Kingbet Robot icon
native-img-ad
native-img-ad
native-img-ad

10.07.20|02:18

Δημήτρης Λιαργκόβας Δημήτρης Λιαργκόβας

Ο ένας τη φτιάχνει, ο άλλος τη ρημάζει

ο-ένας-τη-φτιάχνει-ο-άλλος-τη-ρημάζει-12319

Καλημέρα. Καλά μας πήγε μεσοβδόμαδα αφού η επιλογή του G/G επαληθεύτηκε τόσο στο Θέλτα – Ατλέτικο Μαδρίτης (1-1), όσο και στο ντέρμπι Μίλαν – Γιουβέντους (4-2, διπλή χαρά εδώ ή μάλλον τετραπλή!), με τη δυάδα να δίνει απόδοση 4.30 και να προσφέρει ένα ωραιότατο χαρτζιλίκι. Πέμπτη «στροφή» μετά την επανεκκίνηση στη Serie B, 33η στο σύνολο, τέταρτο «ραντεβού» μας Παρασκευή, η οποία έχει καθιερωθεί στην μετά καραντίνας περίοδο ως η ημέρα της Β’ Ιταλίας. Δέκα αναμετρήσεις περιλαμβάνει το σημερινό πρόγραμμα, εκ των οποίων οι εννέα με κοινή ώρα έναρξης στις 22:00. Ας δούμε τα προγνωστικά Β Ιταλίας.

*Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις

Προγνωστικά Β Ιταλίας

Είπαμε εννέα ματς στις 22:00 διότι η αυλαία της αγωνιστικής ανοίγει στις 19:45 στο Καστελαμάρε ντι Στάμπια, εκεί όπου η Γιούβε Στάμπια φιλοξενεί τη Βίρτους Εντέλα σε έναν αγώνα «ζωής ή θανάτου» για την ίδια. Το κλαμπ της Καμπανίας μετράει τέσσερις ήττες σε ισάριθμα παιχνίδια μετά το restart με συνέπεια να έχει κατρακυλήσει βαθμολογικά. Στις δύο τελευταίες μάλιστα (απέναντι σε Μπενεβέντο 0-1 και Σαλερνιτάνα 1-2, αμφότερες εκτός έδρας) έχασε παίζοντας στο μεγαλύτερο μέρος με παίκτη παραπάνω (70 και 85 λεπτά αντίστοιχα). Η κατάσταση στην άμυνα είναι απελπιστική που μπάζει από παντού! Περιθώρια δεν υπάρχουν, οι παίκτες μετά την προπόνηση δεν πήγαν σπίτι μένοντας όλοι μαζί και αυτό που βγαίνει προς τα έξω εκφράζεται από τα λόγια του διευθυντή ποδοσφαίρου «θα φτύσουμε αίμα για να μείνουμε στην κατηγορία». Η Βίρτους Εντέλα πήρε έναν παλικαρίσιο βαθμό από την Κιέβο (1-1) κάνοντας ένα ακόμα βήμα προς την παραμονή, δείχνοντας καλά δείγματα στο τακτικό κομμάτι, ωστόσο στερείται δυναμικής εκτός έδρας ούσα περισσότερο ευάλωτη αμυντικά. Αν οι γηπεδούχοι δεν είχαν αυτή την εικόνα στα μετόπισθεν θα τον πόνταρα τον άσο. Οχι πως τώρα δεν παίζεται, από τη στιγμή όμως που θα χρειαστούν τουλάχιστον δύο γκολ, αφού μοιάζει απίθανο να κρατήσουν το μηδέν, το Over μπορεί να αποτελέσει επιλογή σε τιμές κοντά στον διπλασιασμό.

 

Ψάχνει αντίδραση

Η Σπέτσια μετράει δύο σερί ήττες κάτι που είχε να συμβεί από τον Σεπτέμβριο. Πίζα και Φροζινόνε την «πλήγωσαν» και τώρα καλείται να μαζέψει τα κομμάτια της και να κάνει την ύστατη προσπάθεια να προλάβει το τρένο της απευθείας ανόδου. Φιλοξενεί την Κοζέντσα και όπως είπε ο προπονητής της Ιταλιάνο, ευελπιστεί οι παίκτες του να δείξουν μεγαλύτερο σεβασμό στον αντίπαλο από αυτόν που έδειξαν στα προηγούμενα δύο ματς. Τους έδωσε στεγνά δηλαδή! Σαν να τους είπε «την είδατε Μπαρτσελόνα»! Η Κοζέντσα συμμαζεύτηκε με τον Οκιούτσι στον πάγκο, χρειάζεται όμως ακόμα δουλειά και χρόνος δεν υπάρχει. Καμικάζι πλέον σε κάθε παιχνίδι ψάχνοντας βαθμούς για την παραμονή. Ξέσπασμα ψάχνει η μεν, υποχρεωμένη να ρισκάρει η δε. Ασο το βλέπω στα προγνωστικά Β Ιταλίας, προτιμώ όμως το Over που κυμαίνεται αρκετά πιο ψηλά, αδικαιολόγητα τόσο θεωρώ.

 

«Ως μη γενόμενο»

Στην Τοσκάνη η Λιβόρνο των 8 παικτών (συν τα πιτσιρίκια) υποδέχεται την Κρεμονέζε. Δεύτερο σερί ματς των «αμαράντι» (μετά από αυτό κόντρα στην Τράπανι εκτός έδρας) που οι στοιχηματικές δεν το βάζουν στη λίστα τους. Η Λιβόρνο πάντως λίγο έλειψε να κάνει τη ζημιά στη Σικελία ανοίγοντας το σκορ στο 83’, πρόλαβε όμως μέχρι το τέλος να δεχθεί δύο γκολ και να χάσει. Κακά τα ψέματα, αν οι φιλοξενούμενοι δεν κερδίσουν θα μιλάμε για αυτοκτονία.  Αν και εφόσον ανοίξει πουθενά, έστω σε live..

 

Παράδοση vs λογικής

Ματσάρα στην Τσιταντέλα εκεί όπου η τοπική ομάδα φιλοξενεί την Κροτόνε. Τρεις βαθμοί χωρίζουν τις δύο ομάδες και σε περίπτωση νίκης οι γηπεδούχοι πιάνουν τους Καλαβρέζους. Η Τσιταντέλα αποδίδει καλύτερα εκτός παρά εντός έδρας (30 από τους 52 βαθμούς μακριά από το σπίτι της), την προηγούμενη αγωνιστική όμως ηττήθηκε στην Πίζα που την έδεσε κόμπο τακτικά κλείνοντας κάθε διάδρομο προς την εστία. Κάτι ανάλογο περιμένω και από τους παίκτες του Στρόπα που αποδίδουν εξαιρετικά παίζοντας πίσω από την μπάλα ψάχνοντας την κόντρα. Το 3-0 επί της Μπενεβέντο έφερε ξανά χαμόγελα, ενώ ο επιθετικός Σίμι είναι σε εκπληκτική κατάσταση. Βούτυρο στο ψωμί το ματς για τους «ροσομπλού». Σηκώνει και κάλυψη το διπλό μιας και μεταξύ τους μετράνε 5 Χ στα 7 τελευταία τους ραντεβού, μόνο που το ποσοστό πέφτει πολύ (κοντά στο 1.40 με διπλή, στο 1.75 με DNB).

 

Ο Μαρίνο στο επίκεντρο

Εμπολι – Φροζινόνε στο «Κάρλο Καστελάνι», με τις δύο ομάδες να μονομαχούν πέρσι στα σαλόνια της Serie A, εκεί όπου αμφότερες στοχεύουν να επιστρέψουν. Πρόσωπο του αγώνα ο τεχνικός των γηπεδούχων Πασκουάλε Μαρίνο, ο οποίος διετέλεσε προπονητής της Φροζινόνε τη σεζόν 2016-17, αποχωρώντας από τον σύλλογο του Λάτσιο όχι με τον καλύτερο τρόπο. Η Εμπολι είναι σε διαρκή άνοδο, οι φιλοξενούμενοι επέστρεψαν στις νίκες μετά από πέντε αγώνες (και στα γκολ μετά από τέσσερις) χάρη στην έμπνευση του Νέστα να εφαρμόσει ένα 3-4-1-2 με τον Ρόντεν σε θέση επιτελικού κόντρα στη Σπέτσια. Η ισοπαλία δεν βολεύει καμία, η ποιότητα περισσεύει και στις δύο, πάντα ασταθής αμυντικά η Εμπολι, το ματς ξεκινά από 1-1.

 

Αλκο-τεστ κόντρα στην πρώην του Πίπο

Μεθυσμένη ακόμα από τους πανηγυρισμούς για την άνοδο η Μπενεβέντο γνώρισε βαριά ήττα στην Καλαβρία από την Κροτόνε 0-3, με τον προπονητή Πίπο Ιντζάγκι να δίνει χάρη στους παίκτες του υποστηρίζοντας πως θα τους χρωστάει χάρη για όσα πέτυχαν φέτος σε όλη του τη ζωή. Δεν ξέρω αν τα παιδιά του «Σούπερ Πίπο» ξεμέθυσαν, ακόμα κι έτσι να’ ναι όμως το κλίμα γενικά είναι κάτι παραπάνω από χαλαρό, λογικό για ένα σύνολο που έπαιζε συνέχεια στα «κόκκινα». Η Βενέτσια (πρώην ομάδα του Ιντζάγκι) μάχεται για την παραμονή και κάθε βαθμός μπορεί να αποδειχθεί πολύτιμος. Μόνο Μπενεβέντο και Τσιταντέλα έχουν καλύτερες επιδόσεις στα εκτός έδρας ματς, αν ασχοληθεί κάποιος αξίζει να το κάνει κοντράροντας τον άσο στα προγνωστικά Β Ιταλίας που δίνεται σε τιμές φαβορί.

 

Φαβορί η πελάτισσα

Τελευταία φορά που η Ασκολι κέρδισε τη Σαλερνιτάνα ήταν το 2010! Από τότε η «γκρανάτα» παραμένει αήττητη σε έντεκα αγώνες συνολικά, οι πέντε στη Μάρκε (2-3-0). Οι «μπιανκονέρι» πήραν νίκη-χρυσάφι στην έδρα της Κοζέντσα ξεφεύγοντας πέντε βαθμούς από την επικίνδυνη ζώνη, θέλουν όμως να απαλλαγούν και από τον «μπαμπούλα» των μπαράζ. Το κλίμα είναι εξαιρετικό, όλοι μία γροθιά, με τον προπονητή Ντιονίτζι να έχει κερδίσει τους παίκτες. Η Σαλερνιτάνα σερνόταν μετά την επανεκκίνηση αγνοώντας τη νίκη, μόλις όμως η διοίκηση έταξε ένα τεράστιο πριμ για την άνοδο, οι παίκτες είπαν να εξαντλήσουν τις πιθανότητες. Για αρχή κέρδισαν τη Γιούβε Στάμπια παίζοντας από το 5’ με παίκτη λιγότερο! Τώρα τα πράγματα θα είναι πιο δύσκολα μιας και μακριά από το Σαλέρνο η δυναμική μειώνεται υπερβολικά πολύ, ενώ υπάρχουν και πέντε τιμωρημένοι. Θες να πας στον άσο, όταν όμως οι άλλοι το έχουν για εξοχικό μαγκώνεις.

 

Μεγάλο το «πρέπει»

Η Κιέβο πάτησε την Εντέλα στο Κιάβαρι, δεν την κέρδισε όμως και έτσι το βαθμολογικό άλμα που ήθελε δεν ήρθε. Ματς όπως το αποψινό με την Τράπανι οφείλει εύκολα ή δύσκολα να τα «καθαρίζει» αν θέλει να μπει σε πρώτη φάση στην οκτάδα. Μεγάλη η διαφορά μεταξύ τους τόσο σε ποιότητα όσο και εμπειρία. Οι «τζαλομπλού» έχουν τα θεματάκια τους (κυρίως ψυχολογικά) παίζοντας στη Βερόνα, αυτό ακριβώς όμως ήρθε να λύσει ο Αλιέτι και δείχνει να τα καταφέρνει. Ο άσος κρατάει ακόμα σε τιμές διπλασιασμού κυρίως λόγω του αήττητου σερί οκτώ αγώνων που τρέχει η Τράπανι (3-5-0), μακριά από τη Σικελία όμως στη συγκεκριμένη σειρά αγώνων έδωσε μόλις τρία παιχνίδια, όλα Χ, και μόνο αυτό κόντρα στην Εμπολι ήταν με ομάδα από το πάνω ράφι.

 

Ο αναμορφωτής και ο καταστροφέας

Η Πεσκάρα έπαιξε στο μισό γήπεδο την Κρεμονέζε εκτός έδρας, δεν μπόρεσε όμως ποτέ να ανταποδώσει το γκολ που δέχτηκε στο 5’ και μοιραία έχασε. Λίγο μετά η διοίκηση απέλυσε τον Λεγκροτάλιε δίνοντας τα ηνία στον Αντρέα Σοτίλ (ο κύριος της φωτογραφίας). Ο τελευταίος μόλις του έγινε κρούση από τα «δελφίνια» έλυσε το συμβόλαιό του με την Κατάνια θέλοντας να κάνει το παραπάνω βήμα στην καριέρα του. Αξιοσημείωτη η πορεία του ως ποδοσφαιριστής παίζοντας μεταξύ άλλων και σε Φιορεντίνα, Αταλάντα, Ουντινέζε, Τζένοα και Κατάνια. Στην Τζένοα μάλιστα είχε προπονητή τον Σέρσε Κόζμι που θα βρει απόψε αντίπαλο στο ντεμπούτο του. Ο Σοτίλ (που εφαρμόζει 4-3-2-1) γνωρίζει καλά την Πεσκάρα, καθώς πέρσι είχε παρακολουθήσει πολλά παιχνίδια μιας και ο υιός του αγωνιζόταν εκεί ως δανεικός. Αναμφισβήτητα οι «ατζούρι» διαθέτουν ποιότητα, χρειάζονται μόνο οργάνωση που μέχρι τώρα κανένας προπονητής δεν κατάφερε να τους προσφέρει, τουλάχιστον σε διάρκεια. Η Περούτζια βρίσκεται σε κακά χάλια. Πριν τον αγώνα με την Πορντενόνε ο Κόζμι έκανε έκκληση στον επιθετικό Ιεμέλο (πρώτο σκόρερ του πρωταθλήματος) να πάρει την ομάδα στις πλάτες του βγάζοντάς τη από τη δύσκολη θέση, για μία ακόμα φορά όμως τον κράτησε στον πάγκο! Μιλάμε για έναν παίκτη κόσμημα για την κατηγορία, «δολοφόνο» στην αντίπαλη περιοχή που μένει σιωπηλός εδώ και δέκα αγώνες, έχοντας κολλήσει στα 17 γκολ, έχοντας όρο στο συμβόλαιό του για επιπλέον χρήματα αν σημειώσει 20. Οι «ροσονέρι» διαθέτουν πλούσιο ταλέντο, στερούνταν ωριμότητας και εμπειρίας. Ο Κόζμι που διαδέχθηκε τον Οντο τους ευνούχισε επιθετικά βάζοντας τους παίκτες να παίζουν άμυνα παλιάς εποχής αδιαφορώντας για οτιδήποτε άλλο. Χάθηκαν οι αυτοματισμοί όπως και κάθε ίχνος αυτοπεποίθησης. Ο εκνευρισμός είναι διάχυτος. Υπάρχει ένα +4 από τα μπαράζ (και +9 από τον υποβιβασμό) και το πρόγραμμα είναι βατό, όλες οι ομάδες που θα αντιμετωπίσει όμως βρίσκονται από κάτω και αν την κερδίσουν θα έχει τεράστιο πρόβλημα. Η έλευση ενός νέου προπονητή φέρνει πάντα μία νέα, θετική αύρα, δίνοντας ώθηση σε μία ομάδα. Αυτό πιστεύω πως αρκεί για να επαληθευτεί ο άσος στα προγνωστικά Β Ιταλίας.

 

Δεν έχει όνομα, έχει όμως τη χάρη

Το Πορντενόνε – Πίζα δεν είναι ντερμπι βάσει ονόματος των ομάδων αλλά ούτε και βαθμολογικά. Είναι όμως από την άποψη πως πρόκειται για δύο κλαμπ που αποτελούν ευχάριστη έκπληξη στη σεζόν, που βρίσκονται σε εξαιρετική κατάσταση. Η μεν Πορντενόνε (νεοφώτιστη) ψάχνει το θαύμα της ανόδου, η δε Πίζα την υπέρβαση με την είσοδο στην οκτάδα. Οι αποδόσεις αδικούν τους φιλοξενούμενους για τρεις λόγους: 1. Η Πορντενόνε δεν παίζει στη φυσική της έδρα αλλά φιλοξενείται στην Τεργέστη όπου θα αγωνιστεί μόλις για τρίτη φορά φέτος (0-0 με Βενέτσια, 2-0 την Εντέλα), 2. Θα παίξει χωρίς τον βασικό της τερματοφύλακα και 3. Η Πίζα είναι η πιο φορμαρισμένη ομάδα μετά την επανέναρξη μετρώντας τρεις σερί νίκες (3-1-0). Γιατί όχι και κόντρα του άσου για τους τολμηρούς, από τα πλέον ενδιαφέροντα ματς τακτικά, πιστεύω θα σκοράρουν αμφότερες.

Πολλές οι σκέψεις, θέλω όμως να είμαι εγκρατής και να μην ανοιχτώ στα προγνωστικά Β Ιταλίας, πρώτον διότι όποιος καεί με το χυλό φυσάει και το γιαούρτι και δεύτερον επειδή Δευτέρα ακολουθεί η 34η εμβόλιμη αγωνιστική που μετά τα ματς της Παρασκευής συνήθως έχει πολύ ψωμί. Ωραία Over Σπέτσια και Γιούβε Στάμπια (και άσοι παίζονται). Σκέφτηκα μία δυάδα με G/G Εμπολι και Πορντενόνε αλλά δεν μου βγαίναν τα κουκιά. Σηκώνει κόντρα η Μπενεβέντο, αξίζει το διπλό της Κροτόνε βάσει τακτικής. Τελικά κράτησα μόνο τους άσους της Κιέβο και της Πεσκάρα, εσείς ασφαλώς μπορείτε να διαλέξετε ό,τι σας έκανε «κλικ», καλή τύχη στις επιλογές σας.

 

analysis ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ stoiximatikes ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ kouponi ΚΟΥΠΟΝΙ programma ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ TV
fav ΕΠΙΛΕΓΜ.
livescore betslip
  • Livescore
  • Betslip