Οι μεγάλες παγίδες στην αγορά μεταχειρισμένου αυτοκινήτου

Οι μεγάλες παγίδες στην αγορά μεταχειρισμένου αυτοκινήτου

Newsroom

Δεν είναι τυχαία η λαϊκή ρήση ότι το μεταχειρισμένο αυτοκίνητο είναι «λαχείο». Υπάρχει όμως τρόπος να βρείτε άμεσα και οικονομικά αυτό που επιθυμείτε, αποφεύγοντας τις παγίδες.

Σήμερα, ακόμα και αν κάποιος αγοραστής έχει τη δυνατότητα να αποκτήσει καινούριο το αυτοκίνητο των ονείρων του, συνήθως πρέπει να περιμένει από μερικούς μήνες έως… χρόνια. Οι μειωμένες παραγωγές των εργοστασίων κατασκευής λόγω της έλλειψης ημιαγωγών αφενός και η μεγάλη ζήτηση από την πλευρά των καταναλωτών αφετέρου, έχουν δημιουργήσει μια πρωτόγνωρη κατάσταση έλλειψης στην αγορά, κυρίως στα δημοφιλή μοντέλα των κατηγοριών B, C και SUV.

Η προφανής λύση για να μην περιμένει κάποιος μέχρι να γεράσει για το νέο του αυτοκίνητο, είναι η αναζήτηση στην αγορά μεταχειρισμένων. Εδώ όμως η κατάσταση θυμίζει λίγο «Άγρια Δύση». Ευτυχώς όμως που υπάρχουν εταιρείες όπως η Spotawheel, με τεχνικό έλεγχο 200 και πλέον σημείων, έως 5 χρόνια εγγύηση και επιστροφή χρημάτων εντός 7 ημερών.

1. Η κατάσταση του αυτοκινήτου

Στα μεταχειρισμένα η μεγάλη «παγίδα» ήταν ανέκαθεν η κατάσταση του αυτοκινήτου. Ένα όχημα αποτελείται περίπου από 20.000 εξαρτήματα. Τα οποία, πολλά από αυτά, δεν είναι καν ορατά στο μάτι και απαιτούν εργασία για τον έλεγχο ή την αντικατάστασή τους, η οποία συνήθως κοστίζει περισσότερο από την αξία τους. Για να γίνει λοιπόν μια υποτυπώδης έστω εκτίμηση της λειτουργικής του κατάστασης, απαιτείται μηχανικός. Εγώ και εσείς, δεν είμαστε επαρκείς.

image

Η μεγάλη ευκαιρία, μπορεί να κρύβει και μεγάλους κινδύνους, ειδικά όταν το αυτοκίνητο δεν το πουλά η Μητέρα Τερέζα

2. Τα παραπάνω χιλιόμετρα

Ένας έμπειρος μηχανικός, γνωρίζει περίπου ποια είναι η κατάσταση ενός αυτοκινήτου με 50, 100, ή 300.000 χιλιόμετρα και που πρέπει να εστιάσει για να έχει μια σωστή εικόνα της κατάστασής του. Εδώ όμως εμφανίζεται μια ακόμα «παγίδα» της αγοράς μεταχειρισμένων, ειδικά δε αυτών που εισάγονται από το εξωτερικό: τα παραποιημένα χιλιόμετρα. Διότι υπάρχουν στην αγορά ειδικά μηχανήματα και λογισμικό, που μπορούν να μειώσουν τον αριθμό των χιλιομέτρων που δείχνουν να έχουν διανυθεί, ακόμα και στο πλέον σύγχρονο ψηφιακό ταχύμετρο.

3. Το ύποπτο κόστος

Είναι προφανές ότι άλλο κόστος έχει το ίδιο ακριβώς αυτοκίνητο με 100.000 χιλιόμετρα και άλλο με 10.000 χιλιόμετρα. Επομένως, η τιμή αποτελεί μια ακόμα «ξόβεργα» την οποία πρέπει να συνυπολογίσετε. Η μεγάλη ευκαιρία, μπορεί να κρύβει και μεγάλους κινδύνους, ειδικά όταν το αυτοκίνητο δεν το πουλά η Μητέρα Τερέζα, αλλά ο Μπάμπης ο σουγιάς σε μια μάντρα.

4. Η παραποίηση στοιχείων

«Παγίδα» επίσης -η οποία επιφυλάσσει δυσάρεστες εκπλήξεις- αποτελεί η παραποίηση στοιχείων. Αυτοκίνητα δηλαδή κλεμμένα, με πλαστές άδειες κυκλοφορίας ή αυτοκίνητα που έχουν εισαχθεί με παραποιημένα πιστοποιητικά για μείωση των δασμών. Δυστυχώς υπάρχουν και τέτοια, τα οποία διακινούνται κατά βάση μέσω ιδιωτικών αγγελιών ή πολύ κακών εμπόρων.

Για να αποφύγουμε όλες τις παραπάνω εκπλήξεις στην αγορά μεταχειρισμένου αυτοκινήτου δεν χρειάζεται να έχουμε master στη μηχανολογία ή «τύχη βουνό». Ευτυχώς, υπάρχουν στην αγορά εξαιρετικά στελεχωμένες εταιρείες, που ασχολούνται με την εμπορία μεταχειρισμένων αυτοκινήτων και προσφέρουν διαφάνεια και εγγυήσεις, αποτελώντας έτσι την ιδανική λύση για να απολαμβάνουμε όλα τα πλεονεκτήματα ενός καλού μεταχειρισμένου, χωρίς να πιαστούμε στις «παγίδες» που μας επιφυλάσσουν οι πρώην ιδιοκτήτες τους.

image

Αυτό που κάποτε φάνταζε αδύνατο στην αγορά μεταχειρισμένου, σήμερα είναι εφικτό χάρη σε πρωτοποριακά οφέλη

H Spotawheel είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα. Μια μεγάλη και σύγχρονη εταιρεία, με πρώτο στόχο την ικανοποίηση των οδηγών, και όχι η τυπική μάντρα που όλοι γνωρίζουμε. Η Spotawheel θέλει και μπορεί να πουλά αξιόπιστα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα σε χιλιάδες ικανοποιημένους πελάτες, που μπορούν να επιλέξουν μέσα από μια τεράστια ποικιλία διαφορετικών μοντέλων, να είναι σίγουροι για την κατάσταση του αυτοκινήτου αλλά και να νοιώθουν ότι ξόδεψαν ακριβώς αυτό που αντιστοιχεί, σε αυτό που αγόρασαν.

Αυτό το εξασφαλίζει η απόλυτη διαφάνεια, η άριστη οργάνωση και οι γραπτές εγγυήσεις. Ταυτόχρονα, μπορεί κανείς να αγοράσει το μεταχειρισμένο του αυτοκίνητο, ακόμα και online. Αυτό που κάποτε φάνταζε αδύνατο στην αγορά μεταχειρισμένου, σήμερα είναι εφικτό χάρη σε πρωτοποριακά οφέλη όπως η δυνατότητα επιστροφής χρημάτων εντός 7 ημερών, η δωρεάν παράδοση του αυτοκινήτου σε όλη την ελληνική επικράτεια και φυσικά η γραπτή εγγύηση έως και 5 χρόνια.

Ευτυχώς, ο σύγχρονος υποψήφιος αγοραστής μεταχειρισμένου αυτοκινήτου δεν χρειάζεται να έχει τις διαπραγματευτικές ικανότητες του Κόφι Ανάν, την μηχανολογική ευφυία του Έντζο Φερράρι και τη στρατηγική οξυδέρκεια του Γκάρι Κασπάροβ για να είναι σίγουρος για την επιλογή του. Αρκεί να επισκεφτεί τις εγκαταστάσεις της Spotawheel ή με ένα κλικ για να βρει το αυτοκίνητο των ονείρων του.