Ράλι Ακρόπολις 2021: Ομάδες - Οδηγοί WRC

Ράλι Ακρόπολις 2021: Ομάδες - Οδηγοί WRC

Στο WRC συμμετέχουν οι Hyundai, Toyota και M-Sport Ford με αυτοκίνητα Rally1. Η μάχη για το πρωτάθλημα είναι ανάμεσα στους δύο πρώτους κατασκευαστές, με την κορεατική εταιρεία να είναι η πρωταθλήτρια ομάδων και η ιαπωνική πρωταθλήτρια οδηγών.

Ας δούμε όμως αναλυτικά τις κορυφαίες συμμετοχές, που θα αγωνιστούν στο ΕΚΟ Ράλι Ακρόπολις και θα έχουμε την ευκαιρία μετά από πολλά χρόνια να δούμε ζωντανά, από 9-12 Σεπτεμβρίου 2021.

Hyundai Motorsport

Hyundai i20N WRC

H ομάδα με έδρα τη Γερμανία παρατάσσει 4 Rally1 στο Ράλι Ακρόπολις, συμπεριλαμβανομένων όλων των σουπερστάρ της. Το #8 Hyundai i20 Coupe WRC θα το οδηγεί ο πρωταθλητής του 2019, Οτ Τάνακ, με συνοδηγό τον Μάρτιν Γιαρβεόχα.

Ott Tanak

Ο Εσθονός βρίσκεται στην 5η θέση της βαθμολογίας με 87 βαθμούς σε μια δύσκολη χρονιά με προβλήματα και εξόδους. Στο 2021 το πλήρωμα μετρά μία νίκη στο Ράλι Φινλανδίας.

Ο Τιερί Νεβίλ με συνοδηγό τον Μάρτιν Βινταέχε οδηγούν το #11 i20 και με 124 βαθμούς βρίσκονται στη 2η θέση της βαθμολογίας.

Thierry Neuville

Έχοντας επίσης μία νίκη στο 2021 στον προηγούμενο αγώνα στο Βέλγιο, έρχονται στο Ακρόπολις με ανεβασμένη ψυχολογία.

Η τρίτη συμμετοχή της ομάδας στο Ράλι Ακρόπολις είναι των Ντάνι Σόρντο και Μπόρχα Ροζάδα.

Dani Sordo

Το πλήρωμα του #6 Hyundai i20 δεν συμμετέχει σε όλους τους αγώνες, όμως στα τέσσερα Ράλι που έχουν συμμετάσχει έως τώρα έχουν συγκεντρώσει 31 βαθμούς με καλύτερο αποτέλεσμα η 2η θέση στο Ράλι Πορτογαλίας.

Το τέταρτο Hyundai i20 WRC θα το οδηγήσει ο Πιέρ-Λουί Λουμπέ, με συνοδηγό τον Φλόριαν Χατ-Λαμπουρντέτ αγωνίζονται για την ομάδα Hyundai 2C Competition και φορούν τον αριθμό #7. Στο πρωτάθλημα έχουν αγωνιστεί σε 5 Ράλι, με μοναδικό τερματισμό η 7η θέση στο Ράλι Εσθονίας.

Pierre Louis Loubet

Toyota Gazoo Racing

Η ιαπωνική φίρμα θα αγωνιστεί στο Ράλι Ακρόπολις με 4 Yaris WRC. Έχοντας την πρωτοπορία στο πρωτάθλημα, η Toyota θέλει μια δυναμική εμφάνιση ώστε να αυξήσει τη διαφορά σε πρωτάθλημα οδηγών και κατασκευαστών.

Ο πρωταθλητής Σεμπαστιέν Οζιέ με συνοδηγό τον Ζουλιέν Ινγκρασιά θα διεκδικήσουν τη νίκη με το #1 Yaris.

Ogier

Στη βαθμολογία έχουν προβάδισμα 38 βαθμών και έως τώρα στο 2021 έχουν κατακτήσει 4 νίκες, τις περισσότερες από κάθε άλλο οδηγό.

Ο ανταγωνισμός θα είναι έντονος, καθώς οι Έλφιν Έβανς και Σκότ Μάρτιν θέλουν να πάρουν τη δεύτερη νίκη τους φέτος με το #2 Yaris έπειτα από το θρίαμβο στο Ράλι Πορτογαλίας.

Evans

Στη βαθμολογία ισοβαθμούν με τον Τιερί Νεβίλ για τη 2η θέση και με 4 αγώνες να απομένουν στο 2021 θέλουν να μπουν για τα καλά στη μάχη του Τίτλου.

Το τρίτο Yaris WRC θα οδηγήσει ο Φινλανδός Κάλε Ροβάνπερα, ο οποίος μαζί με τον συνοδηγό του Γιόλτε Χάλτουνεν κατέκτησαν τη νίκη στο Ράλι Εσθονίας και φιγουράρουν στην 4η θέση της βαθμολογίας με 99 βαθμούς.

Kalle Rovanpera

Τελευταία συμμετοχή της Toyota αποτελεί ο Ιάπωνας Τακαμότο Κατσούτα με συνοδηγό τον Κίτον Ουίλιαμς. Το πλήρωμα του #18 μετρά ως καλύτερο τερματισμό φέτος τη 2η θέση στο Ράλι Σαφάρι-Κένυα και στη βαθμολογία βρίσκονται στην 6η θέση με 66 βαθμούς.

Katsuta

M-Sport Ford

H ιδιωτική ομάδα του πρωταθλήματος θα αγωνιστεί στον εθνικό μας αγώνα με 3 Fiesta WRC. Τα αποτελέσματα στο 2021 δεν είναι τα αναμενόμενα, όμως η ομάδα, έχοντας και περισσότερη εργοστασιακή υποστήριξη από τη Ford θα μπει στην υβριδική εποχή του WRC με το νέο Puma.

O Γκας Γκρίνσμιθ με το #44 Fiesta και συνοδηγό τον Κρις Πάτερσον θα ηγηθεί της M-Sport στο Ράλι Ακρόπολις, όντας ο οδηγός με την υψηλότερη θέση στο πρωτάθλημα.

Gus Greensmith

Το καλύτερο του αποτέλεσμα όμως είναι η 4η θέση στο Ράλι Σαφάρι-Κένυα.

Ο Αντριέν Φουρμό θα αποτελέσει τον δεύτερο οδηγό της ομάδας στον Εθνικό μας αγώνα.

Fourmaux

Μαζί με τον Ρενό Ζαμούλ για συνοδηγό θα ψάξουν το καλύτερο αποτέλεσμά τους στο 2021. Έως τώρα έχουν μόλις μια 5η θέση στο Ράλι Σαφάρι-Κένυα, ενώ στη βαθμολογία βρίσκονται στη 10η θέση με 30 βαθμούς.

Τελευταία συμμετοχή της M-Sport θα αποτελέσει ο δικός μας Ιορδάνης Σερδερίδης. Με συνοδηγό τον Φρεντ Μικλοτέ θα οδηγήσουν το #9 Ford Fiesta WRC κάνοντας το ντεμπούτο τους στο φετινό πρωτάθλημα.