Ο Μικ Σουμάχερ... δεν είναι ο γιος του Μίχαελ Σουμάχερ

Ο Μικ Σουμάχερ... δεν είναι ο γιος του Μίχαελ Σουμάχερ

Gazzetta team

Έτος 2000. Ένα κατάξανθο αγοράκι, ηλικίας μόλις ενός έτους, με μπλε μεγάλα μάτια, ένα τζιν μπουφανάκι και ένα μπλε φουλάρι στους ώμους του θρύλου της Formula 1 Μίχαελ Σουμάχερ.

bwin - Έτσι είναι το παιχνίδι σήμερα, με ενισχυμένες αποδόσεις, κορυφαίο live και χιλιάδες στοιχηματικές επιλογές |21+

Ο μπαμπάς του τον είχε πάρει μαζί του σε αγώνες καρτ, εκεί όπου ξεκινούν την καριέρα τους (σχεδόν) όλοι οι οδηγοί της Formula 1.

Ο Μικ, για πρώτη φορά... προσπαθεί να πιάσει το τιμόνι.

Τον βοηθά κι ο μπαμπάς του ενώ ο ίδιος κοιτάζει με απορία το φακό, τον οποίο φυσικά μαγνητίζει ο επτά φορές παγκόσμιος πρωταθλητής.

image

Είδωλο

Πριν αρχίσεις να διαβάζεις για το πως ο γιος του Μίχαελ Σουμάχερ έφτασε στο σημείο να οδηγεί για τη Formula 1 - όχι επειδή τον λένε Σουμάχερ - θα πρέπει να ξέρεις ότι αυτό το παιδί έχει ως μέντορα τον Σεμπάστιαν Φέτελ.

Ο Γερμανός παγκόσμιος πρωταθλητής που σάρωνε με την Red Bull δεν έχει καταφέρει να έχει τις ίδιες επιτυχίες με τη Ferrari.

Το 2013, όταν ο Μίχαελ καθηλώθηκε στο κρεβάτι ύστερα από το ατύχημα στις γαλλικές Άλπεις, έχοντας μαζί του τον Μικ, λίγο πριν τα 44α του γενέθλια. Το αγαπημένο του Μεριμπέλ έγινε το σημείο του... εφιάλτη για την οικογένεια.

Ο Μικ ήξερε πια ότι ο άνθρωπος που λατρεύει και θαυμάζει όλος ο πλανήτης δεν θα μπορούσε να τον καθοδηγήσει. Γι' αυτό και έπρεπε να τραβήξει το δικό του δρόμο. Μέχρι που άλλαξε και το όνομά του. Θα διαβάσεις πιο κάτω γι' αυτό.

Ο Σεμπάστιαν Φέτελ, λοιπόν, μέσα από το Μικ επιστρέφει στο Μίχαελ όσα τού έμαθε.

H πρωτοποριακή πλατφόρμα της bwin σε περιμένει με νέες λειτουργίες! |21+

Εχω τεράστιο σεβασμό γι' αυτόν», είπε ο Μικ αναφερόμενος στον Φέτελ και εξήγησε:

«Συζητάμε αρκετά για το μηχανοκίνητο αθλητισμό. Προσπαθώ να πάρω συμβουλές απ' αυτόν και να τις κάνω πράξη. Είναι στο σπορ πολλά περισσότερα χρόνια από μένα, οπότε κάθε συζήτηση που έχουμε με' βοηθάει.

Πιστεύω ότι αυτό που ήταν ο μπαμπάς μου για τον Σεμπάστιαν, είναι αυτός για μένα: κάποιος με τον οποίο είμαι κοντά, κάποιος με τον οποίο μπορώ να μιλάω για το σπορ».

image

Με το επώνυμο της μαμάς...

Λόγω της τεράστιας προβολής που είχε το όνομα «Σουμάχερ», ο μικρός άρχισε την καριέρα του στο μηχανοκίνητο αθλητισμό, στα 8 του χρόνια χρησιμοποιώντας το επίθετο της μητέρας του «Μπετς».

Ήθελε να αποφεύγει τις κάμερες και φυσικά οι γονείς έπρεπε να τον προστατεύσουν από την υπερέκθεση.

Σ' ένα άρθρο του για την Under Armour, ο ίδιος έγραψε:

«Είχα χρησιμοποιήσει διαφορετικά ονόματα για να αγωνίζομαι με... κάλυψη, ήθελα να βελτιωθώ χωρίς να είμαι πολύ γνωστός ως ο "γιος του πατέρα μου". Αλλά, ειλικρινά, δεν αισθάνομαι καμία πίεση να συνεχίσω το όνομα της οικογένειας ή να κάνω ακριβώς αυτό που ο πατέρας έκανε. Το μεγαλύτερο μέρος του άγχους προέρχεται από αυτό που βάζω εγώ στον εαυτό μου, σκεπτόμενος τι έκανα λάθος και πώς μπορώ να βελτιωθώ».

Αργότερα ο ίδιος είπε για εκείνη την επιλογή του:

«Προσπαθήσαμε να το κρατήσουμε με την όσο γίνεται λιγότερη προσοχή. Προσπαθώντας να έχω όσο περισσότερη ελευθερία γινόταν μου έδωσε την ευκαιρία να εξελιχθώ μόνος μου και να καταλάβω πως είναι να είσαι ένα κανονικό παιδί, ένα κανονικό παιδί που τρέχει σε αγώνες».

Στα καρτ, το 2011 και το 2012 οδήγησε για την KF3 παίρνοντας την 9η και 7η θέση αντίστοιχα. Στο Euro Wintercup ήταν 3ος . Το 2013 τερματίζει και πάλι 3ος στο German Junior Kart Championship. To 2014 τρέχει με το όνομα «Μικ Τζούνιορ» ξεκινώντας την καριέρα του σε διεθνή και εθνικά πρωταθλήματα, καταλαμβάνοντας μάλιστα τη 2η θέση στο Γερμανικό Παιδικό Πρωτάθλημα Καρτ.

image

Σουμάχερ όνομα και πράγμα

Ο μικρός άρχισε να μεγαλώνει και φυσικά να εξελίσσει το ταλέντο του στην αγωνιστική οδήγηση.

Στα τέλη του 2014 ολοκληρώνει τα τεστ για την Jenzer Motorspot στη Formula 4 και το 2015 ξεκίνησε μαθήματα στη Formula για πρώτη φορά, αγωνιζόμενος για την Van Amersfoort Racing στην ADAC Formula 4, χρησιμοποιώντας για πρώτη φορά το «βαρύ» όνομα Σουμάχερ. Παρέμεινε στην ADAC Formula 4 αλλά άλλαξε στη συνέχεια μεταπήδησε στην Prema Powerteam, μια ομάδα γνωστή για τους στενούς δεσμούς της με την Ferrari Driver Academy. Μπήκε επίσης στο Ιταλικό Πρωτάθλημα F4 και τερμάτισε δεύτερος στα δύο πρωταθλήματα των Joey Mawson και Marcos Siebert.

Στη Formula 3 γίνεται πρωταθλητής. Το 2017 με την Prema Powerteam βγαίνει 12ος έχοντας μόλις ένα βάθρο, παίρνοντας την 3η θέση στη Μόντσα.

Την επόμενη σεζόν κάνει το... μπαμ! Ύστερα από ένα απογοητευτικό ξεκίνημα, παίρνοντας, στον 6ο αγώνα της χρονιάς ανεβαίνει για πρώτη φορά μέσα στη σεζόν στο βάθρο, βγαίνοντας 3ος στην Ουγγαρία. Στην Ισπανία πανηγυρίζει την πρώτη του νίκη και με 8 νίκες μέσα στο πρωτάθλημα... καρφώνεται στην κορυφή με 365 βαθμούς.

Στη Formula 2, επίσης, τρέχει για δύο χρονιές με την ίδια ομάδα. Την πρώτη με 53 βαθμούς βγαίνει 12ος και φέτος είναι στην 1η θέση έχοντας 205 βαθμούς.

A! Φυσικά, θα πρέπει να σου πούμε ότι ο οδηγός που γεννήθηκε στο Vufflens-le-Chateau της Ελβετίας, υπέγραψε με την FDA (Ακαδημία Πιλότων της Ferrari) στις 19 Ιανουαρίου του 2019. Ένας Schumacher ξανά στην ομάδα που έφερνε το κόκκινο μονοθέσιο στην πρώτη θέση και (σχεδόν πάντα) μόνο σ' αυτήν.

Πως αντιμετωπίζει πλέον τη διασημότητα;

«Ερχόμενος στη formula, ξέραμε ότι θα έχει περισσότερη προσοχή από τα media. Ήθελα να αγωνιστώ με το πλήρες όνομά μου και είμαι περήφανος που το έχω στο μονοθέσιό μου, είμαι περήφανος που το έχω στη φόρμα μου. Τα media πάντα είναι γύρω μου λίγο περισσότερο από τους άλλους, αλλά πάντα μας σέβονται, με την άποψη ότι αν ζητήσω την ιδιωτικότητά μου, τότε εκείνοι μου τη δίνουν και είμαι ευγνώμον γι' αυτό».

image

Για τον Μίχαελ...

Ακόμη δεν έχει κάτσει η σκόνη της ανακοίνωσης της Haas ότι ο Μικ Σουμάχερ θα είναι ο ένας από τους δύο πιλότους της για την επόμενη σεζόν.

Η πρώτη του εμπειρία, όμως, με μονοθέσιο επιπέδου Formula 1 δεν είναι αυτή.

Τον Σεπτέμβριο του 2020, η Ferrari, παραμονές του Grand Prix της Τοσκάνης γιορτάζει τους 1.000 αγώνες δίνοντας στον Μικ τη δυνατότητα να... γευτεί τη δύναμη της F2004 στο Μουτζέλο. Ο ατμοσφαιρικός κινητήρας V10 ήχησε ξανά και στη Scuderia ξύπνησαν μνήμες από το 2004, όταν κι η ομάδα με το αλογάκι κάλπασε προς το τελευταίο της - από τότε μέχρι σήμερα - πρωτάθλημα.

Η τριβή του με τη Formula 1 θα γίνει πιο έντονη τον Οκτώβριο του 2020. Τότε η Αlfa Romeo θα του δώσει την ευκαιρία να τρέξει για πρώτη φορά στο κορυφαίο επίπεδο. Μπορεί να μην ήταν σε αγώνα, αλλά στην πίστα του Nürburgring, ο Μικ Σουμάχερ έτρεξε στα πρώτα του ελεύθερα δοκιμαστικά , μπαίνοντας στο κόκπιτ της C39. Βέβαια είχε ήδη κάνει δοκιμές με το μονοθέσιο κι έτσι στην πατρίδα του έκανε και το επίσημο ντεμπούτο του.

Πλέον, η Haas θα είναι το επόμενο σπίτι του με τον ίδιο να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο.

Πριν από την ανακοίνωση του ονόματός του από την Haas, στις αρχές του έτους ο Μικ Σουμάχερ είχε δηλώσει:

«Νομίζω ότι αυτή είναι η 5η σεζόν μου με την ομάδα, είμαι περισσότερο από οποιοδήποτε άλλον junior oδηγό στην πίστα. Αυτό σημαίνει ότι έχω μεγάλη εμπιστοσύνη στην ομάδα κι εκείνοι μεγάλη εμπιστοσύνη σε έμένα. Αυτό πιστεύω ότι είναι το πιο σημαντικό σ' αυτό το σπορ.

Προσπαθούμε να μεγαλώνουμε μαζί και η Prema έχει κάνει καταπληκτική δουλειά. Δεν λέω ότι είμαι έτοιμος ακόμα 100% για τη Formula 1 αλλά λέω ότι είμαι αρκετά κοντά».

Λίγους μήνες μετά είναι μέσα σ' αυτήν. Και για να τα καταφέρει έπρεπε να... κερδίσει τους άλλους δύο juniors της Ferrari Ilott και Shwartzman. Και οι τρεις βρέθηκαν αντιμέτωποι μέσα στη χρονιά στο πρωτάθλημα της Formula 2 κι όλα τα μάτια ήταν στραμμένα πάνω τους.

Haas και Alfa Romeo ήταν οι δύο ομάδες που... έπαιζαν. Τελικά, η δεύτερη ανακοίνωσε το δίδυμο Ράικονεν - Τζιοβινάτσι για του χρόνου. Η Haas δεν έχασε την ευκαιρία και τον απέκτησε.

«Ο στόχος μου είναι να είμαι στην κορυφή και να παλεύω γι' αυτό έχοντας απέναντί μου τους κορυφαίους», έχει πει ο ίδιος. Πλέον, έχει μπροστά του το χώρο για να γίνει ο Μικ Σουμάχερ, κάνοντας περήφανο τον Μίχαελ για τον Μικ. Όχι για τον Σουμάχερ.

Στη bwin κάνεις παιχνίδι με χιλιάδες ειδικά στοιχήματα, ενισχυμένες αποδόσεις και αξεπέραστο live. |21+