Το super car...απάτη! (vid & pics)

Το super car...απάτη! (vid & pics)
Το Fahrradi Farfalla FFX μοιάζει με ιταλικό super car, όμως οι επιδόσεις τους δεν εξαρτώνται από την ιπποδύναμη ενός οκτακύλινδρου ή δωδεκακύλινδρου μοτέρ, αλλά από τα δυνατά...πόδια του οδηγού του.

Το δημιούργημα του Χάνες Λάνγκεντερ θα μπορούσε να προέρχεται και από τον οίκο της Ferrari, όμως για την κίνησή του πρέπει να κάνει ο οδηγός πεντάλ, όπως σε ένα ποδήλατο, ενώ πρόκειται για το δεύτερο παρόμοιο μοντέλο του Αυστριακού μετά το Ferdinand GT3 RS, μία απομίμηση της Porsche 911 με περιτύλιγμα από...χρυσόχαρτο.

Το Fahrradi Farfalla FFX δεν αντιγράφει κάποιο υπάρχον μοντέλο και εφοδιάζεται με δύο πόρτες, που ανυψώνονται και συνδέονται με την αλυσίδα μετάδοσης, οπότε κινούνται αργά πάνω-κάτω κατά τη διάρκεια της διαδρομής, παραπέμποντας σε φτερούγισμα νυχτερίδας. Σε αυτή την κίνηση χρωστά το αυτοκίνητο την ονομασία Farfalla (σημαίνει στα ιταλικά «νυχτερίδα»), ενώ έτσι εξαερίζεται καλύτερα ο θάλαμος επιβατών, όπου ο οδηγός ιδρώνει στην κυριολεξία πατώντας συνέχεια τα πεντάλ.

Ακόμη όμως και έτσι παραμένει το Fahrradi Farfalla FFX ένα απίστευτα αργό όχημα, το οποίο μπορεί να προσπεράσει εύκολα κάποιος πεζός. Τα δύο μοντέλα με πενταλιέρες του Αυστριακού καλλιτέχνη εκτίθενται μέχρι τις 4 Ιουλίου στο Μουσείο Τέχνης της πόλης Λιντς στο πλαίσιο της έκθεσης «Car Culture» και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να οδηγήσουν το Fahrradi ακόμη και στο σκοτάδι, καθώς εφοδιάζεται με 200 λαμπτήρες LED.

Ο Λάνγκεντερ δήλωσε ότι το μοντέλο με τα πεντάλ προσφέρεται προς πώληση, χωρίς να ανακοινώσει πάντως κάποια τιμή, ενώ τις επόμενες ημέρες περιμένει την επίσκεψη του προέδρου του συλλόγου φίλων της Ferrari στην Αυστρία, ο οποίος επιθυμεί να δει από κοντά -ίσως και να οδηγήσει;- το αντίπαλον δέος της Enzo!

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!