Άνεση με ασφάλεια 5 αστέρων

Άνεση με ασφάλεια 5 αστέρων

Gazzetta team

Το χαλαρωτικό εσωτερικό του ολοκαίνουριου Renault Clio εξασφαλίζει μια σπάνια αίσθηση άνεσης και ηρεμίας, συνδυασμένων με τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια στην κατηγορία. Το εντυπωσιακό σύστημα multimedia EASY LINK με οθόνη αφής υψηλής ανάλυσης έως 9,3’’ ενσωματώνει λειτουργίες Android Auto ή Apple Carplay και δίνει τη δυνατότητα χειρισμού smartphone μέσω φωνητικών εντολών. Ταυτόχρονα προσφέρει live ενημέρωση για την κίνηση στο δρόμο καθώς και για τις τιμές των πρατηρίων καυσίμων στη διαδρομή, μέσω της Google και αυτόματες ενημερώσεις του συστήματος infotainment δωρεάν για 3 έτη. Προαιρετικά διατίθεται και η δυνατότητα ασύρματης φόρτισης smartphone.

Συστήματα που διευκολύνουν σημαντικά τον οδηγό, όπως η κάμερα 360°, το σύστημα Easy Park Assist για πανεύκολη στάθμευση και ο αυτόματος κλιματισμός, είναι επίσης διαθέσιμα, μαζί με πολλές, άλλες ηλεκτρικές ευκολίες. Παράλληλα το νέο Clio διατίθεται με το σύστημα παραμετροποίησης των οδηγικών χαρακτηριστικών Multi-Sense, που είναι προσβάσιμο μέσα από το σύστημα infotainment και ρυθμίζει το χαρακτήρα του νέο Clio σε Eco, Sport και My Sense modes.

Αποδεδειγμένα, με την κορυφαία διάκριση των 5 αστέρων από τον ανεξάρτητο φορέα αξιολόγησης EuroNCAP, το νέο Renault Clio είναι από τα ασφαλέστερα αυτοκίνητα στον κόσμο, ανεξαρτήτως κατηγορίας και το 22ο κατά σειρά μοντέλο του Groupe Renault, που πετυχαίνει αυτό το αποτέλεσμα. Το νέο Renault Clio είναι εφοδιασμένο, από τη βασική του έκδοση με προηγμένα συστήματα υποβοήθησης της οδήγησης, όπως το σύστημα πέδησης έκτακτης ανάγκης με λειτουργία αναγνώρισης πεζών και δικυκλιστών, το σύστημα αναγνώρισης πινακίδων κυκλοφορίας και ειδοποίησης υπέρβασης του ορίου ταχύτητας, το σύστημα υποβοήθησης διατήρησης λωρίδας και προειδοποίησης αλλαγής λωρίδας κυκλοφορίας και τα συστήματα διατήρησης σταθερής ταχύτητας με περιοριστή μέγιστης ταχύτητας.

Παράλληλα διατίθεται το σύστημα έλεγχου τυφλών σημείων, αλλά και το σύστημα υποβοήθησης οδήγησης σε αυτοκινητόδρομο και σε συνθήκες αυξημένης κυκλοφορίας, που επιτρέπει στο νέο Clio επίπεδο 2 αυτόνομης οδήγησης.

Tο νέο Renault Clio είναι από τα ασφαλέστερα αυτοκίνητα στον κόσμο