Daytona 310 T1/T2: Η adventure πλευρά της ζωής

Daytona 310 T1/T2: Η adventure πλευρά της ζωής

Gazzetta team

Τα πολύ επιτυχημένα μοντέλα 310T1 και 310T2 της Daytona έχουν κατακτήσει την αγορά της Ελλάδας χάρη στα πολύ δυναμικά χαρακτηριστικά τους. Πρόκειται για μοτοσικλέτες με όμορφο σχεδιασμό, πρακτικές, οικονομικές και με σύγχρονο εξοπλισμό οι οποίες για το 2021 έρχονται με σημαντικές αναβαθμίσεις, που τις διατηρούν ανάμεσα στις κορυφαίες προτάσεις της κατηγορίας τους.


Αισθητικά τα νέα 310 παραμένουν αιχμηρά, αρκετά σπορ, πιο σοβαρά και ποιοτικά. Η Zontes έχει καταφέρει να πετύχει έναν σχεδιασμό που να χαρίζει ξεχωριστή προσωπικότητα στη μοτοσικλέτα της, την οποία δύσκολα μπερδεύεις με κάποια άλλη. Για το 2021 στην έκδοση T1 η σημαντικότερη διαφορά είναι στο ψαλίδι το οποίο πλέον είναι μονόμπρατσο αφήνοντας την υπέροχη ζάντα πίσω σε κοινή θέα. Από την άλλη, το T2 μπορείς να το ξεχωρίσεις εύκολα καθώς οι τροχοί του είναι μεγαλύτεροι και ακτινωτοί. Η εμπρός ζάντα είναι 19 ιντσών και η πίσω 17 ιντσών με τα ελαστικά να είναι tubeless με δυνατότητα κίνησης και εκτός δρόμου.



Στον κινητήρα οι δύο εκδόσεις δανείζονται το ίδιο μηχανικό σύνολο. Ο μονοκύλινδρος, υγρόψυκτος κινητήρας των 312 κ.εκ. αποδίδει 35,4 ίππους στις 9.500 σ.α.λ. και 30Nm ροπής στις 7.500 σ.α.λ. Ο ψεκασμός της Bosch είναι ικανοποιητικός στην απόδοση και εξαιρετικός στην απόκριση, ενώ βοηθάει πολύ και στην οικονομία καυσίμου. Βασικό χαρακτηριστικό της λειτουργίας του κινητήρα είναι η γραμμικότητα και η διάρκειά του, ενώ το 6τάχυτο μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων είναι μαλακό σε αίσθηση, με μεγάλη αντοχή στις συνεχείς αλλαγές ταχυτήτων.



Η καθημερινή επαφή με τα T1/T2 είναι απολαυστική. Κυρίως λόγω της ευκολίας που προσφέρουν στην οδήγηση και της απροβλημάτιστης συμπεριφοράς τους. Τόσο με το T1 όσο και με το Τ2 θα περάσεις τον περισσότερο χρόνο σου στην πόλη και εκεί είναι που διαπρέπουν. Το πακέτο πλαίσιο - αναρτήσεις συνεργάζονται πολύ καλά προσφέροντας άνεση και καλή ισορροπία, ενώ η ευελιξία και η σταθερότητα είναι σε υψηλά επίπεδα. Το ρεζερβουάρ καυσίμου και στις δύο εκδόσεις έχει μεγάλη χωρητικότητα, 19 λίτρα.

Οι αναρτήσεις, με ανεστραμμένο πιρούνι των 37mm εμπρός και μονό αμορτισέρ πίσω, λειτουργούν αξιοπρεπέστατα. Το σύνολο προσφέρει ευχάριστη ευελιξία με τις αλλαγές κατεύθυνσης να γίνονται αστραπιαία, ενώ δίνουν και ικανοποιητική πληροφόρηση στον αναβάτη, ιδιαίτερα το πίσω μέρος, χάρη στο ενισχυμένο αλουμινένιο ψαλίδι τόσο στη μονόμπρατση εκδοσή του T1 όσο και στο "industrial" του T2. Τα φρένα είναι κοινά και στα δύο μοντέλα με δίσκο 300mm εμπρός και 230mm πίσω με σύστημα ABS της Bosch 9.1M.



Εκεί που το 310 διαπρέπει σε υπερθετικό βαθμό είναι ο εξοπλισμός του. Και στα δύο μοντέλα βρίσκουμε σύγχρονες λύσεις τις οποίες συναντάμε συνήθως σε μοντέλα πολύ πιο ακριβά όπως δύο χαρτογραφήσεις στον κινητήρα, ηλεκτρικά ρυθμιζόμενη ζελατίνα, εκκίνηση χωρίς κλειδί (Keyless System), LED φωτιστικά σώματα, προστατευτικά κάγκελα και ηλεκτρικό άνοιγμα της τάπας καυσίμου. Τα χειριστήρια διαθέτουν κρυφό φωτισμό, οι μανέτες είναι ρυθμιζόμενες, ενώ και στα δύο μοντέλα συναντάμε μεγάλη ψηφιακή, έγχρωμη οθόνη TFT στα όργανα και θύρα USB για φόρτιση του smartphone.



Τα Daytona by Zontes 310T1 και 310Τ2 για το 2021 εμφανίζονται πιο ώριμα από ποτέ. Οι δύο μοτοσικλέτες προσφέρουν ένα πακέτο όμορφου σχεδιασμού, με ζηλευτό εξοπλισμό και μια λάμψη η οποία δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητη. Ο συνδυασμός οικονομίας και πρακτικότητας χωρίς κανέναν συμβιβασμό στην εμφάνιση και το δυναμισμό κάνουν τα 310Τ το απόλυτο δίκυκλο για τις καθημερινές σου μετακινήσεις. Η τιμή των 310 T1 και 310 Τ2 είναι στα 4.495€ και μπορείτε να τα προμηθευτείτε άμεσα και με 4 χρόνια εγγύηση από το ευρύτατο το δίκτυο συνεργατών της Γκοργκόλης Α.Ε. σε όλη την Ελλάδα.