Yamaha XMAX: Σπορ καθημερινότητα

Yamaha XMAX: Σπορ καθημερινότητα

Λίγα είναι τα scooter τα οποία έχουν γράψει τη δική τους ξεχωριστή ιστορία στον κόσμο των δύο τροχών και ένα από αυτά είναι αδιαμφισβήτητα το Yamaha XMAX. Το δημοφιλές scooter έχει δημιουργήσει το δικό του θρύλο στους ελληνικούς δρόμους έχοντας ως μεγάλα του όπλα την εμφάνιση, την ποιότητα, την άνεση και φυσικά τις εξαιρετικές επιδόσεις. Η Yamaha για το 2022 προχώρησε σε δυναμικές αλλαγές τόσο στο μεγάλο XMAX 300 όσο και στο μικρότερο XMAX 125. Τα δύο μοντέλα συνοδεύονται φυσικά και από τις εκδόσεις TechMAX 300 και TechMAX 125, οι οποίες προσφέρουν πλούσιο εξοπλισμό δημιουργώντας μια ακόμα πιο premium αισθητική στα XMAX.

Yamaha XMAX
Το πρώτο πράγμα που αντιλαμβάνεσαι άμεσα όταν κοιτάζεις το νέο XMAX είναι το εκπληκτικό του φινίρισμα. Το scooter, σε όλες τις εκδόσεις, είναι απίστευτα εκλεπτυσμένο με τη Yamaha να έχει στραφεί ξεκάθαρα προς την ποιότητα, διατηρώντας ταυτόχρονα το DNA των XMAX. Στο εμπρός μέρος, τα φωτιστικά σώματα είναι τεχνολογίας LED με τα φλας να είναι ενσωματωμένα στο φέρινγκ. Στα πλαϊνά του scooter η Yamaha έχει επιλέξει να διατηρήσει τη μορφή μπούμερανγκ από το TMAX, ενώ στο πίσω μέρος τα αιχμηρά φωτιστικά σώματα δίνουν μια σπορ πινελιά στο scooter.

Yamaha XMAX

image

Ακόμα πιο εντυπωσιακό το XMAX 300

Στην περίπτωση του XMAX 300, το scooter της Yamaha είναι εφοδιασμένο με έναν μονοκύλινδρο κινητήρα 292 κ.εκ. ο οποίος ακολουθεί τις προδιαγραφές ρύπων Euro5. Η απόδοσή του είναι 27,6 ίππους στις 7.250 σ.α.λ. και 29Nm ροπής, νούμερα τα οποία χαρίζουν εκρηκτικές επιδόσεις στο XMAX 300. Την τροφοδοσία έχει αναλάβει ηλεκτρονικός ψεκασμός, ενώ η μετάδοση γίνεται από ένα αυτόματο κιβώτιο CVT μέσω ιμάντα. Το σύνολο συνοδεύεται από σύστημα ελέγχου της πρόσφυσης το οποίο εμποδίζει την απώλεια πρόσφυσης του πίσω τροχού σε καταστάσεις ολίσθησης και προσφέρει μεγάλη ασφάλεια.

Yamaha XMAX
Στις αναρτήσεις, η Yamaha έχει επιλέξει ένα σπορ πακέτο για πολύ καλή οδηγική συμπεριφορά με τηλεσκοπικό πιρούνι εμπρός και δύο ρυθμιζόμενα αμορτισέρ πίσω. Εκτός από τις αναρτήσεις, κορυφαία είναι και τα φρένα με έναν δίσκο 267mm εμπρός και έναν δίσκο 245mm πίσω τα οποία συνοδεύονται από σύγχρονο σύστημα ABS. Στην άνεση και την σταθερότητα συμβάλουν οι τροχοί των 15 ιντσών και 14 ιντσών πίσω, ενώ το χαμηλό βάρος στα 180 κιλά προσφέρει ευελιξία σε όλες τις συνθήκες.

Yamaha XMAX
Το XMAX 300 υπερέχει και στον εξοπλισμό διαθέτοντας LED φωτιστικά σώματα, σύστημα εκκίνησης χωρίς κλειδί (Smart Key), χώρο αποθήκευσης για δύο full face κράνη κάτω από τη σέλα, πρίζα 12V και έναν συνδυασμό αναλογικών και ψηφιακών οργάνων. Στην περίπτωση της έκδοσης XMAX 300 TechMAX τα πράγματα είναι ακόμα πιο εκλεπτυσμένα καθώς η Yamaha έχει τοποθετήσει ειδική σέλα με δερμάτινη εσωτερική επένδυση, αλουμινένια μαρσπιέ, ιδιαίτερο εσωτερικό φινίρισμα, επιχρωμιωμένους δακτυλίους κοντέρ, γραφικά στα πλαϊνά φέρινγκ και δύο ιδιαίτερους χρωματισμούς Dark Petrol και Power Grey.

image

Το πιο premium scooter στα 125 κ.εκ.

Αν το XMAX 300 είναι το σημείο αναφοράς στην κατηγορία, το νέο XMAX 125 σίγουρα δείχνει τον δρόμο της πολυτέλειας στην κατηγορία των 125αριών. Το νέο XMAX 125 αποδεικνύει ότι ακόμα και τα «μικρά» σε κυβισμό scooter μπορούν να είναι εκλεπτυσμένα τόσο στον σχεδιασμό όσο και στον εξοπλισμό, διατηρώντας παράλληλα την απίθανη οικονομία καυσίμου.

Yamaha XMAX
Το XMAX 125 είναι εξοπλισμένο με έναν μονοκύλινδρο Blue Core κινητήρα 125 κ.εκ. ο οποίος αποδίδει 12 ίππους στις 8.000 σ.α.λ. και 11Nm ροπής στις 6.250 σ.α.λ. Εκτός από την ομαλή και προοδευτική του απόδοση, το σύνολο είναι εξαιρετικά οικονομικό (2,3l/100Km) χάρη στο σύγχρονο σύστημα ψεκασμού, το σύστημα μεταβλητών βαλβίδων VVA και το σύστημα Start/Stop το οποίο απενεργοποιεί τον κινητήρα όταν είναι σε στάση. Η Yamaha για να μεγιστοποιήσει την ασφάλεια έχει τοποθετήσει σύστημα ελέγχου της πρόσφυσης (Traction Control), ενώ οι αναρτήσεις, οι τροχοί των 15 ιντσών εμπρός και 14 ιντσών πίσω και τα φρένα, προσφέρουν εξαιρετική οδηγική συμπεριφορά με έμφαση στη σταθερότητα, την αυξημένη πρόσφυση σε όλες τις συνθήκες και την ευελιξία.

Yamaha XMAX
Στον εξοπλισμό, συναντάμε σύστημα εκκίνησης χωρίς κλειδί (Smart Key), χώρο αποθήκευσης για δύο full face κράνη, LED φωτιστικά σώματα, πρίζα 12V και πίνακα οργάνων με αναλογικές και ψηφιακές ενδείξεις. Στην έκδοση TechMAX η πολυτέλεια ανεβαίνει ακόμα περισσότερο χάρη στην ειδική σέλα με δερμάτινη εσωτερική επένδυση, αλουμινένια μαρσπιέ και φιμέ πίσω φώτα. Αν είναι κάτι για το οποίο πρέπει αν δώσουμε εύσημα στην Yamaha είναι η άνεση και η οικονομία που προσφέρει το XMAX 125 με ένα πακέτο εξοπλισμού στην έκδοση TechMAX που δεν συναντάς σε άλλο scooter.

Τα Yamaha XMAX 300 και XMAX 125 μπορείτε να τα βρείτε στο δίκτυο της Μοτοδυναμικής. Οι διαθέσιμοι χρωματισμοί είναι για τα απλά XMAX 300 και 125 οι Icon Blue και Sonic Grey, ενώ για τις TechMax εκδόσεις οι χρωματισμοί είναι Dark Petrol και Power Grey.