Yamaha Tracer 7: Ανώτερο σε όλα

Yamaha Tracer 7: Ανώτερο σε όλα

Στο πίσω μέρος του μυαλού κάθε αναβάτη υπάρχει πάντα αυτό που λέμε «η μοτοσικλέτα που τα κάνει όλα». Η εμπειρία λέει ότι τέτοια μοτοσικλέτα δεν υπάρχει, ωστόσο υπάρχουν κάποια μοντέλα τα οποία έχουν φτάσει πολύ κοντά σε αυτό το επίτευγμα. Ένα από αυτά είναι η Yamaha Tracer 7 στην αναβαθμισμένη της μορφή για το 2022 όπου έχει να παραθέσει μοντέρνο, επιθετικό σχεδιασμό, εξαιρετικές επιδόσεις και άνεση που θα σε ταξιδέψει ξεκούραστα.



Το Tracer 7 είναι μια μοτοσικλέτα η οποία μπορεί να ανταποκριθεί με επιτυχία σε πολλές διαφορετικές ανάγκες αφενός και προσφέρεται σε προσιτή τιμή αφετέρου. Με λίγα λόγια, χωρίς να ξοδέψεις μια περιουσία μπορείς να αποκτήσεις μια ικανότατη μοτοσικλέτα που θα καλύψει όλες τις απαιτήσεις σου. Όλα ξεκινούν από την εμφάνιση της μοτοσικλέτας η οποία είναι σύγχρονη και εκλεπτυσμένη. Στο εμπρός μέρος ξεχωρίζει η μινιμαλιστική μάσκα με τους δύο προβολείς LED και τα «φρύδια» DRL από πάνω. Τα πλαϊνά φέρινγκ είναι σωστά σχεδιασμένα για καλή προστασία του αναβάτη, ενώ όσο πηγαίνουμε προς τα πίσω η μοτοσικλέτα γίνεται πιο λεπτή αφήνοντας μεγάλο κενό ανάμεσα στην ουρά και τον πίσω τροχό.

Yamaha Tracer 7

image

Ισχυρό και light, ταυτόχρονα

Το νέο Tracer 7 έχει εμπιστευτεί το δοκιμασμένο CP2 δικύλινδρο σύνολο των 689 κ.εκ. το οποίο αποδίδει 72,4 ίππους στις 8.750 σ.α.λ. και 68Nm ροπής στις 6.500 σ.α.λ. Την τροφοδοσία έχει αναλάβει σύγχρονος ψεκασμός της Yamaha, ενώ η μετάδοση γίνεται μέσω 6τάχυτου μηχανικού κιβωτίου ταχυτήτων και αλυσίδα. Ο κινητήρας προσφέρει δυναμικές επιδόσεις στη μοτοσικλέτα έχοντας ροπάτη λειτουργία και εξαιρετική απόκριση στο γκάζι, ενώ η ισχύς χάρη στο σύστημα Crossplane περνάει πολύ ομαλά στον πίσω τροχό.

Yamaha Tracer 7

Το πλαίσιο του Tracer 7 είναι ελαφρύ, με σπορ γεωμετρία και συνεργάζεται με ένα τηλεσκοπικό πιρούνι 41mm εμπρός και ένα μονό αμορτισέρ πίσω. Τόσο μπροστά όσο και πίσω οι αναρτήσεις ρυθμίζονται προκειμένου να φέρει ο αναβάτης στα μέτρα του τη μοτοσικλέτα, ενώ το αλουμινένιο ψαλίδι είναι πιο μακρύ για μεγαλύτερη σταθερότητα. Τα φρένα φέρουν την σφραγίδα της Yamaha με δύο δίσκους εμπρός 282mm και έναν δίσκο 245mm πίσω τα οποία συνοδεύονται από σύστημα ABS. Οι τροχοί είναι 17 ιντσών εμπρός και πίσω, ενώ το βάρος της μοτοσικλέτας είναι στα 196 κιλά, κάτι που τη φέρνει στην κορυφή της κατηγορίας αναλογίας κιλών ανά ίππο. Το ρεζερβουάρ έχει χωρητικότητα καυσίμου 17 λίτρων για ξέγνοιαστα ταξίδια με μεγάλη αυτονομία.

Yamaha Tracer 7

image

Πρακτικότητα και πληρότητα

Η μεσαία sport adventure μοτοσικλέτα της Yamaha έχει πολύ άνετη θέση οδήγησης φέρνοντας το σώμα κοντά στο τιμόνι για καλύτερο έλεγχο. Στην πόλη η μοτοσικλέτα προσφέρει καλή ορατότητα, αυξημένη πρόσφυση ακόμα και σε άσφαλτο με χαμηλό κράτημα, ενώ η ευελιξία της την κάνει ιδανική για την καθημερινότητα.

Yamaha Tracer 7

Το ταξίδι είναι μέσα στις δυνατότητες του Tracer 7 χάρη στην έξυπνη προστασία του αναβάτη και την σταθερότητα που προσφέρει το πλαίσιο, ενώ όταν βρεθείς σε έναν όμορφο επαρχιακό δρόμο με στροφές, το Tracer 7 είναι έτοιμο να σε διασκεδάσει με τις ρυθμιζόμενες αναρτήσεις και τα δυνατά φρένα.

Yamaha Tracer 7

Στον εξοπλισμό του Tracer 7 συναντάμε ρυθμιζόμενη ζελατίνα εμπρός με τη χρήση ενός χεριού, χούφτες στα γκριπ, LCD οθόνη πολλαπλών λειτουργιών με λευκές ενδείξεις και χειρισμό από την αριστερή πλευρά του τιμονιού. Τα φωτιστικά σώματα είναι τεχνολογίας LED, το ίδιο και τα φλας. Η Yamaha προσφέρει το νέο Tracer 7 σε τρεις χρωματισμούς, Redline, Icon Performance και Tech Kamo. Επισκεφτείτε ένα κατάστημα της Μοτοδυναμικής για να δείτε από κοντά ίσως το καλύτερο all-around μοντέλο της αγοράς.