BMW CE 04: Ηλεκτρικός πειρασμός

BMW CE 04: Ηλεκτρικός πειρασμός

Το πρώτο πράγμα που σου έρχεται στο μυαλό όταν ακούς το όνομα BMW είναι η λέξη καινοτομία. Το γερμανικό εργοστάσιο ανέκαθεν είχε στο DNA της τις τολμηρές καινοτόμες λύσεις τις οποίες δεν δίσταζε να παρουσιάσει στο κοινό και να τις τοποθετήσει στα προϊόντα της. Έχοντας αυτήν την νοοτροπία η BMW δεν θα μπορούσε να μην επιχειρήσει να κατασκευάσει ένα από τα πιο φουτουριστικά και ολοκληρωμένα ηλεκτρικά scooter που έχουμε δει μέχρι στιγμής και να μπει δυναμικά σε μια νέα εποχή αστικής μετακίνησης.

BMW CE 04

Το νέο BMW CE 04 είναι ένα ηλεκτρικό scooter με πολύ σύγχρονη τεχνολογία και εμφάνιση που ξεχωρίζει από χιλιόμετρα. Σχεδιαστικά το scooter μοιάζει σαν πρωτότυπο όχημα από το μέλλον με λύσεις που σίγουρα δεν έχουμε ξαναδεί στην αγορά μοτοσικλέτας. Το εμπρός μέρος είναι το πιο ήπιο σχεδιαστικά με να διακριτικό φωτιστικό σώμα τεχνολογίας LED το οποίο περιβάλλεται από πλαϊνά αεροδυναμικά φτερά και μια μικρή ζελατίνα στο πάνω μέρος που παίζει και το ρόλο προστατευτικού της οθόνης πληροφοριών. Από τη μέση και πίσω το CE 04 είναι μοναδικό με την μακρόστενη επίπεδη σέλα, τον εκτεθειμένο τροχό πίσω, τον πλαϊνό αποθηκευτικό χώρο και την ζάντα τύπου δίσκο να κλέβουν την παράσταση. όπως και να το δεις το νέο CE 04 είναι απλά μπροστά από την εποχή του και θέτει το σημείο αναφοράς για τα μελλοντικά ηλεκτρικά scooter.

BMW CE 04

image

Απευθείας από το μέλλον

Το σύστημα ηλεκτροκίνησης του CE 04 έχει δανειστεί τεχνογνωσία από τα αυτοκίνητα της BMW (όπως το 225xe Active Tourer). Πρόκειται για έναν ηλεκτροκινητήρα μαγνητικό ο οποίος είναι τοποθετημένος ανάμεσα στην μπαταρία και τον πίσω τροχό. Η απόδοσή του είναι 42 ίπποι και 62Nm ροπής, νούμερα που είναι ικανά να χαρίσουν επιταχύνσεις της τάξης των 2,6 δευτερολέπτων για τα 0-50 Km/h με την τελική ταχύτητα να περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 120 Km/h. Το σύνολο συνεργάζεται με μπαταρία χωρητικότητας 8,9kWh 60,6Ah η οποία χαρίζει αυτονομία 130 χιλιομέτρων. Η πλήρης φόρτιση της μπαταρίας απαιτεί 4 ώρες και 20 λεπτά σε οικιακή πρίζα, ενώ υπάρχει και η επιλογή ταχυφορτιστή 2,3kW που μειώνει τη φόρτιση στη μία ώρα και 40 λεπτά. Η BMW δίνει στον προαιρετικό εξοπλισμό και ταχυφορτιστή 6,9kW για ακόμα ταχύτερη φόρτιση.

BMW CE 04

Η BMW έχει εξοπλίσει το CE 04 με προηγμένα συστήματα υποβοήθησης της οδήγησης όπως σύστημα αυτόματης σταθεροποίησης (ASC) και σύστημα ελέγχου της πρόσφυσης (DCT) τα οποία διατηρούν τη μοτοσικλέτα πάντα υπό έλεγχο για τη μέγιστη ασφάλεια του αναβάτη. Υπάρχουν τρεις επιλογές οδήγησης, ECO, Rain και Road, ενώ υπάρχει και προαιρετική επιλογή Dynamic για μέγιστη απόδοση.

BMW CE 04

Ένα τόσο δυναμικό ηλεκτρικό scooter δεν θα μπορούσε να μην έχει ποιοτικά εξαρτήματα στις αναρτήσεις και τα φρένα. Η BMW έχει τοποθετήσει στο ατσάλινο σωληνωτό πλαίσιο ένα τηλεσκοπικό πιρούνι 35mm εμπρός και ένα μονό αμορτισέρ πίσω το οποίο εδράζεται σε ένα μονόμπρατσο ψαλίδι. Οι αεροδυναμικές ζάντες έχουν μέγεθος 15 ιντσών εμπρός και πίσω, ενώ τα φρένα αποτελούνται από δύο δίσκους 265mm εμπρός και έναν δίσκο 265mm πίσω με σύστημα ABS και ABS στροφής Pro.

BMW CE 04

Όπως στα περισσότερα από τα νέα μοντέλα της BMW, έτσι και το CE 04 είναι εξοπλισμένο με την μεγάλη TFT οθόνη 10,25 ιντσών η οποία εκτός από τις πλούσιες πληροφορίες περιλαμβάνει ενσωματωμένο σύστημα πλοήγησης και σύστημα συνδεσιμότητας για να είσαι πάντα ενημερωμένος για ότι συμβαίνει γύρω σου.

BMW CE 04

Τα φωτιστικά σώματα είναι τεχνολογίας LED με σύστημα Adaptive Headlight Pro στον προαιρετικό εξοπλισμό για ενεργητική λειτουργία στα φώτα. Στο πλαϊνό μέρος, κάτω από τη σέλα υπάρχει χώρος για ένα κράνος, ενώ στο εμπρός μέρος υπάρχει χώρος φόρτισης του smartphone με θύρα USB. Η καθημερινότητα γίνεται απλή με το Keyless σύστημα εκκίνησης χωρίς κλειδί και παραμένεις ξέγνοιαστος έχοντας την έξυπνη υποστήριξη κλήσης έκτακτης ανάγκης ECALL.

BMW CE 04

Το νέο BMW CE 04 είναι διαθέσιμο σε δύο χρωματισμούς γκρι και λευκό στην τιμή των 12.180 ευρώ. Το ηλεκτρικό scooter μπορείτε να το βρείτε στο δίκτυο συνεργατών της BMW Motorrad Hellas.