδοτικό plug-in υβριδικό στην κατηγορία του, ώστε ο οδηγός να μη χρειάζεται να κάνει συμβιβασμούς στην πολυτέλεια, την άνεση, την πληρότητα, την αποδοτικότητα και το δυναμισμό.



Volvo XC90 Recharge

Το μοντέλο που σηματοδότησε τη νέα συναρπαστική εποχή της Volvo στην πιο ώριμη και αποδοτική μορφή του, το XC90 Recharge, αποτελεί πρότυπο στα premium plug-in υβριδικά SUV. Με θέσεις για έως και 7 άτομα ή 640 λίτρα αποσκευών σε πενταθέσια διάταξη, είναι μοναδικό προσαρμοστικό σε κάθε στιλ ζωής, όσο ιδιαίτερο και απαιτητικό μπορεί να είναι αυτό. Το προηγμένο σύστημα κίνησης T8 με 455 ίππους και αυτόματο κιβώτιο, η τετρακίνηση και τα προηγμένα προγράμματα οδήγησης, δίνουν τη δυνατότητα σε οδηγό και επιβάτες να διευρύνουν τα όρια κίνησής τους χωρίς κανένα συμβιβασμό.

Volvo XC90 Recharge 2022

Η κομψότητα και ο δυναμισμός του αμαξώματος συνδυάζονται με ένα εσωτερικό περιβάλλον όπου η ευρυχωρία, η προσοχή στη λεπτομέρεια, η εργονομία και η ποιότητα των υλικών, ανεβάζουν τον πήχη της άνεσης σε δυσθεώρητο ύψος για τον ανταγωνισμό. Το νέο Volvo XC90 Recharge ανταποκρίνεται απόλυτα σε κάθε προσδοκία, ταυτόχρονα όμως μπορεί να προσωποποιηθεί στο μέγιστο βαθμό, χάρη στις μοναδικές δυνατότητες εξατομίκευσης που προσφέρει, μέσα από πλειάδα συναρπαστικών στοιχείων βασικού και προαιρετικού εξοπλισμού.

Volvo XC90 Recharge 2022

Η συνδεσιμότητα, η άνεση και τα χαρακτηριστικά ασφαλείας καθορίζουν τον χαρακτήρα του Volvo XC90 Recharge, με τις ενσωματωμένες υπηρεσίες Google να προσφέρουν το μέγιστο δυνατό στην επικοινωνία, με εφαρμογές όπως οι Google Assistant και Google Maps. Οι προηγμένες τεχνολογίες υποβοήθησης της οδήγησης Assisted Safety και Driver Assistance βοηθούν τον οδηγό να διατηρεί απόσταση ασφαλείας από τα προπορευόμενα αυτοκίνητα προσαρμόζοντας την ταχύτητα του αυτοκινήτου, να παραμένει στο κέντρο της λωρίδας, μέσω ήπιας υποβοήθησης στο τιμόνι, ενώ σε συνθήκες πυκνής κυκλοφορίας μπορεί ακόμη και να σας ειδοποιήσει αν τα υπόλοιπα αυτοκίνητα έχουν ξεκινήσει ενώ εσείς παραμένετε σε στάση. Το Air Purifier, το πρώτο στον κόσμο σύστημα ελέγχου ποιότητας του αέρα, επιτρέπει στους επιβάτες του XC90 Recharge να απολαμβάνουν καλύτερη και πιο υγιεινή ποιότητα αέρα, ανεξάρτητα από τις εξωτερικές συνθήκες.

Volvo XC90 Recharge 2022

Στην κορυφαία ασφάλεια αλλά επίσης στην απόλαυση της οδήγησης σε κάθε περίσταση συμβάλλει τα μέγιστα το ενεργό σασί του αυτοκινήτου με αερανάρτηση, που ρυθμίζει συνεχώς την απόσταση από το έδαφος και προσαρμόζει τα αμορτισέρ, ώστε να αυξάνεται η σταθερότητα αλλά και να επιτυγχάνεται μέγιστη εξοικονόμηση ενέργειας στις υψηλές ταχύτητες. Όταν το απαιτούν οι συνθήκες, το πρόγραμμα οδήγησης Off Road προσφέρει αυξημένη απόσταση του αμαξώματος από το έδαφος.

Volvo XC90 Recharge 2022

Το ιδανικό soundtrack κάθε καθημερινής διαδρομής ή και της πιο μεγάλη απόδρασης, εξασφαλίζει το προηγμένο σύστημα ήχου Bowers & Wilkins, ισχύος 1.460 Watt. Με 19 ηχεία και ένα καινοτόμο subwoofer ειδικά ρυθμισμένα με ακρίβεια στην αρχιτεκτονική του εσωτερικού, εξασφαλίζουν συναρπαστικό ήχο για τον οδηγό αλλά και κάθε επιβάτη.

Volvo XC90 Recharge 2022

Με κόστος που ξεκινά από 101.038 ευρώ, το νέο Volvo XC90 Recharge αποτελεί το εισιτήριο για την είσοδο στην αυτοκίνηση της κορυφαία πολυτέλειας αλλά και αποδοτικότητας. Με μόλις 28 γραμμάρια/χλμ.εκπομπές CO2 και 1,2 λίτρα/100 χλμ. κατανάλωση καυσίμου, συνδυάζει ιδανικά τα καλύτερα στοιχεία των κινητήρων εσωτερικής καύσης και της αυξημένης εμβέλειας ηλεκτροκίνησης, με αστείρευτες δυνατότητες κίνησης επί παντός εδάφους.