Renault LPG: Διπλό καύσιμο για διπλό όφελος

Renault LPG: Διπλό καύσιμο για διπλό όφελος

Newsroom

Με τη βενζίνη να έχει σκαρφαλώσει στα 2 ευρώ το λίτρο και το πετρέλαιο κίνησης να ακολουθεί το κόστος της βενζίνης, η χρήση του υγραερίου (LPG) στο αυτοκίνητο εξασφαλίζει το χαμηλότερο κόστος χρήσης της αγοράς, καθώς η τιμή του είναι μέχρι και 60% χαμηλότερη της βενζίνης, αλλά και μέχρι 50% χαμηλότερη του πετρελαίου κίνησης.

Renault LPG

Η Renault πρωτοπορεί και στους κινητήρες διπλού καυσίμου (βενζίνης/υγραερίου), καθώς διαθέτει στην αγορά κατ΄ αποκλειστικότητα μια πλήρη γκάμα μοντέλων, που όλα τους προσφέρουν ασύγκριτη οικονομία στο γέμισμα και ασυναγώνιστη αυτονομία.

Renault LPG

Όλα τα μοντέλα Renault που εφοδιάζονται με εργοστασιακό σύστημα υγραεριοκίνησης, όπως το best seller Clio και το απόλυτο crossover Captur, εξοπλίζονται με τον σύγχρονο turbo κινητήρα βενζίνης 1.0 TCe 100 ίππων, ο οποίος έχει δεχθεί τις απαραίτητες τροποποιήσεις για να συνεργάζεται ομαλά και αξιόπιστα με το LPG.

image

LPG για οικονομία και οικολογία

Η εγκατάσταση του συστήματος υγραεριοκίνησης της Renault γίνεται στη γραμμή παραγωγής του οχήματος. Αυτό σημαίνει ότι ο πελάτης απολαμβάνει όλα τα πλεονεκτήματα ενός εργοστασιακού τελικού προϊόντος που διέπεται από τα ίδια πρότυπα ασφάλειας, αξιοπιστίας και μακροζωίας, όπως και κάθε άλλου που βγαίνει από τις γραμμές παραγωγής της Renault. Παράλληλα, η δεξαμενή του υγραερίου είναι φτιαγμένη από ατσάλι υψηλής αντοχής και τοποθετημένη στο χώρο που, στις απλές εκδόσεις, τοποθετείται ο εφεδρικός τροχός (ρεζέρβα), χωρίς να επηρεάζει τη χωρητικότητα του πορτ μπαγκάζ.

Renault LPG

Το υγραέριο (LPG) παράγει λιγότερο μονοξείδιο του άνθρακα, λιγότερους υδρογονάνθρακες και λιγότερα οξείδια του αζώτου από τη βενζίνη. Έτσι εκπέμπει κατά 10% λιγότερους ρύπους από ό,τι ένας ανάλογος κινητήρας βενζίνης, αναδεικνύοντας έναν πιο οικολογικό χαρακτήρα. Επίσης είναι και πιο οικονομικό στη χρήση, καθώς το κόστος του καυσίμου στην Ελλάδα είναι 60% (ή και περισσότερο) χαμηλότερο της βενζίνης και σχεδόν στο μισό του κόστους του diesel κίνησης. Αυτό σημαίνει ότι ο οδηγός κάνει οικονομία σε κάθε γέμισμα, ενώ το συνολικό κόστος ανά χιλιόμετρο είναι χαμηλότερο σε σχέση τόσο με έναν κινητήρα βενζίνης, όσο και με έναν diesel.

Renault LPG

Επιπρόσθετα, στη χώρα μας υπάρχει ένα πολύ πυκνό δίκτυο πρατηρίων ανεφοδιασμού LPG, με αποτέλεσμα ο ιδιοκτήτης ενός Renault διπλού καυσίμου να απολαμβάνει την ίδια ευκολία πλήρωσης όπως με τα συμβατικά καύσιμα.

image

Δύο κορυφαίες επιλογές διπλού καυσίμου

Το Renault Clio 1.0 TCe 100 LPG με εργοστασιακό σύστημα υγραεριοκίνησης αποτελεί, αυτή τη στιγμή, την καλύτερη και πιο συμφέρουσα επιλογή στη γκάμα του μοντέλου. Με ισχύ 100 ίππων και μέγιστη ροπή της τάξεως των 170 Nm, από τις 2.000 σ.α.λ., ο οδηγός έχει στη διάθεσή του ικανή δύναμη για να κάνει τα ταξίδια του με ασφάλεια, αλλά και ροπή στις χαμηλές ταχύτητες, ώστε να κινείται με άνεση μέσα στην πόλη, σε συνδυασμό με χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων. Tο Renault Clio έχει και ασυναγώνιστη αυτονομία έως 1.185χλμ. Το πιο σημαντικό, όμως, είναι ότι το εργοστασιακό σύστημα υγραεριοκίνησης του Renault Clio προσφέρεται δωρεάν.

Renault Clio

Παράλληλα, με τους ρύπους CO2 να μην ξεπερνάνε τα 107-121 γρ./χλμ. σύμφωνα με το πρωτόκολλο WLPT (117-132 γρ./χλμ. στην απλή έκδοση βενζίνης) το Clio με LPG δεν πληρώνει τέλη κυκλοφορίας, μπαίνει κάθε μέρα στο Δακτύλιο, ενώ ο οδηγός, διανύοντας κατά μέσον όρο 15.000 χλμ. το έτος, μπορεί να κερδίζει μέχρι και 770€ κάθε χρόνο σε καύσιμα, σε σχέση με τον κινητήρα βενζίνης.

Αντιστοίχως, στο Renault Captur 1.0 TCe 100 LPG, που συνδυάζεται με χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων, ο οδηγός απολαμβάνει ακόμα μεγαλύτερη αυτονομία, της τάξης των 1.360 χλμ., αφού εδώ οι δεξαμενές καυσίμων είναι μεγαλύτερες του CLIO (48 λίτρα βενζίνης και 40 λίτρα υγραερίου), ενώ οι εκπομπές ρύπων CO2 δεν ξεπερνάνε τα 117-126 γρ./χλμ. (130-141 γρ./χλμ. στην απλή έκδοση βενζίνης).

Renault Captur

Οπότε, σε αυτή την έκδοση, το Captur δεν πληρώνει τέλη κυκλοφορίας, μπαίνει κάθε μέρα στο Δακτύλιο, ενώ επιβαρύνει και λιγότερο το περιβάλλον με CO2 σε σχέση με την αντίστοιχη έκδοση βενζίνης (1.0 TCe 90 hp). Και όλα αυτά ενώ ο οδηγός έχει στη διάθεσή του ένα από το πιο ολοκληρωμένα compact crossover της αγοράς, με κορυφαία τεχνολογία, ποιότητα, χώρους και ασφάλεια.