Suzuki S-Cross: Το τέλος των συμβιβασμών

Suzuki S-Cross: Το τέλος των συμβιβασμών

Η Suzuki είναι από τους κατασκευαστές που γνωρίζουν εξαιρετικά καλά τα αυτοκίνητα SUV. Η τεράστια εμπειρία της εκτείνεται σε πέντε δεκαετίες, κατά τις οποίες έχει δημιουργήσει εμβληματικά μοντέλα, που έχουν αλλάξει τα δεδομένα στην κατηγορία των αυτοκινήτων παντός εδάφους.

Suzuki S-Cross 2022

Το ολοκαίνουριο S-Cross ανήκει ακριβώς σε αυτή την ολιγομελή ομάδα των πρωτοποριακών SUV, των αυτοκινήτων που συνδυάζουν μια τεράστια γκάμα πλεονεκτημάτων χωρίς συμβιβασμούς, χάρη στην τεράστια τεχνογνωσία αλλά και την προηγμένη τεχνολογία της Suzuki.

image

Κομψότητα και δυναμισμός που συναρπάζουν

Η εντελώς νέα αισθητική προσέγγιση στο Suzuki S-Cross έχει αποφέρει ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα, που αποπνέει το δυναμισμό ενός full size SUV. Ταυτόχρονα, δεκάδες στιλιστικές λεπτομέρειες, όπως η χρωμιωμένη λωρίδα που συνδέει τα led φώτα ημέρας εμπρός, η μεγάλη μάσκα, τα επιμηκυμένα φωτιστικά σώματα και οι τολμηρές γραμμές που διατρέχουν το αμάξωμα, συνθέτουν ένα αποτέλεσμα με διαχρονική καλαισθησία και ισχυρή προσωπικότητα.

Suzuki S-Cross 2022

Αντίστοιχα, η σχεδίαση του εσωτερικού εστιάζει στην πρακτικότητα, την εργονομία, την ευρυχωρία και την άνεση. Είναι εντυπωσιακό πως σε ένα συμπαγές αμάξωμα, πέντε ενήλικες επιβάτες, 430 λίτρα αποσκευών και δεκάδες χρηστικά αντικείμενα βρίσκουν άμεσα και εύκολα τη θέση τους.

image

Υβριδική υπεροχή

Ο τετρακύλινδρος κινητήρας 1.4 λίτρων Boosterjet Hybrid 48V turbo του νέου Suzuki S-Cross συνδυάζεται με την πρωτοποριακή υβριδική τεχνολογία 48V για ακόμα καλύτερες επιδόσεις, αξιοπιστία και αποδοτικότητα, με μειωμένη κατανάλωση και ελάχιστους ρύπους.

Το τετρακύλινδρο σύνολο χρησιμοποιεί τεχνολογία αιχμής, όπως άμεσο ψεκασμό, μεταβλητό χρονισμό βαλβίδων εισαγωγής και σύστημα ανακύκλωσης καυσαερίων, με αποτέλεσμα να αποδίδει υψηλή ισχύ 129 ίππων και μεγάλη ροπή 235 Nm από τις μόλις 2.000 σ.α.λ. Είτε με το ακριβές και ταχύτατο στη λειτουργία χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων είτε με το αυτόματο, εξασφαλίζει άμεσες επιταχύνσεις για ασφαλείς προσπεράσεις και υψηλή μέγιστη ταχύτητα για άνετα, ξεκούραστα και ασφαλή ταξίδια υπό πλήρες φορτίο.

Suzuki S-Cross 2022

Παρά την υψηλή ισχύ, η μέση κατανάλωση σύμφωνα με το πρότυπο WLTP δεν ξεπερνά τα 5,3 λίτρα/100 χλμ., με αποτέλεσμα τα έξοδα χρήσης να παραμένουν εξαιρετικά χαμηλά. Η υποβοήθηση του κινητήρα βενζίνης από τον ηλεκτρικό κινητήρα στις εκκινήσεις αλλά και κάθε φορά που απαιτείται η μέγιστη ισχύς, αποφέρει εξαιρετικά χαρακτηριστικά λειτουργίας με πολύ χαμηλή κατανάλωση, χωρίς ο οδηγός να απασχολείται για εξωτερική φόρτιση του υβριδικού συστήματος.

Οι μπαταρίες του υβριδικού συστήματος αποθηκεύουν την ενέργεια που παράγεται κατά το φρενάρισμα ή το ρολάρισμα του αυτοκινήτου και την αποδίδουν υπό τη μορφή ρεύματος στον ηλεκτρικό κινητήρα, όταν είναι απαραίτητο.

image

Τετρακίνητη ανωτερότητα

Το νέο Suzuki S-Cross είναι από τα ελάχιστα μοντέλα της κατηγορίας του που προσφέρεται τόσο σε εκδόσεις με κίνηση στους εμπρός, όσο και σε όλους τους τροχούς, είτε με το χειροκίνητο είτε με το αυτόματο κιβώτιο 6 σχέσεων. Προϊόν τεράστιας τεχνογνωσίας και εξειδίκευσης της Suzuki, το σύστημα μετάδοσης σε όλους τους τροχούς AllGrip Select εξασφαλίζει τη βέλτιστη πρόσφυση σε κάθε ολισθηρό οδόστρωμα και μεγάλες δυνατότητες εκτός δρόμου.

Suzuki S-Cross 2022

Ο οδηγός έχει τη δυνατότητα να επιλέξει τις λειτουργίες Auto, Sport, Snow και Lock μέσω ενός περιστροφικού διακόπτη, ανάλογα με τις συνθήκες που επικρατούν στο δρόμο και το AllGrip Select αναλαμβάνει να εξασφαλίσει πάντα το ιδανικό κράτημα. Ταυτόχρονα, το νέο Suzuki S-Cross, είτε με το σύστημα μετάδοσης AllGrip Select είτε με κίνηση μόνο στους εμπρός τροχούς, έχει απόσταση από το έδαφος 175 χιλ., με αποτέλεσμα να μην θέτει φραγμούς σε κάθε απαίτηση του οδηγού του, τόσο σε ασφάλτινες όσο και σε χωμάτινες διαδρομές.

image

Προηγμένη ασφάλεια και συνδεσιμότητα

Με επτά αερόσακους, προηγμένη δομή αμαξώματος και μια πληρέστατη σουίτα ψηφιακών συστημάτων υποβοήθησης της οδήγησης, το νέο Suzuki S-Cross δείχνει το δρόμο της κορυφαίας ασφάλειας στην κατηγορία του.

Από τη βασική του έκδοση ακόμα, το Suzuki Safety Support περιλαμβάνει προηγμένες δυνατότητες όπως Dual Sensor Brake Support, Σύστημα προειδοποίησης & αποφυγής αλλαγής λωρίδας κυκλοφορίας, σύστημα προειδοποίησης εκτροπής αυτοκινήτου, σύστημα αναγνώρισης πινακίδων κυκλοφορίας, E-call, hill hold control, adaptive cruise control, περιοριστή ταχύτητας και κάμερα οπισθοπορείας.

Suzuki S-Cross 2022

Ανάλογα με την έκδοση, ο εξοπλισμός μπορεί επίσης να περιλαμβάνει κάμερα 360°, adaptive cruise control με Stop & Go (6AT), σύστημα αναγνώρισης τυφλού σημείου, σύστημα οπίσθιας διασταυρούμενης κυκλοφορίας και αισθητήρες παρκαρίσματος (εμπρός / πίσω).

Το σύστημα πολυμέσων του νέου Suzuki S-Cross περιλαμβάνει κάθε σύγχρονη δυνατότητα ενσωμάτωσης smartphone και αποτελεί το κέντρο χειρισμού όλων των προηγμένων λειτουργιών επικοινωνίας και ψυχαγωγίας, μέσω μιας μεγάλης ψηφιακής οθόνης αφής 7 ή 9 ιντσών (ανάλογα με την έκδοση εξοπλισμού), η οποία προσφέρει εξαιρετική ευκρίνεια, εύχρηστο interface και άμεση απόκριση στις εντολές του χρήστη.

image

Cross the Line

Η οδήγηση χωρίς όρια είναι μοναδικά απολαυστική και απελευθερωτική. Το νέο Suzuki S-Cross χρησιμοποιεί την τεχνολογία ακριβώς για να εξασφαλίσει σε κάθε οδηγό την υπέρβαση των συνηθισμένων συμβιβασμών. Μεγάλοι χώροι, μεταβλητό εσωτερικό, κορυφαία ασφάλεια, προσεγμένη πρακτικότητα, μελετημένη εργονομία, δυναμικές επιδόσεις και οικονομία, συνθέτουν το ιδανικό SUV που δεν γνωρίζει όρια. Το νέο Suzuki S-Cross είναι τόσο συμπαγές για να ταιριάζει εύκολα σε κάθε πόλη, αλλά ταυτόχρονα τόσο άνετο, για να μπορεί να εξυπηρετήσει κάθε τρόπο ζωής.

Suzuki S-Cross 2022

Χάρη στη νέα του σχεδίαση ξεχωρίζει με το επιβλητικό και κομψό παρουσιαστικό του, ενώ τα προηγμένα μηχανικά μέρη και η υβριδική τεχνολογία εξασφαλίζουν το μέγιστο της απόδοσης -και της αποδοτικότητας.

Διαθέσιμο σε εκδόσεις με χειροκίνητο ή αυτόματο κιβώτιο, κίνηση στους εμπρός ή σε όλους τους τροχούς και σε τρία, πλούσια επίπεδα εξοπλισμού (GL, GL+ και GLX), δίνει στο δυνητικό αγοραστή του την απόλυτη ελευθερία επιλογής. Χωρίς καμία έκπτωση στην ασφάλεια, που είναι αδιαπραγμάτευτη και κορυφαία από τη βασική έκδοση.

Μελετημένο σε κάθε λεπτομέρεια για να αποτελεί πρότυπο στην κατηγορία των SUV, το νέο Suzuki S-Cross επαναπροσδιορίζει τα δεδομένα και σε επίπεδο κόστους, καθώς με τιμή που ξεκινά από τις 20.670 ευρώ και 5 χρόνια εγγύηση, αντιμετωπίζει από θέση ισχύος τον ανταγωνισμό.