Πωλητήριο στη Mercedes SL 500 της Ντονατέλα Βερσάτσε

Gazzetta team
Πωλητήριο στη Mercedes SL 500 της Ντονατέλα Βερσάτσε
Μία υπέροχη Mercedes SL 500 του 2002 με φουλ εξοπλισμό και κινητήρα 306 ίππων πωλείται στην εξαιρετικά υψηλή τιμή των 59.000 ευρώ καθώς η πρώτη της ιδιοκτήτρια ήταν η διάσημη σχεδιάστρια μόδας Ντονατέλα Βερσάτσε.

Κάθε μία από τις επτά γενιές της Mercedes SL ήταν σημείο αναφοράς για την εποχή της, τόσον σε τεχνολογικό όσο και σε σχεδιαστικό επίπεδο. Εξαίρεση δεν αποτελεί βεβαίως ούτε το μοντέλο έκτης γενιάς, που κατασκευαζόταν επί μία δεκαετία από το φθινόπωρο του 2001 έως τα τέλη του 2011 και ήταν το πρώτο ευρωπαϊκό αυτοκίνητο με τα ηλεκτροϋδραυλικά υπερφρένα SBC. Τώρα βγαίνει σε ηλεκτρονική δημοπρασία μία πολύ ιδιαίτερη Mercedes 500 SL του 2002 στην τιμή των 59.000 ευρώ, που βρίσκεται πολύ πάνω από την εμπορική αξία της και οφείλεται στο γεγονός, ότι πρώτη ιδιοκτήτρια του συγκεκριμένου αυτοκινήτου ήταν η σχεδιάστρια μόδας Ντονατέλα Βερσάτσε.

Η 65χρονη πλέον Ιταλίδα είχε αγοράσει το αυτοκίνητο τον Ιούλιο του 2002 και το κράτησε στην κατοχή της επί μία πενταετία, ενώ υπάρχει ακόμη η αυθεντική ιταλική άδεια κυκλοφορίας, όπου φαίνονται όλοι οι ιδιοκτήτες της Mercedes. Σύμφωνα λοιπόν με τα επίσημα έγγραφα, το συγκεκριμένο όχημα αγόρασε από την Ντονατέλα Βερσάτσε ένας γιατρός από το Μιλάνο, πέρασε από γερμανικό Κ.Τ.Ε.Ο. το 2017 και κυκλοφορεί από τότε στη Γερμανία, ενώ έχει διανύσει μέχρι στιγμής 223.200 χιλιόμετρα.

Η Mercedes 500 SL εφοδιάζεται με έναν οκτακύλινδρο σε διάταξη V κινητήρα 306 ίππων, ενώ η διάσημη σχεδιάστρια μόδας την είχε παραγγείλει σχεδόν με όλα τα προβλεπόμενα εξτρά. Ετσι περιλαμβάνει ο εξοπλισμός της προσαρμοζόμενο Cruise Control, σύστημα παρκαρίσματος Parktronic, δορυφορική πλοήγηση Comand, ηχοσύστημα της Bose με δέκτη τηλεόρασης, δερμάτινα κλιματιζόμενα και θερμαινόμενα καθίσματα, μεγαλύτερη μπαταρία, ζάντες AMG 18 ιντσών, κλπ. Η τιμή του διθέσιου Roadster ξεκινούσε τότε από 94.308 ευρώ στο εξωτερικό και ο πρόσθετος εξοπλισμός του είχε κοστίσει πάνω από 15.000 ευρώ.

Η εμπορική αξία μίας τέτοιας Mercedes 500 SL του 2002 κυμαίνεται στο εξωτερικό γύρω στις 21.000 ευρώ αν βρίσκεται σε πολύ κατάσταση και γύρω στις 16.000 ευρώ σε πιο μέτρια κατάσταση. Με βάση λοιπόν αυτά τα δεδομένα κρίνεται υπερβολική η τιμή πώλησης των 59.000 ευρώ, ακόμη και αν πρόκειται για ένα μοντέλο με όλα τα εξτρά και μία διάσημη πρώην ιδιοκτήτρια.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!