Yamaha NMAX: Σχέση εμπιστοσύνης

Yamaha NMAX: Σχέση εμπιστοσύνης

Πέρυσι η Yamaha προχώρησε σε πλήρη αναβάθμιση του NMAX επεμβαίνοντας σε όλα τα σημεία του ήδη επιτυχημένου scooter. Η επιτυχία αυτής της αναβάθμισης φάνηκε άμεσα καθώς το αγοραστικό κοινό αγκάλιασε το premium μικρό μοντέλο εκτιμώντας στοιχεία όπως ο σύγχρονος κινητήρας, η σπορ εμφάνιση και ο πολύ πλούσιος εξοπλισμός. Για το 2022 το NMAX συνεχίζει ακάθεκτο την πορεία του κατακτώντας και πάλι την κορυφή στις προτιμήσεις εκείνων που θέλουν ένα δίκυκλο πόλης χωρίς να στερηθούν την πολυτέλεια, την τεχνολογία και στην ασφάλεια που προσφέρει το NMAX.

Yamaha NMAX

Εκείνο που προσέλκυσε έντονα το κοινό στην περίπτωση του NMAX, ήταν ο εκλεπτυσμένος σχεδιασμός του. Τα διπλά φωτιστικά σώματα εμπρός τεχνολογίας LED είναι διακριτικά και προσφέρουν μια ξεχωριστή σχεδιαστική νότα. Τα φλας είναι ενσωματωμένα στα πλαστικά, ενώ η ζελατίνα είναι φιμέ προσφέροντας μια σπορ πινελιά στο NMAX. Στο πίσω μέρος, το NMAX είναι πιο εκλεπτυσμένο προσφέροντας μια άνετη, φαρδιά σέλα και άφθονο χώρο για τα πόδια, ενώ η ποιότητα κατασκευής είναι κορυφαία.

Yamaha NMAX

image

Ισχυρά και οικονομικά

Στο κομμάτι του κινητήρα το ΝΜΑΧ 125 είναι εξοπλισμένο με έναν σύγχρονο Blue Core κινητήρα Euro5 125 κ.εκ. ο οποίος αποδίδει 12,2 ίππους στις 8.000 σ.α.λ. και 11,2Nm ροπής στις 6.000 σ.α.λ. Το σύνολο έχει ζωηρή και ροπάτη λειτουργία προσφέροντας καλές επιταχύνσεις χωρίς να επηρεαστεί η εξαιρετική οικονομία στο καύσιμο. Σε αυτό συμβάλει τα μέγιστα το σύστημα μεταβλητού χρονισμού στις βαλβίδες (VVA) που διαθέτει το NMAX το οποίο επεμβαίνει στις 5.000 σ.α.λ. για να δώσει μια επιπλέον ώθηση στο scooter για καλύτερες επιδόσεις. Ο κινητήρας συνοδεύεται επίσης από σύστημα Start/Stop που διακόπτει αυτόματα τη λειτουργία του κινητήρα όταν βρίσκεται σε στάση και σύστημα ελέγχου της πρόσφυσης για μέγιστη ασφάλεια όταν το οδόστρωμα δεν έχει την απαραίτητη πρόσφυση.

Yamaha NMAX

Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και το NMAX 155 όσον αφορά τον κινητήρα. Το μονοκύλινδρο σύνολο χρησιμοποιεί τεχνολογία Blue Core 155 κ.εκ. με την απόδοση να ανεβαίνει στους 15,1 ίππους στις 8.000 σ.α.λ. και 14Nm ροπής στις 6.500 σ.α.λ. Το NMAX 155 προσφέρει δυναμικές επιταχύνσεις με ομαλή και πολιτισμένη λειτουργία χάρη και στην σύγχρονη μετάδοση με αυτόματο κιβώτιο CVT και ιμάντα. Το σύνολο είναι επίσης αρκετά οικονομικό με την αυτονομία να φτάνει τα 300 χιλιόμετρα με το ρεζερβουάρ των 7,1 λίτρων.

Yamaha NMAX

Το πλαίσιο στα δύο NMAX είναι ίδιο και σχεδιασμένο για σπορ συμπεριφορά στο δρόμο με αυξημένο επίπεδο άνεσης και εργονομίας. Οι αναρτήσεις αποτελούνται από ένα τηλεσκοπικό πιρούνι εμπρός και δύο μονά αμορτισέρ πίσω, ενώ τα φρένα από έναν δίσκο 230mm εμπρός και έναν δίσκο 230mm πίσω τα οποία συνοδεύονται από σύστημα ABS. Ο τροχοί είναι 13 ιντσών εμπρός και πίσω, ενώ το βάρος τόσο στο NMAX 125 όσο και στο NMAX 155 είναι στα 131 κιλά. Το ύψος της σέλας είναι στα 765mm κάνοντας την πρόσβαση στο scooter πολύ εύκολη για μεγάλο εύρος αναβατών.

image

Εντυπωσιακός εξοπλισμός

Αν η εμφάνιση, ο σύγχρονος κινητήρας και η σπορ οδηγική συμπεριφορά εντυπωσιάζουν τότε που να περάσουμε και στο κομμάτι του εξοπλισμού. Εκεί, η Yamaha έχει επιλέξει να προσφέρει σχεδόν τα πάντα στον αναβάτη με σύστημα εκκίνησης χωρίς κλειδί (Smart Key), LCD οθόνη με πλούσιες πληροφορίες, σύστημα συνδεσιμότητας CCU με smartphone μέσω Bluetooth για να έχεις πρόσβαση στα mail και στις κλήσεις σου στην LCD οθόνη, LED φωτιστικά σώματα, πρίζα 12V στο εμπρός ντουλαπάκι και μεγάλο χώρο αποθήκευσης κάτω από τη σέλα. Πολύ εύχρηστοι είναι και οι δύο διακόπτες κάτω από τον κεντρικό διακόπτη που ελέγχουν τη σέλα και την τάπα καυσίμου χωρίς να χρειάζεται η χρήση κλειδιού.

Yamaha NMAX

Τα νέα Yamaha NMAX 125 και NMAX 155 μπορείτε να τα βρείτε στο δίκτυο της Μοτοδυναμικής. Τα δύο μοντέλα προσφέρονται σε τρεις χρωματισμούς, Phantom Blue (μπλε), Milky White (λευκό) και Power Grey (γκρι).